Öne Çıkanlar DSÖ Robert W Malone Prof. Dr. Selim ŞEKER Megali İdea Akan KÜRŞAT

HAYIRDAN KORKMA

Bebeklikten çocukluğa, çocukluktan yetişkinliğe kadar geçen sürede çok fazla Hayır’a maruz kalmışızdır. Çünkü ne zaman nerde hangi konuda hayır diyeceğimiz öğretilmemiştir.

Bilinçaltımıza kodlanan hayır’ın bizde ki karşılığı istemediğin bir şey olduğunda hayır diyebilirsin , fakatbazı durumlarda bu EVET olabilir çünkü karşımızda kini kırmak istemeyiz. Bunun yerine samimiyetten uzak Evet  dürüst HAYIR dan  önce gelir ve normal olan budur.

Kime göre normal hayatlarının dengesini kuramamış sınırlarını bilmediği gibi sınırı olanlara tahammülü olmayanlara mı ?

Örneğin bir çocuğun çamurda oynarken ki mutluluğunu görmezden gelip, üstünün kirlenmesinin ve sonrasında ki temizlik kısmını düşündüğümüzde hemen yapıştırırız HAYIRRRRRR…..

Bu anne için sınırlar belli çocuğu mutlu olmalı fakat üstü kirlenmemeli :=)

Arkadaşımızın akşam yemeği davetine verdiğimiz cevap HAYIR ise;

Ne işi olabilir ki sanki kendi yorulacak gelip yemek yiyecek kendi çağırsa ben giderim abartmayı sevdiğimiz  için tabiri caizse iki elim kanda olsa yine giderim.

Gitme arkadaşım işin varsa , canın gitmek istemiyorsa gitme .

Sana kırılır mı arkandan mı konuşur arkadaşlığın mı biter ne olabilir ?

HAYIR kırmızı sinyal gibi duyduğumuz anda yaşadığımız şok önce yüzümüzde, sonra bedenimizde , sonra da sözcüklerimizde cereyan ediyor.

İşte bu ÖFKE…

Basit ve net bir  HAYIR’a  yüklediğimiz anlamlar dürüstlükten yoksun içi boş düşüncelerdir. Hayır ‘ı duyan kadar söyleyenide yaralayan geriye pişmanlıklar ve telafi edilmesi gereken durumlara sürükler.

Hayır da dürüstlük vardır.

Üzgünüm müsait değilim…(Net)

Hayır gelemeyeceğim… (Net)

Toplum olarak EVET ‘e , adanmışlığa fedakarlığa o kadar alışmışız ki ,

Karşımızda sınırlarını bilen, kendini tanıyan duyduğu Hayır ‘a anlamlar yüklemeyen insanları yadırgar hatta kendimizce sıfatlar yakıştırır hale gelmişiz.

Özgürlükten bahsederken bireyin kendi alanına saygı göstermesini Hayır dedikten sonra içeri giremeyeceğini bunun bir naz ya da kibir olmadığını öğrenmesi için kendine kalıp HAYIR’ da ki dürüstlüğe odaklanması lazım.

Kendimizi tanıyan , sınırlarımızın olduğunun kabul gördüğü zamanlara.

HAYIR DAN KORKMA hayır da sakinlik dürüstlük vardır.

Sevgi ve saygıyla

Anahtar Kelimeler:
çocukEvetSevgi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.