Öne Çıkanlar Overton Anadolu İttifakı İhor Kolomoiskyi İsrail Muammer Karabulut

İLAÇ SANAYİİ CEZA ÖDEDİKÇE BÜYÜYOR!

GlaxoSmithKline* (GSK), dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biridir ve hali hazırda covid-19 için aşı üretim çalışmaları yapmaktadır. Covid 19 aşısını dörtgözle bekleyen ve aşı hazır denildiğinde hiç düşünmeksizin kuyruğa girecek olan milyonlarca kişi var. Peki aşıları üreten firmaları ve pazarladıkları ürünleri ne kadar tanıyoruz? Bilmemiz gereken gerçekler var mı? Ana akım medya ve hükümütler, bu devasa uluslararası firmalara tarafsız yaklaşabiliyor mu?

Dr. Vernon Coleman, 18 Eylül 2020 tarihli ‘GlaxoSmithKline– Facts You Should Know’(1) isimli makalesinde,  uzun yıllara dayanan tecrübeleri ile birlikte harmanladığı değerli görüşlerini paylaşıyor, bizlere ışık tutuyor; ilaç endüstrisinde ve perde arkasında neler olduğuna dair bilgiler veriyor. Geçtiğimiz hafta, Dr. Venemon’un Asta Zeneca firması ile ilgili bir makalesinin (2) tercümesini hazırlamıştım ve bu gün, GlaxoSmithKline ile ilgili verilere bakalım.

Dr. Vernon Coloman’ın(3), GSK firması ile ilgili açıkladığı ve göz ardı edilmemesi gereken gerçekler:

1. 2014 yılında GSK,  Çin’de aleyhlerine açılan bir dava sonucunda, rüşvetten suçlu bulundu ve 490 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, GSK’nın eski Çin operasyonları başkanına ve diğer yöneticilere ertelenmiş hapis cezaları verdi. GSK bir özür bildirisi yayınladı.

2. 2006 yılında GSK, ilaçlara bağımlı hale gelen hastaların iddialarına karşılık olarak 160 milyon dolar para cezasını ödedi.

3. 2009 yılında GSK, ciddi kalp malformasyonları ile doğan üç yaşındaki bir çocuğun ailesine 2,5 milyon dollar ödedi. Kanada'da beş yaşındaki bir kız, H1N1 grip aşısından beş gün sonar öldü ve ailesi GSK'ya 4,2 milyon dolarlık dava açtı. Ebeveynlerin avukatı, federal hükümetin, Kanada’lılara aşı olmaları için yoğun baskı uyguladığından,ilacın hızlı bir şekilde ve uygun testler yapılmadan çıkarıldığını iddiaetti.

4. 2010 yılında GSK, Paxil adlı bir ilaçla ilgili iddialar nedeniyle 1.14 milyar dollar ceza ödedi ve ayrıca Avandia adlı bir uyuşturucuyla ilgili olarak 500 milyon dolarlık bir dava açıldı.

5. 2011 yılında GSK, 5.500 ölüm ve yaralanma davasını çözmek için 250 milyon $ ödedi ve Avandia uyuşturucusuyla ilgili gelecekte ki dava ve uzlaşmalar için 6.4 milyar $ ayırdı.

6. 2018 yılında GSK, Zofran adlı bir uyuşturucuyla ilgili olarak 445f arklı davayla yüzleşti.

7. 2012 yılında GSK, iki anti depresanın yanlış markalanması ve bir diyabet ilacı hakkındaki güvenlik verilerinin, Amerika'daki FDA'ya bildirilmemeside dahil olmak üzere, federal suçları Kabul etti. Şirket, çocuklarda depresyon tedavisi için Paxil'i yasadışı olarak tanıttığını itiraf etti ve 3 milyar dolar para cezası ödemeyi Kabul etti. Bu, ABD tarihinde ki en büyük sağlık hizmetleri dolandırıcılığı anlaşmasıydı. GSK ayrıca, ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir sivil anlaşmaya vardı. 3 milyar dolarlık para cezası, diğer yarım düzine uyuşturucunun uygunsuz pazarlanmasına yönelik cezaları da içeriyordu.

8. 2010 yılında, İsveçve Finlandiya'da H1N1 domuz gribi aşısı olan çocuklar arasında narkolepsi meydana geldiğine dair raporlar vardı. Tüm güvenlik sorunlarının kamuoyuna açıklanmadığı bildirildi. Aralık 2009 itibariyle, verilen her bir milyon dozaşı için, kamuoyuna açıklanmamasına rağmen yaklaşık 76 ciddi yan etki vakası rapor edildi. 2018'de British Medical Journal'da yayınlanan bir makale, GSK'nın ``Pandemrix'in dahil olanlar arasından arkolepsinin gelişiminde oynadığı rolü doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu'' bildirdi. BMJ makalesinin yazarı şu yorumuyaptı:``Şimdi Salgından sekiz yıl sonra, davalardan birinde, narkolepsi vakalarının bildirilmesinden aylar önce üretici ve halk sağlığı yetkililerinin Pandemrix ile ilgili olarak kaydedilen diğer ciddi adversolaylardan haberdar olduklarına dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor. İrlanda'da, pandeminin azalmakta olduğu ve grip araştırmacıları, hükümetler, endüstri ve medya tarafından tasvir edilen felakete yakın olmadığı açıkken bile İrlanda Hükümeti insanları aşı olmaya davet etmeye devam etti. İrlanda parlamentosunun birüyesi, Pandemrix'ten sonar ki olumsuz etkileri “tamamen önlenebilir bir felaket” olarak nitelendirdi. O zaman ki Başbakana söyledi. "Sağlık Hizmetleri Yöneticisi Pandemrix'i satın almaya karar verdi ve tehlikeli olduğunu ve test edilmediğini bildikten sonra bile dağıtmaya devam etti."

9. Matematiksel modelciler domuz gribinin yalnızca Birleşik Krallık'ta 65.000 ölüme yol açabileceğini tahmin etmişlerdi. Sonunda, domuz gribi 457 kişiyi öldürdü ve enfekte olanların ölüm oranı sadece yüzde 0,026 oldu.

10. Sir Patrick Vallance, Birleşik Krallık'ta Baş Bilim Danışmanı ve Birleşik Krallık'taki koronavirüs ve aşı planlarıyla başa çıkmadaki kilit bir figür. Vallance, 2006-2018 yılları arasında GSK'da çalıştı. GSK'dan ayrıldığında, yönetim kurulu ve kurumsal yönetim ekibinin bir üyesiydi. Listelenen tüm bu cezalar, Vallance GSK'da sorumlu bir görevliyken gerçekleşti. diyor Dr. Vernon Coleman.

İlaç, süt ürünleri, üretim, enerji ve kablosuz teknoloji gibi sektörler, kendi ajandalarını başarıya ulaştırmak için, lobiler yolu ile milyarlarca dolar harcamaktadırlar. Bazen de, kendileri için engel olabilecek yasaların kaldırılması için lobi yaparlar. Amaç, zengin yönetim kurulu üyelerine, hissedarlara ve karlarına maximum fayda sağlayacak ortamı yaratmaktır. Hükümetlerin en çok bizim çıkarlarımıza öncelik verdiğini düşünebiliriz, ama ne yazık ki, çoğu kez öncelik sırası halkın değerleri değildir. Lobicilik, gizli kazançlar, kendi kendine hizmet eden anlaşmalar ve çılgınca teşvikler yoluyla ve yasalarla desteklenir, halkın bu konuda çok az seçeneği vardır.

İnsanlığı açgözlülüğe ve çok uluslu şirketlerin menfaatlere karşı koruyan yasalara sahip değiliz, pek çok düzenlemenin şirketleri yücelttiği gerçektir, çok uluslu şirketlerinin ajandaları, insanlığın ve biyolojik yaşamın yararına olan değerlerin yerine geçmeye devam etmektedir.

Uluslararası ilaç şirketleri, yüksek bütçeli lobi faaliyetleri ile birlikte, hükümetleri ve yetkili kurumları kontrol edebilme gücüne sahiptirler, ayrıca ana akım medyada ve basın yayın organlarında, bu şirketlere dair, hepimizi birebir ilgilendiren gerçekler yayınlanmamaktadır. Medyanın ilaç şirketlerine karşı tarafsız olmaması temel bir sorundur, bu nedenle, hepimizin yaşamını ve özellikle çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren haberleri paylaşmak önemlidir. Yaşadığımız bu karmaşık dönemde farkındalığımızı arttırmak hiç olmadığı kadar önemli.

(1) Referans makale: https://www.vernoncoleman.com/

(2) AstraZeneca -Bilmeniz Gereken Gerçekler!

https://www.5gvirusnews.com/saglik/c-19-asi-yarisi-basladi-h264.html

 (3) Vernon Coleman kimdir?

Dr. Coleman İngiliz asıllı, 1946 yılıdoğumlu (74) eski bir pratisyen hekimdir ve bir HolistikTıp Bilimleri Profesörüdür. Coleman aynı zamanda ünlü bir yazardır ve Times'ın en çok satan yazarları arasındadır.

Yalnızca İngiltere'de iki milyondan fazla satan 100'den fazla kitap yazmıştır. Kitapları 25 dile çevrilmiştir, 50'den fazla ülkede satılmaktadır. Vernon Coleman'ın kitapları tümdünya dagazete ve dergilerde tefrika edilmiş ve birçoğu televizyon ve radio dizisine dönüştürülmüştür.

Dr. Coleman, pandeminin başından beri, uzun yıllarada yanan tecrübelerini harmanlayarak hazırladığı video sunumları ve yazıları ile birlikte bizlere ışıktutuyor,  sure giden şaşırtıcı gelişmelerin perde arkasında neler olduğuna dair bilgi aktarıyor.

*GlaxoSmithKline (GSK); Brentford, Londra merkezli bir İngiliz ilaç ve kişisel bakım şirketidir. Özellikle aşı üretiminde dünya liderlerinden biri olan GSK; Pfizer, Novartis, Merck & Co., Roche ve Sanofi'den sonar dünyada altıncı sırada gelmektedir. Glaxo Smith Kline, 2000 yılında Glaxo Wellcomeve Smith Kline Beecham şirketlerinin birleşmesi sonucunda kuruldu. Bu şirketlerin tarihi 18. Yüzyıla kadar dayanıyordu.1715 yılında Silvanus Bevan, Londra'da Plough Court eczanesini kurdu ve burada hayvan, bitki ve mineral kökenli ürünler sattı..1792 yılında aile tarafından işletilen işletme, bilimadamı William Allen gelişi ile genişletildi, başka fabrika ve eczaneler kuruldu. Bundan sonar şirket Allen &Hanburys Ltd. Olarak tesciledildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.