Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Starlik Acil Kullanım Onayı Türkiye

KLORDİOKSİTİ NASIL KULLANACAĞIZ?

Yazan Rüya TEKİN

Bugün yazımda sizlere klordioksit kullanım protokollerinden, herkesin kolaylıkla evde nasıl hazırlayabileceğinden ve kullanımında dikkate alınması geren konulardan bahsedeceğim…

Klordioksit kullanımının en yaygın olanı oral yoluyla alınmasıdır. Bunun yansıra klordioksiti lavman olarak da kullanabiliriz, bu da ikinci en etkili kullanım seklidir.  Başka kullanım şekli ise, her türlü cilt hastalığı için sprey olarak cilde sıkılabilir, mekanlardaki havayı dezenfekte etmek ve enfeksiyonları önlemek için kullanılabilir.

Diğer bir yöntem ise klordioksiti taşıyıcı madde olan DMSO(*) ile cilt yoluyla daha hızlı ve daha derin eminim sağlanmasından dolayı kullanılmasıdır. Dimetil Sülfoksit iyi bir anti inflamatuar ve ağrı kesici olduğunu doğrulayan bilimsel veriler fazlasıyla bulunmaktadır. (İlerleyen zamanlarda DMSO hakkında daha detaylı bilgilendirme yapacağım.)

(*)Dimetil Sülfoksit; kraft hamurundan elde edilir ve dimetil sülfürün bir yan ürünüdür.

Bazı kullanım protokollerine geçmeden önce, yan etkilerinden kaçınmak için uyumluluğunu mutlaka kontrol ediniz. Bunu yapmak için bir damla klordioksiti 100ml suya damlatarak içebilirsiniz, birkaç saat içinde herhangi bir şikâyet baş göstermez ise kullanım protokollerine başlamakta hiçbir sakınca görülmemektedir.

Andreas Kalcker’in yıllarca süren çalışmalar, araştırmalar sonucu hazırladığı hali hazırda 26 farklı kullanım protokolü bulunmaktadır. Bu yazımda sizlere bunlardan birkaç tanesi anlatmak istiyorum. Kullanım protokolleri, hastalığa ve hastalığın şiddetine göre değişebilir ve bazı protokoller birbirleri ile kombine edilebilir.

Birinci protokol olan, Protokol A tüm yeni başlayanlar için tasarlanmıştır, küçük sorunlar, hatta genel amaçlar içinde uygundur.

İlk doz 3 damla %0,3 klordioksit eklediğiniz 200ml sudan oluşmaktadır.

İlk gün; yatmadan önce içilir.

İkici gün; hem kahvaltıdan bir saat sonra ve yatmadan önce içilir.

Üçüncü gün; hem kahvaltıdan bir saat sonra hem öğlen veya akşam yemeğinden bir saat sonra ve yatmadan önce içilir.

Geri kalan günler üçüncü gün ile ayni kullanım sekliyle ilerlenebilir. Bu protokol uzun süre kullanım için idealdir ve hastalıkları önlem açısından da faydalıdır.

Protokol B en yaygın kullanılan protokollerden bir tanesidir.

Normalde ilk gün 1-1,5 litre suya 6 damla dan oluşan düşük dozla başlanır. İlk üç gün 6 damla klordioksit 1-1,5 litre suya, sonraki 4 gün 12 damla 1-1,5 litre suya, devamındaki yedi gün 18 damla 1-1,5 litre suya ondan sonraki yedi gün 24 damla 1-1,5 litre suya ilave edilerek kullanılır. Küçük ve sık dozlar, yüksek dozlardan daha etkilidir. Protokol B’nin kullanım alanı oldukça fazladır ve her protokole alternatif ya da ek olarak kullanılabilir.

Protokol C bir çok hastalığa karşı kullanılabilir ve yan etkisinin olma olasılığı en düşük protokoldür.

1ml %0,3 lük klordioksit su ile seyreltilmiş olarak saate bir 10 kez olarak kullanılır.  10 ml klordioksit 1 litre suya damlatılır ve 10 kez olacakşekilde bütün güne yayarak içilir. Bu protokol aynı zaman da detox olarakta kullanılır. Kullanılabilecek rahatsızlıklardan bir kaç tanesi, Pankreas kanseri (protokol B ile kombin edilebilir) yüksek tansiyon, meme kanseri, (DMSO ve protokol K ile kombin halinde) kolesterin, depresyon, gastrit, hepatit (Protokol E ile kombin ) ve daha bir çokrahatsızlık kullanılabilir.

Protokol D cilt hastalıkları için olan protokoldür. Klordioksitin PH derecesi nötr olduğundan direk seyreltilmeden sprey seklinde cilde kullanılabilir.

Protokol E oral kullanım dışındaki en etkili kullanım sekli olan Lavmandır. Karaciğer problemleri, kronik rahatsızlıklar, zehirlenmeler, parazitlerin vücuttan atılması ve zararlı bağırsak mukusları için uygundur. 10 ml klordioksit vücut ısısındaki 1 litre suya damlatılarak kullanılır. Hastalığın derecesine ve hastanın durumuna göre genellikle günde bir defa 2-3 günde bir tercihen akşam yatmadan önce yapılır.

Burada paylaştığım protokoller en sık kullanılan protokollerdir geri kalan protokolleri en kısa zamanda sizlerle paylaşmayı istiyorum.

Klordioksit kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular vardır. En başta Klordioksit çözeltisi (CDS) hiç bir zaman su ile inceltilmeden direk olarak içilmemeli ve gazi uzun süre solunulmamalıdır. Klordioksiti kullanırken asla metale araç gereçler kullanılmaz.

Klordioksit 2 farklı şekilde elde edilebilir. Birinci elde etme sekli %25 lik Sodyum klorit ve %4 lük hidroklorik asit, bir diğer yöntemde %50 liksitrik asit ve %4 lük hidroklorit etken madde olarak kullanılır.

Gelelim bu mucizevi damlanın kolayca nasıl hazırlandığına…

Küçük bir cam bardağa 10ml %25’lik Sodyum Klorit(*) 10ml %50’lik Sitrik Asitle(**) aktive edilir karıştırılır. Yarım litrelik bir cam kavanozun içinde filtrelenmiş ve damıtılmış  su ilave edilir.

(*)Sodyum Klorür; yaygın olarak 'tuz' ismiyle bilinen (deniz tuzu, aynı zamanda diğer kimyasal tuzları da içerir) kimyasal formülü NaCl; 1/1 oranında sodyum ve klorür iyonları olan iyonik bileşik. Molar kütleleri sırasıyla 22.99 ve 35.45 g/moldur.

(**)Sitrik Asit; halk arasında limon tuzu olarak da bilinen, karboksilik asitlerden, renksiz, kristal yapılı organik bir bileşiktir.

Hazırlanan karışım su ile temas etmeyecek şekilde su ile dolu cam kavanozun içine konur. Cam kavanozun ağzı hava almayacakşekildesıkıcakapatılır ve 12 saat boyunca Işık görmeyen bir ortamda bekletilir. 12 saat sonra kavanoz soğuyana kadar buzdolabına konur. Soğutma tamamlandıktan sonra buz dolabından çıkarılır ve içindeki küçük aktive edilmiş cam bardak dikkatli şekilde çıkarılır. (Bu esnada gazin direk solunmaması önemlidir.) Cam kavanozun içindeki su kehribar sarisi renk almıştır ve CDS yani 3000ppm (0,3%) klordioksit oluşmuştur ve su ile seyreltilerek kullanım için hazır hale gelmiştir. Klordioksitin buzdolabında muhafaza edilmesi önemlidir.

Ben yaklaşık 3 senedir kendi klordioksitimi evde kendim hazırlıyorum, hem kendim ve ailem ve kedilerim için kullanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir yan etkisiyle karşılaşmadım. Aksine faydası sayılamayacak kadar çok.

Diğer yazılarda buluşmak dileğiyle.

Bütüne katkı olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine Vural 2 ay önce

"Klordioksitin PH derecesi nötr olduğundan direk seyreltilmeden sprey seklinde cilde kullanılabilir" aman dikkat seyretilmeden asla doğrudan uygulayamazsınız. Burada bahsedilen CDS formudur. CDS seyretilmeden cilde sıkılabilir.

Yazınızı gözden geçirin lütfen, yazınız genel anlamda klordioksitle değil, çözelti halindeki CDS formuyla alakalıdır.

Avatar
Sude 2 ay önce

Çok tesekkurler faydalı paylaşımınız için

Misafir Avatar
Admin 1 ay önce @Sude

Evet .. etkili olacaktır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
n. 2 ay önce

vajinal kullanım söz konusu mu? 20 yıldır candida mantarından muzdarip bir kadınım.

Avatar
n. 2 ay önce

vajinal kullanım söz konusu mu? yıllardır candida mantarından muzdarip bir kadınım

Avatar
Aydın 1 ay önce

Merhaba. Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Mümkünse, hazırlanmasını en son detayına kadar tekrar yazar mısınız? Mesela, kavanozdaki suyun derecesinin bir önemi var mı? Ortam sıcaklığı, belki 30c veya 20c olabilir. Gibi, bu ve benzeri ayrıntılı lütfen. Şimdiden teşekkürler.