Öne Çıkanlar DSÖ Megali İdea Robert W Malone ABD Türkiye

LUMUMBA’DAN MEGAFULİ’YE

Lumumbakim, Kongo neresi, Lumumbaniçin önemli. Bu Z kuşağı için ev ödevi.

Ve tabi, John Magufuli kim, Tanzanya neresi, Magufuli niçin önemli. Aslında bu konu sadece Z kuşağı için değil, bu dünyada yaşayan herkes için hayati öneme sahip kişi olay ve ülkelerden söz ediyorum. Magufuli cinayeti bir başka açıdan yeni Rachel Corrie cinayetidir..

PatriceÉmeryLumumba kimdir? OKongo’lu siyasetçidir.. Bir Afrika ülkesi olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin ilk başbakanıdır. Belçika Kongosu'nunKasavi bölgesinde ÉliasOkit'Asombo ismi ile 2 Temmuz 1925’da doğan Lumumba 1960’da başbakan oldu.. Bağımsızlık ve özgürlük hayali hayatına maloldu. Batıdan gelen baskılar karşısında Rusya’dan yardım istemesi hayatına maloldu ve 17 Ocak 1961’de, 36 yaşında hayatını kaybetti. Öldürüldüğünde Pauline Opango ile 10 yıllık evli idi.Hikayesini internetten bulup okuyun derim.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin ne kadar Demokratik olabildiği ortada. Batılıların Irak’a da nasıl bir demokrasi getirdiklerini biliyorsunuz. Bizde de darbeler hep Demokrasi ve laiklik adına yapılırdı, Atatürk ve çağdaşlık maskesi ile, Uğur Mumcu’nun dediği gibi.

Orta Afrika'da bir ülke olan Kongo 1971 ile 1997 yılları arasında “Zaire” olarak anıldı. ülkenin Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Uganda, Ruanda, Burundi, Tanzanya, Zambiya, Angola. Kongo CumhuriyetininAtlas Okyanusu’na 40 km'lik bir sahil şeridi bulunuyor.Başkenti: Kinşasa Nüfusu: 90 milyon. Resmi dili Fransızca. Yüzölçümü 2.345.000 km²

John Magufuli kimdi. O da bir ülkede bağımsızlık, ferdiyette özgürlükaşığı idi. %84 oyla iktidara geldi. Ülkede 20 milyon Müslüman yaşıyordu, yardımcısını Müslümanlardan seçti. O bugün Magufulinin yerine başkan oldu. Adı: SamiaSuluhu Hassan Seçtiği kişi başörtülü bir kadındı. Yolsuzluk, rüşvet ve torpile savaş açtı. Derin çeteler ülkeyi ekonomik krizle tehdit ettiler. O direndi. Adalet mekanizmasını güçlendirdi ve hızlandırdı. Halkı arkasında durdu. CoVID komplosunun foyasını ortaya çıkarttı. Ardından 15 gün ortadan kayboldu ve ardından ölüm haberi geldi.

Kayıtlara geçen ilk CoVID cinayeti. PCR testinin nasıl bir oyun olduğunu açıklamıştı. Bugün onun yerine yardımcısı olan Müslüman başörtülü kadın geldi. Ama onun yüzüne maske takılmış fotoğrafını dünyaya servis ettiler. (Bill’in kuruluna, akıl ve vijdan sahibi herkese duyurulur.)

Hiç kimse, dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmekten gelme hakkına sahip değildir. Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Bizler yeryüzünün şahidleriyiz. Ve bu dünyada olan olaylar karşısında yaptıklarımızdan da, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğimiz bir gün var!

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti neresi derseniz, Doğu Afrika'da bir ülke. Büyük Göller bölgesinde yer alır. Komşularına gelince, Kenya; Uganda, Ruanda, Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Zambiya, Malavi ve Mozambik. Başkenti; Dodoma Nüfusu: 60 milyon. Resmi dilleri: Svahili, İngilizce. Yüzölçümü 945.087 km². Türkiye’nin yüzölçümü 783.562 km² Kongo’nun nüfusu Türkiye’den fazla. Yüzölçümü Türkiye’nin 3 katından fazla.Tanzanya’nın nüfusu 60 milyon, yüzölçümü bizden fazla.

Mesela Çanakkale’yi bu kadar konuşuruz da, Fransız’ların Senegal, Yeni Gine havzasından toplayıp, “halifeyi kurtarmaya gidiyoruz” diye getirip Çanakkale’de karaya çıkarttığı bu insanların ülkesinden, dünyasından fazla bir bilgimiz yok. Merak da etmiyoruz. Oraya giden insanlar acaba ne kadar farkında bu tarihin ve bu geçmiş üzerinden bugün bu gidenler kimlerle ve işler yapıyorlar.

Tanzanya’nın 5. Cumhurbaşkanı John Magufuli, Halkın sevdiği bir liderdi. PCR testi, aşı, maske, mesafe karşıtlığı ile tanınıyordu. DSÖ’nün dayattığı politikaları ince bir zeka ile teste tabi tuttu ve bütün verilerin yalan olduğunu ispatladı. Ardından Magufuli ortadan kayboldu. Kimi CoVID oldu dedi, kimi Kalp hastası oldu dedi, ardından ölüm haberi geldi. Magufuli “Faili belli” bir cinayete kurban gitti. Magufuli’nin açıklamasından sonra ülkede arkası arkasına ölüm haberleri geldi. Devlet Başkanlığı Genel sekreteri John Kijazi açıklanmayan bir nedenden, Zanzibar Başkan Yardımcısı SeifSharifHamad ise 17 Şubat'ta hayatını kaybetti ve ölüm sebebi olarak CoVID açıklaması yapıldı.

Bu duygu ve düşüncelerle, platformumuzun çağrısını yineleyerek Tanzanya halkının yanında olduğumuzu belirtmeyi bir insanlık borcu olarak görüyorum. Bir insana yapılan bir haksızlık, bütün insanlığa yöneltilmiş bir tehdittir. Yeni Cumhurbaşkanı hanımefendiye de sabır ve güç diliyor, tebrik ediyorum: “Biz 5Gvirusnews platformu olarak Tanzanya halkına başsağlığı diliyor. Hassan’ın şahsında Tanzanya halkının acılarını kalbimizde hissediyor, ‘Dikdur Samia Kalbimiz seninle’ diyoruz. Biliyoruz, cenaze töreninize bir çok ülke başkanı katılmayacak ve taziye mesajı da göndermeyecek belki. Çünkü ‘günahınız öylesine büyük öylesine büyük ki, bütün cezalar o günaha karşı küçük’. Çünkü dünyanın efendilerinin yalanlarına, dayatmalarına karşı ‘Hayır’ dediniz! Kötü örnek olabilirsiniz. Onun için size öyle bir ceza verilmeliydi ki, bu herkes için ders olmalıydı. Aslında Magufuli’ye yöneltilen şiddet, bütün insanlığa yöneltilmiş bir tehditti, belki de! Bir saygı nişanesi olarak, Tanzanya halkının acısını paylaşmak adına, Mart sonuna kadar siyah başlıklı çıkıyor ve belediyelere yol ve meydanlara Tanzanya adını veya Magufuli adını vermeye davet ediyoruz. Magufuli’yi Afrika’nın Rachel Corrie’si olarak selamlıyoruz. Esnaf vitrine Tanzanya bayrağı koyabilir. Gençler  Magufuli’nin video klibini sosyal medyada paylaşabilir. Tekstil üreticileri yaz için Tanzanya Bayrağı ve Magufuli ve Afrika imajını basabilir.” Selam ve dua ile.

Anahtar Kelimeler:
TanzanyaZ KuşağıMagufuli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.