Öne Çıkanlar Twitter COVID19 Chabad Muammer Karabulut Sosyal Tıp

Maskenin Arkasından McKinsey Çıktı.

Maske’nin kahramanı Jeremy Howard (13Kasım1973). Kendisi kariyerine McKinsey&Company ve AT Kearney de başlamış, Avustralyalı bir veri bilimcisi ve girişimci, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu'nun Global AI Council üyesi.

Kahramanımız Mart ortasında bir grup araştırmacı ve bilim insanı [1] ile birlikte, Masks4All / Herkes İçin Maske isimli bir hareket başlattı. Birlikte https://masks4all.co/ uzantılı web sitesini kurdular.  O gün için gayretleri ile sadece  10 ülkede takılan maske, bugün 100’dan fazla ülkeye yayıldı.  

Tüm medya gücünü de arkasına alarak maske takmanın zorunluluğu konusunda, kendi kontrolünde oluşan bilimsel kanıtlar ile insanların ve hükümetler nezdinde hareket başlattı. Masks4All hazırladığı videolar ile sözde COVID-19'u yavaşlatmak için, ilk önce insanlara ev yapımı maskelerin nasıl yapılacağını gösterdi.

 

MASKE NASIL YAYGINLAŞTI?

Jeremy Howard  ve ekibi Mart ayının sonunda hazırladıkları videolarda ve basında  bu bilgileri yoğun olarak paylaştı. Hükümet liderlerini ve halkı sosyal medya aracılığı ile Masks4All kullanmaya çağırdı.

Masks4all/Herkes İçin Maske Hareketi’nin mesajları, bir anda kendi ifadelerine göre,   “viral hale geldi” ve tüm dünyada yüz binlerce insana ulaştılar. Ne idüğü belirsiz bilim adamları ile yaydıkları mesajlar, hayal edebileceklerinden çok daha büyük ölçekte harekete geçti.

Masks4All ile oluşan gücün ve algının etkisinde kalan  çoğu bilim insanı görüşlerini değiştirdi.[2]  Böylelikle maske takma projesi, küresel haber ajansları tarafından  tekrar tekrar ele alındı ​​ve sonuç olarak, birçok sağlık ve hükümet lideri ne yazık ki Jeremy Howard’ın etkin propagandasına boyun eğdi.   

31 Mart 2020 tarihinde hazırlanan vidolar ve 28 Mart 2020 Cumartesi günü Washington Post'da [3]makalenin yayınlanması ile maske takma aşırı derecede virala gitti ve hikaye neredeyse anında dünyanın hemen hemen her medya şirketi tarafından yakalandı ve haber yapılarak, bir anda bütün dünyaya yayıldı.

Şimdi gerçek bilim insanlarının, “maske takmayın, kanser yapar ve öldürür” uyarılarına rağmen, bütün dünya maske takıyor. Kimin sayesinde, Masks4all’in kurcusu McKinsey’nin yönetim danışmanı ve veri bilimcisi Jeremy Howard sayesinde…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
L.Apollyon 4 yıl önce

@Esma şüküroğlu; sorun da bu zaten. Ne olduğu belirsiz ve arkasında bilimsel bir dayanak olmayan, oksijenimizi ve özgürlüğümüzü kısıtlayan bir şeyin, devlet baskısı ve cezai yaptırımlarla bize dayatılması. Halbuki böyle bir konuda, haritada kırmızı ile gösterilen ülkeler gibi "tavsiye etmiyor" ama isteyen takabilir şeklindeki bir tutum en iyisi olacaktı. Fakat biz de ülkece oyuna geldik, üstüne üstlük bir de bunu cezalarla iyice içinden çıkılmaz ve zorunlu bir hale getirdik. Ben sırf maske zorunluluğu var diye dışarı çıkmıyorum şu anda ama bu konu hakkında çok sinirli ve üzgünüm.

Avatar
Esma şüküroğlu 4 yıl önce

Tamam hoca da, maske takmamanın cezası 900 TL 1500 TL emekli maaşım var söylemişsiniz nasıl takmayayım

Misafir Avatar
cihan sultan 4 yıl önce @Esma şüküroğlu

peçe kumaşından maske yaptım. hem hava alabiliyorum hen de maskem varmış gibi görünüyor

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tuba 4 yıl önce

Eyyyy insanlar!!!! Guvendiginiz dağlara kar yağdı. Bakin nereye gidiyoruz.Kafirlerin elinde oyuncak olduk.Eyyy insanlar ben sizden ve siz i n Allah'tan başka taptıklarınızdan uzagim

Avatar
Zeynep 3 yıl önce

Allah Belasını versin Tek diyeceğim bu

Avatar
Burcu 2 yıl önce

Astımım var. Pandemiden dolayı maske yaygınlaştığı için rahat rahat maskemle dolaştım. Maske taktıktan sonra çok rahatladım toz toprak yutmadan hasta olmadan yaşadım.