Öne Çıkanlar DSÖ Niyazi Kızılyürek mRNA KKTC Chabad

MEVZUMUZ KENEVİR

Yazan ASAM Kendir Enstitüsü Başkanı Dr. Erdem ULAŞ

New York eyaleti nihayet Meclis, Senato ve valilik makamlarının 2020 Mart ayı sonunda tasarıyı kabul etmesinden sonra 21 yaşın üzerindeki tüm yetişkinler için medical keneviri yasallaştırmaya hazırlandı.

Empire State'deki yetkililer uzun zamandır keneviri serbest bırakmak için mücadele ettiler, ancak yasallaştırma çabalarında önemli bir sıkışma ile karşı karşıya kaldılar, bu da komşu New Jersey'deki yasal CBD işletmelerinin New Yorkluların bitkiye olan talebinden kazanç sağlayacağına dair korkuları artırdı.

Bloomberg'e göre , milletvekilleri, bitkinin 21 yaş ve üstü yetişkinler için eğlence ve tıbbi kullanımlarını yasallaştıracak olan tasarıdaki dili kesinleştirmeyi kabul ettiler ve fabrikada yüzde 13 satış vergisi alınacak ve bunun yüzde 9'u devlete gidecekti ve de dört bölgeye. ( New York Officials Finally Reach Deal to Legalize Recreational Cannabis )

Distribütörler ayrıca, ürün türüne ve gücüne bağlı olarak değişen bir ölçekle, miligram tetrahidrokanabinol veya THC (kenevirdeki psikoaktif bileşik) başına üç sente kadar bir tüketim vergisi toplayacaklardı.

Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, yasa tasarısı eyalet sakinlerine üç ons medical kenevir satın alma ve bulundurma ve kişisel kullanım için bitki yetiştirme imkânı tanıyor..

Dünyada Covid-19 ile mücadele devam ederken medikal kenevir talebi ve yasallaştırma süreci çığ gibi büyüyor. Türkiye'nin de milli ekonomisine uzun vadede milyar dolarlar her yıl gelir getirecek, hem çiftçileri, hem toprakları, hem doğayı , hem ekonomiyi kalkındıracak bu mucize bitki için daha yoğun çalışıp gerçek mevzumuz olan ekonomiye kanalize olmaları bekamız için elzemdir.

Kaynak:

https://www.wsj.com/articles/new-york-lawmakers-reach-deal-to-legalize-marijuana-11616611018

Anahtar Kelimeler:
New YorkKenevirCBD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.