Öne Çıkanlar Hazar Türkleri UNIVERSAL BASIC INCOME COVID19 Aseem Malhotra İsrail

MHP’Lİ BAKAN SÖYLEDİ

Yazan Muammer KARABULUT

Gazze’deki vahşetten sonra boykotun bir numaralı sanığı Coca Cola oldu. Aşağıdaki yazıda  bir türlü bulunmayan Ergenekon Terör örgütü olmayan üyesi olarak Kandıra Cezaevi’ne gidişimin tek nedeni Coca-Cola olmasa da, en önemli nedeninin Coca-Cola olduğuna, gazetcilik yaptığım yıllarda arkadaşım olan Deniz AKGÜN’ün 6 Kasım 2008 tarihli Akşam Gazetesinin Akdeniz ekinde, “Fener Rum Patrikhanesi, Cola’nın sırrı, Ergenekon davası” başlıklı yazısı başlıklı yazısı ile biraz daha kanaat  getirmiştim.

Deniz AKGÜN, darbeleri yapanın veya hükümetleri düşürenlerin TSK mensubu olduklarının konuşulduğu ülkemizde, Coca-Cola’nın 57. Hükümeti düşürdüğünü yazıyordu!.

Bu bir iddiadan da öteydi. Çünkü iddia sahibi, o dönemi yaşayan, 57. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapan, aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Tunca TOSKAY’dı.

MHP için de alışılmışın dışında olan bu önemli bilgiyi Deniz AKGÜN köşe yazısına taşımış, beni de unutmamıştı. Deniz AKGÜN’ün yazısını ancak, Silivri Cezaevi içinde meşhur davanın görüldüğü mahkeme salonunda biraz gecikmeli olarak okuyabildim.

Deniz AKGÜN’ün yazısı, terör örgütü üyesi olarak içeri atılma nedenimin Coca Cola olduğunu söyleyen CIA elemanının itirafından sonra tekrar karşıma çıkıyordu.

Onun için, o yazının tamamını paylaşmak istedim. AKGÜN’ün bu yazısını ve dolayısıyla Coca-Cola’yı 19 Aralık 2008 Cuma günü Silivri Cezaevi’nde kurulan mahkeme salonunda yaptığım savunmada da kullandım. Yaptığım savunmaya ilişkin haber Anadolu Ajansı tarafından 20 Aralık 2009 tarihinde, “Coca Cola'nın sırrı da Ergenekon dosyasına girdi.” başlığı ile verildi.

Deniz AKGÜN’ün 6 Kasım 2008 tarihli yazısı;

Son aylarda AKP`nin kapatılması ve Ergenekon davası gündeme damgasını vurdu. Geçenlerde ise yıllarca TRT Genel Müdürlüğü görevinde bulunan bir dönemin bakanı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Antalya Milletvekili Tunca TOSKAY, cola ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

TOSKAY Amerika`nın cola ile ilgili taleplerini yerine getirmedikleri için 57. hükümetin yıkıldığını ima etti. Cola`nın gücünü biliyordum elbette ama bu kadar güçlü olacağını düşünemiyordum. Cola, güç, Ergenekon davası deyince aklıma Muammer KARABULUT düştü. Muammer KARABULUT, yıllarca dergicilik ve gazetecilik yaptıktan sonra Noel Baba Vakfı Başkanı oldu. Bu vakfın kapanmasının ardından ise Noel Baba Barış Konseyi Başkanı oldu. Önce Fener Rum Patrikhanesinin Demre`de ayin yapmasına karşı çıktı. Durmadı, Vakıflar yasasına karşı çıktı. Fener Rum Patrikhanesinin ekümeniklik peşinde olduğunu iddia ederek buna karşı tepkisini ortaya koydu. Sivri açıklamalarda bulundu. Gazeteye ziyarete geldiğinde ise takılırdım, “Bak Muammer çok konuşuyor, çok yazıyorsun. Böyle giderse bir trafik kazasına uğrayabilir ya da bir gün Mapushane çeşmesi yandan akıyor Halilim türküsü söylersin.” diyordum. Ama Muammer sivri açıklamalarını sürdürdü. Hatta son olarak “Cola`nın sırrı” diye bir kitap bile çıkardı. Cola`ya resmen savaş açtı. Cola`nın insanlığı nasıl kandırdığını ve hiç bilinmeyen sırrının deşifre edildiğini iddia ettiği açıklamalarını ise bu kitapta topladı. Muammer KARABULUT`un bir süre sonra Ergenekon ile ilgili gözaltına alındığını öğrendik. Muammer KARABULUT daha sonra ise tutuklandı. Aradan bir yıla yakın süre geçti ama hala Muammer`den bir haber yok. Bunları düşünürken Hasibe abla masaya buz gibi soğuk cola getirdi. Bir arkadaşım doğum günü olduğu için herkese cola açmışlardı. Ben her zaman olduğu gibi demli bir çayın tercihimin olduğunu söyledim. Cola’yı ise geri gönderdim. Aman ha! Sakın ha! Kimse cola’ya karşı savaş açtığımı düşünmesin. Bu gazlı içecekler bana gaz yapıyor. Bu yüzden içmiyorum cola’yı; yoksa içinde bilmem ne olduğunu için içmemezlik yapmıyorum. Bu sadece gaz ve tercih sorunu!

Şimdi gelin MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay’ın, Antalya Genç İşadamları Derneği’nin Dedeman Otel’de düzenlediği Panoramik Gündem Toplantısı’nda son siyasi gelişmeleri değerlendirmesini irdeleyelim. Bu toplantıya yılların muhabiri Mustafa Kozak arkadaşımız katıldı. Herkesten kaçar ama Mustafa’dan kaçmaz. Kişinin ağzından her çıkanın aynen notunu alır. Yazdıklarına bakınca gerçekten şaşırdım. Bunu da sizinle paylaşmak istedim. AKP’nin kapatılmasına demokrasinin devamı için karşı olduklarını bildiren Toskay bunun yerine siyasetçilerin cezalandırılması istediklerini söylüyor. Bunu demokrasinin devamı için istediklerini anlatan Toskay aksi halde rejim bunalımı yaşanabileceği ve Türkiye üzerinde emelleri olan dış güçlerin iktidara el koyma durumunda olan grubu iktidara taşıyabileceğini savunuyordu. 57’inci hükümet döneminde ABD’ye her gittiklerinde Colalı içeceklere uygulanan KDV’nin indirilmesi ve ABD şirketlerine verilen enerji santrallerinden kilovat saati 12 centten elektrik alınması ile ilgili taleplerle karşılaştıklarını belirten Toskay bu talepleri yerine getirmedikleri için 57’inci hükümetin yıkıldığını ima ediyordu.

Gelin Toskay’ın ağzında nu iddiaları dinleyleim: “Biz ABD’ye her gittiğimizde bize yöneltilen bir soru vardı. ‘Colalı içeceklerde KDV’yi ne zaman indireceksiniz’ diyorlardı. ABD’li şirketlere ait enerji saatlerinden elektriğin kilovat saatini 12 sentten ne zaman alacaksınız diyorlardı. ABD firmaları gelip yap işletle büyük enerji santralleri almışlar. Kilovat saatini 12 sentten satacaklar. Devlet baba da buna alım garantisi verecek. Bu olacak şey değil dünyada. Biz kendilerine bizim da colalı içeceklerimiz var. Size ayrımcılık yapmıyoruz. Herkese eşit davranıyoruz. Onlarında KDV’si yüksek. Sizinki ile aynı diyorduk. Biz Türk Amerikan İş Konseyi toplantısında kendilerine Dünya Bankası ile IMF dünya ile rekabet edebilen bir ekonomiye kavuşmamız için bu tedbirleri almamız gerektiğini söylüyor dedik. Biz bunu hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz dedik. Ben şimdi size bir soru sorayım. Bu sizin işletmelerinizden kilovat saati 12 sentten enerji alırsam, benim sanayim uluslararası pazarlarda nasıl rekabet edecek. Cevap yok. Ama onlar diyor ki, ‘Bunlar olmaz. Daha yumuşak, daha bize yakın bir iktidar daha iyi olur. Mesele budur.”

Anlaşılan 57. Hükümeti yıkan Coca-Cola beni de içeri attırmıştı. Bakalım boykotların sonucu nereye gidecek derken… AKP’nin Niğde İl Teşkilatının toplantı maslarında Coca Cola vardı. Ve bu belgeyi de Mehmet Özhaseki paylaşıyordu.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.