Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Biyolojik Savaş Cristian DROSTEN Orhan Kutan

Mucizevi Hayat

Dünya kurulalı yaklaşık 4,58- 5,58 milyar arasında olduğu söylenmektedir.

Hepimizin merak ettiği sorulara her kesimin ve meslek grubunun verdiği farklı cevaplar olsa da gerçek yalnız Allah’ta ve inanmak istediğimizde yatmaktadır.

Mucizevi bir yaşam içerisinde yer almakta ve yaşamaktayız. Bir gün son bulacağını düşünmeden fütursuzca tükettiğimiz bir yaşam…

Kızımın yaşlarındayken dini eğitim almak için gönderildiğim camide arkadaşlarımı da kendime ortak ederek kafamda ki örtüyü çıkarıp camide kovalamaca oynadığım zamanları hatırlıyorum. Tüm duaları öğrendiğim hatta Arapça okumaya başladığım zamanları.(şimdi okumakta biraz zorlansam da )

Fark ettiğim bir şey vardı. Sürekli içimi kemirip duruyordu, sorularımhiçbir zaman istediğim gibi cevaplanmıyordu. Ezbere öğretilen bilgilerden ve verilen cevaplardan sıkılmıştım. Sözcüklerin etrafımı çevrelediği zamanlarda ne kadar yorulduğumu hatırlıyorum.

Çok derin dualar ederken buldum kendimi. Ağladığımı , yalvardığımı çok iyi anımsıyorum. Çocuk kalbi istedim ve hemen olması gerekiyordu. OLMADI :=)

Bugün oğlumla yaptığım sohbetlerde Allah dua ve isteklerle ilgili sorusunda neden dualarım kabul olmuyor dedi!

Nedir en çok istediğin diye sordum.

Çok büyük bir macera yaşamak istiyorum dedi.

Ama Allah kabul etmiyor istediğim macerayı yaşamama izin vermiyor dedi…

Belki de her günün bir macera ve senin görmeni istiyordur dedim yetinmedi.

İsteği çok fazla yaşından ileride ve güvenli değil.

İsteklerimiz ,sınırsız ve sonsuz hangisinin bize uygun olduğunu düşünmeden , başımıza geldiğinde , üstümüze yakışmayan bir elbise gibi çıkarıp kenara koyamayacağımız isteklerimiz.

“SANA GELEN İYİLİK ALLAH’TANDIR. BAŞINA GELEN KÖTÜLÜK İSE NEFSİNDENDİR. SENİ İNSANLARA ELÇİ OLARAK GÖNDERDİK ; ŞAHİT OLARAK DA ALLAH YETER. (NISA SURESI 79)

Gözü olan görsün , kulağı olan işitsin …

Mucizevi hayatını yaşarken İsteklerin gerçekten senin istediğin mi? zira herkesin yaşadığı gibi yaşamak ve istemek daha mı kolay ?

Zaman aslında ne geçmiş, ne gelecek tek bir zaman var o da şu an içinde bulunduğun an.

ASR suresinde dendiği gibi Asr’a zamana and olsun ki muhakkak insan ziyandadır.

Ziyanda olmamak için ,an’da kalmak ,yaşamı hakkıyla yaşamak ve teslim olmak için, hiçbir zaman geç değil.

Sen , ben , biz yeter ki gerçek isteklerimizi isteyelim.

Sevgi ve saygıyla

.

Anahtar Kelimeler:
çocukMucizeAllah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.