Öne Çıkanlar Twitter COVID19 Chabad Muammer Karabulut Sosyal Tıp

Nakit Özgürlüğümüzün Önemi

Yeni dünya düzeni ve yeni ekonomik sistemde, nakit para kullanımının ortadan kalkması ve yerine dijital paranın geçmesi planlanmaktadır, bu plan yeni de değildir. Dijital paraya geçiş, neredeyse bütün devletlerin planlarında var, ekonomik açıdan önlerine konulan bir gereklilik!

Covid-19 ile birlikte,nakitin ortadan kaldırılması ve ödemelerin kredi kartları veya telefon uygulamaları ile yapılması ön plana çıkarıldı; covid-19, dijital paraya geçiş aşaması için de bir katalizör, bir hızlandırıcı olarak görev almış durumda. Çin bu  konuda başı çekiyor, dijital ekonomiye ve sosyal kredi sistemine geçiş son hızıyla devam ediyor, işletmelerin para transferleri % 85 oranında cep telefonlarıyla yapılıyor, Çin bütün dünyaya örnek olmalı mı?

Evet, kredi kartları veya online ödeme yapmak kolay, cep telefonu ile para transferi çok pratik ve telefonlar her an elimizin altında. Evet, nakit para hijyenik değil, nakit kullandıktan sonra el yıkamak önemli. Peki ama nakit paranın tamamen hayatımızdan çıkması bizleri nasıl etkiler? Hayatımıza ne getirir, ne götürür? Bu soruların cevaplarını düşünmek ve bütünün farkına varmak zorundayız.

Para kullanımındaki global hedeflerden ilki, öncelikle nakit paradan, sonra da plastik kredi kartlarından tamamıyla kurtulmak,kredi kartlarını global bir telefon uygulaması ile değiştirmektir, böylece tüm finansal işlemlerin telefonla yönetilebilmesi gündeme gelecektir, şu anda Çin’de olduğu gibi.

İkinci hedef, telefon uygulamalarını, vücutlarımıza implante edilen çiplerle değiştirmektir, yani vücudumuza yerleştirilen çiplerle para akışını sağlamak, implante edilmiş çiplerin denemeleri başlamıştır ve sürmektedir.Ve tabi ki, implante edilen çipler sizinle ilgili her türlü bilgiyi içerecektir,bu çipler, uzaktan kapatılabilir, açılabilir.

Nakit neden önemlidir:

  • Herşeyden önce, nakit para kullanabilmek bize özgürlük ve mahremiyet verir.

  • Dijital para kullanımı, her hareketimizin takip edilebilmesine ve  tercihlerimizin algoritmalara anında bildirilmesine neden olmaktadır.

  • Nakit, insanların borca ​​girmesini önlemeye yardımcı olur.

  • Nakit, çocuklara paranın değerini öğretmeye yardımcı olur.

  • Banka hesabı olmayan, veya nakit parraya güvenen, veya internete erişimi olmayan milyonlarca insan (yaşlılar ve evsizler dahil) için hayat imkansız hale gelecektir.

  • Her işlem için nakit yerine bir telefon veya plastik kart kullanmak, bilgilerinizin çalınma riskini arttırır, özellikle 5G güvenlik konusunda problemlidirve kimliğimiz dahil kişisel bilgilerimiz için güvenlik riski vardır.

  • Bankaların işlem ücretleri söz konusudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.