Öne Çıkanlar DSÖ Starlik Georges MAROVİTCH Acil Kullanım Onayı Türkiye

OYUNUN ADI; MOSKOVA’DA, “MÜSLÜMANLAR KATİL OLDU”

Yazan Mustafa DÖNMEZ

Türkiye Suriye ve Irak terör yuvalarına karşı sınırda askeri yığınağını tamamlarken, bu harekata karşı duran ve Türkiye’nin İdlib’deki kamplarında, DEAŞ ve İŞİD türevlerini beslediğini iddia eden Rusya ile Suriye’deki YPG unsurlarına eğitim veren onları her türlü silah ve mühimmat ile donatan ABD rahatsız oldu.

Küreselcilerin oyunu gereği Rusya’nın karşısına direkt çıkartılmayan ABD NATO'yu araya koyarak üyelerinin uyarılması istendi. Ve böylelikle o bildik oyun bu sefer Moskova’da sahneye koyarak oldu.

-Nasıl mı?

NATO üyesi Türkiye 40 yıldır terörle savaşırken, binlerce askerini, polisini, memurunu ve vatandaşını kaybederken açıklanma yapamayan NATO Rusya da yaşanan olayın ardından, üyesi olan ülkelere Rusya tarafından misilleme olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bu söylemin anlamı şudur. Seçim arifesindeki Türkiye’de sansasyonel bir eylem yapıp Rusya’nın üzerine atabilirler. Amerika’nın bu rutin uygulamasıdır. Rusya ile gelişen ilişkilerimize zarar verebilir. Türkiye bu konuda acil önlemlerini almalıdır. Hatta Amerika veya Rusya, DEAŞ’ı bahane ederek İDLİB’e girebilir. Türkiye’de en az 1 milyon yeni sığınmacı ile karşı karşıya kalabilir. Bu durum, sınır ötesine planlanan harekatımızı önlediği gibi, Türkiye’nin bu bölgede oyun kuruculuğunu da bitirebilirler. DİKKAT

Yeni bir dünya düzeni kurulurken, Rusya ve Çin hırpalanıyor. Rusya, Ukrayna’da güç kaybediyor veya Ukrayna’da yeni demografik yapı kurgulanıyor. Batı elindeki demode olmuş silah ve cephaneleri Ukrayna’ya taşıdı ve kendileri son model silah ve teçhizatlarla donatıyor. Sanayileri ikame savaş düzenine geçmekte. Çin ekonomik olarak çöküntüye götürülürken yerine Hindistan ve Pakistan parlatılıyor. Amerika bütçesine eklenen, 2030 yılında yapılması öngörülen Pasifikteki Çin savaşın olası sonuçlarının araştırmasına ayrılan dev kaynak dikkat çekiyor.

Rusya’daki vahşetin olguları;

1-Saldırının 15 gün öncesinde, ABD yurtdışındaki vatandaşlarına olası tehlikelerden bahsederek (Rusya’daki ABD Büyükelçiliği kanalıyla) konser salonlarına gitmemeyi öneriyor.

2-Rusya’nın konser salonunu kapısındaki güvenlik, silahsız ve içeri girenler detektör ile aramıyor. Hiçbir direniş, karşılık verme olmuyor. Böyle bir durum Rusya’da benzeri görülmemiş bir olay.

3-4 kişilik terörist grup olay yerine beyaz bir Renault marka otomobil ile geliyorlar kendilerinden emin ve rahat hareket etmeleri dikkat çekiyor. Rehin alma veya pazarlık gibi bir düşünceleri yok direk saldırıya geçiyorlar ve insanların üzerine rast gele ateş ediyorlar. Sırt çantalarında getirdikleri yangın çıkaran bombalarla tavanın çökmesine ve insanların dumandan zehirlenerek ölmelerine neden oluyor. Aynı araçla olay yerinden acele ve panik olmadan binip gidiyorlar.

4-Gittikleri yer Ukrayna 500 km ve sınıra 20 km kala Rus güvenlik ekiplerince yakalanıyorlar.

5-Rusya bu tür olaylara katılan sanıklardan gerekli bilgileri aldıktan sonra öldürürler. Onları mahkeme karşısına çıkarmaları, sağ olarak tutmaları görülmüş bir olay değildir. Bu durum bilinmedik bir stratejik düşüncenin gereği olabilir. Bu olay ilerde Rusya’nın meşru müdafaa kapsamında yapacağı saldırılara dayanak yapılabilir.

6-Olay yeri kamerasından anlaşıldığı üzere konser salonu kapılarının birçoğu kilitli. İnsanlar kaçamıyor.

7-Rus mobil özel harekât birlikleri konser salonuna, 8 dakikalık mesafede ancak olay yerine gelmiyor.

8-Yangını söndürmeye gelen itfaiye direk müdahale etmiyor. Özel kuvvetler ise bekliyor. Bir saat sonra özel birlikler geliyor ve onlar da önce itfaiye yangını söndürsün biz ondan sonra içeri gireceğiz diyor. Ve zehirlenmeden ölenler çoğalıyor.

9-Saldırganlardan biri 4 Mart’ta Türkiye’den geldiğini söyleniyor ve ekleniyor. Türkiye’de bana kimi devlet görevlileri yardım etti diyor. Sonrada devlet görevlileri dediğinin, Türkiye’den birileri sınırdan geçmesine yardım ettiğini, düzelterek veriyorlar.

10-Biz bir aydır telegram üzerinden İŞİD tarafından eğitiliyorduk ve Türk parasıyla bize 138 bin lira önerdiler diyor. 1 aydır eğitim aldıkları yerin Türkiye olduğunu söylüyor.

11-Rusya hiçbir açıklama yapmamışken. Olayın ilk saatlerinde ABD’den garipsenen bir açıklama geliyor. ‘Bu olayı Ukrayna değil İŞİD yaptı’

12-Olay sonrası İsrail’de Gazze oyununun sahneye konmasında emeği geçen  CHABAD’çı yayın organları, hemen tüm Müslümanları katil bir canavarmış gibi göstermeye başladılar. Böylelikle Moskova’daki katliam ile “Müslümanları katil” olarak gösterip, İsrail’in Gazze’de giriştiği soykırımın üzerini örtme propagandasına dönüştü.

13-Putin, Moskova saldırısının arkasında 'İslamcıların' olduğunu ve bunların da Ukrayna'ya bağlandığını söyledi…Yani Gazze’deki katliamın üstünü örtme gayretine de bir anlamda destek verdi.  

14-Olay sonrası Rusya, Ukrayna’nın istihbarat binasını bombalandı.

Rusya’da yaşanan olaya Türkiye isminin karıştırılmak istenmesinin zamanlaması da dikkat çekici. Yurt dışından yayın yapan FETÖ unsurları şimdiden Türkiye’yi suçlamaya başlamaları, kışkırtıcı yayınlar yapmaları tesadüf değil. Rus uçağını düşüren pilotun, Rusya’nın Ankara Büyükelçisini öldüren polisin FETÖ bağlantıları biliniyorken…

Rus devlet başkanlığı seçimi sonrası meydana gelen olayın nesnel veriler ışığında kimlerin işine yaradığı ortadadır. Tutarsız dayanaktan yoksun bir düşünceyle yazılı ve görsel medya yardımıyla kamuoyu oluşturulma faaliyetleri ibretliktir. Rusya’da yaşanan olayın gün yüzüne çıkan iki yeni olgusu vardır. Vahşeti tıpkı Gazze’de olduğu gibi iki yüzlü tavırla batılı ülkeler tarafından kınanmamasının aleniyet kazanması ve insanları katledenlerin rehin alma veya pazarlık gibi bir düşünceleri olmadan ve hedef gözetmeksizin yaptıkları toplu infaz.

Bugüne kadar görülmemiş, duyulmamış gelişmeler arifesindeyiz. NATO’nun tavrı ise işin için de oyun olduğunu doğruladı…Putin’de yangına benzinle gitti.

PUTİN CHABAD EVİ YERİNE KİLİSEDE MUM YAKTI!

AFP’nin paylaştığı fotoğrafa göre CHABAD’çı Putin, “Rus devlet kurumu Sputnik tarafından dağıtılan bu havuz fotoğrafında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Mart 2024'te Novo-Ogaryovo devlet konutundaki KİLİSEYİ ziyareti sırasında, İslamcıların Crocus Belediye Binası'na düzenlediği saldırının ardından mum yakıyor.”

Ve dünyayı böyle idare ediyorlar…

Anahtar Kelimeler:
RusyaNATOPutinMoskova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.