Öne Çıkanlar DSÖ Megali İdea Robert W Malone ABD Twitter

SAVCIYA, VALİ SORUŞTURMA BAŞLATMADI!

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 18 Mayıs 2021

Bilindiği üzere Şanlıurfa İli Viranşehir İlçesi Cumhuriyet Savcısı Eyüp AKBULUT sosyal medya üzerinden yayınlamış olduğu video kaydı ile pandemi sürecinde yaşanan hukuka aykırılıklar ve bu aykırılıklara karşı mahkemeler kanalı ile yürütülen mücadeleler ile ilgili bir bilgi paylaşımında bulunmuştur.

Hukukçular dışında herkesin konuştuğu bir dönemde doldurulan bu video kaydının, katıldıkları bir televizyon programında, “bu süreç hukukçuları ilgilendirmez” mealinde, isimleri kamuoyunca malum kişiler tarafından dile getirilen sözler üzerine yayınlandığı anlaşılmaktadır.

Şu hususu özellikle vurgulamak gerekir ki ülkemizde 14 aydır yaşanan olağanüstü süreç öncelikle hukukçuları ilgilendirir. Seksen beş milyon insanın evlere hapsolması sonucunu doğuran genelgeler ve bunların hukukiliği ile ilgili olarak söz söyleme hakkı elbette ki hukukçulardadır.

Sayın savcıya karşı bazı basın yayın organları tarafından başlatılan linç kampanyası kapsamında, “valiliğin soruşturma başlattığı” iddiası hukuken mümkün olmayıp soruşturma yetkisi HSK’dadır. Bu haber de tıpkı maske, aşı ve tam kapanma haberlerinde olduğu gibi, sözkonusu medyanın haberlerinin ne ölçüde ciddiye alınacağının bir göstergesidir.

HSK tarafından bu konu ile ilgili bir müfettiş görevlendirileceği ve soruşturma başlatılacağı tarafımızca aşikârdır. Şu hususun bilinmesi gerekir ki hemen hemen her hakim ve savcının kullandığı ve “şarkı, şiir, resim, görüş, politik düşünce ve hatta parti propagandası gibi bir çok alanda paylaşımda bulunduğu sosyal medya hesabı” üzerinden gerçekleştirilen ve tamamen hukuki bilgilerden oluşan bir video kaydı paylaşımının, “açıklama yasağı” kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir.

Bağımsız Bilim Kurulu olarak;

  • Her tür hukuksuzluğun kol gezdiği, idari para cezalarını uygulayan kamu görevlilerinin dahi hem kabahat hem de karşılığı olarak uyguladıkları yaptırımın yer aldığı kanun maddesini gösteremediği bir ortamda, basit bir sosyal medya paylaşımının, “açıklama yasağı” kapsamında değerlendirilemeyeceği,
  • Bu kapsamda yapılacak bir değerlendirmenin hukuka aykırı olacağı,
  • Yapılan bunca yanlış uygulama ile ilgili görüşlerini, “elindeki tek hukuki imkân” olan sosyal medya ile dile getiren savcımız hakkında verilebilecek tek kararın, “bir hiciv örneği” oluşturması açısından, “görev yeri değişikliği ile Adalet Bakanlığı ya da Yargıtayda görevlendirilmesi” olabileceği,
  • Yaklaşık 5 yıldır FETÖ- Terör Örgütü tarafından kalkışılan darbe girişimini bahane ederek mütedeyyin ve vatansever birçok kişiye yapıldığı gibi sayın savcımıza karşı bir iftira kampanyasının başlatılmasına sessiz kalmayacağımızı,
  • C.Savcımıza her tür akademik ve hukuki desteği vermeye hazır olduğumuzu
  • Sayın savcımızın yanında  değil birlikte olduğumuzu,

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunar, sayın savcımızı hukuka sahip çıkan görüşlerinden dolayı tebrik ederiz.

Bağımsız Bilim Kurulu adına

Kurul Sözcüsü

Dr. Öğr.Üye. Ömer ÇELEN, LL.M.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan öztürk 3 yıl önce

Ben Bartın da bir esnafım. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım savcımla birlikteyiz

Avatar
Çiçekler 3 yıl önce

Allah sizden razı olsun

Avatar
Esen Zafer 3 yıl önce

Öncelikle sayın savcımıza ve yanında olan Bilim kuruluna çok teşekkür ederiz. Herşeye rağmen başarmak mümkün. Dilerim bir akım başlatır ve namuslu cesur savcılar peşpeşe soruşturma açarlar. Elimizden ne gelirse destekleriz elbette.

Avatar
Almancı 3 yıl önce

Aslında bu sevindirici bir durum. Şu anlama geliyor: Hukuk bağımsız ve tarafsı ve çalışıyor. Ama şoruşturma tehdidi ile tam tersi algılanıyor. Nasıl bunu dünya'da izah edeceğiz????

Avatar
Bor'un Pazarı 3 yıl önce

Anlaşılıyor ki bu korona bize her haltı yapar yaptırır. Ama biz ona tek kelime edemeyiz. İşin varacağı yer zannederim ki İstanbul Sözleşmesine dönecek. Yıllarca savunup uygulayıp nice aileler çocuklar mağdur olduktan sonra biz böyle olduğunu bilmiyorduk meselesine dönecek.

Avatar
Meral.yılmaz 3 yıl önce

Tek kelime ile Lanet olsun taltif edilip deger rütbe verilecegi yerde adamın başına gelene bak ya.!!

Avatar
aydın 3 yıl önce

Sayın Savcım; ALLAH yar ve yardımcın olsun. Seninleyiz. Yanındayız.