Öne Çıkanlar Şubat Soğu Sebatay Sevi Samanyolu TV Bülent Arınç Berat Albayrak

SİMON YAKALANDI

Türkiye’nin değişen İsrail ilişkileri sonucu Simon Mistriel Aykut tutuklanmıştır!

Yazan Muammer KARABULUT

KKTC’nin sözde yatırımcısı Simon Mistriel Aykut geçen hafta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından İsrail’e giderken tutuklandı.

Tutuklanma nedeni; KKTC’yi işgal bölgesi olarak tanımlayan Rumlara göre tapusu Rumlarda olan topraklarda izin almadan binalar yapmış ve bundan dolayı da haksız kazanç elde etmiş dolayısı ile tapu sahipleri de bu durumu ihbar edince hakkında dava açılmış.

RUMLAR YENİ GÖRMÜŞ

Elimizdeki verilere göre 2006 yılında  Yahudi asıllı Simon Mistriel Aykut / Aykut Simon Mistriel, Simon Aykut / Aykut Simon / Simon Aycot ve -Aykout Shimon olarak bilinen CHABAD bağlantılı kişi yatırımcı kılığına girerek KKTC’ye sızmış…Elde edilen belgeler göre de(bkz) 2006-2022 yılları arasında 98 proje geliştirmiş. Simon uydudan dahi görünen binlerce daire yüzlerce villa yapmış ama bunları güya Rumlar 2023 yılında görmüş ve soruşturma başlatmış.

Soruşturma ise Afik şirketler Grubu’nun CEO’su Afik Yaacov’un, Rum Barolar Birliği Başkanı Christos Cherides’in kurucu ortağı olduğu, ‘Phoebus, Christos Clerides & Associates LLC’ adındaki Kıbrıslı Rum Hukuk firması aracılığı ile DANILEN LTD isminde şirket kurduğu ve 2020 yılında kayıt edildiği Politis Gazetesinde yayınlanan haberi ile gündeme geliyor. Fakat adı geçen hukuk firması iddiaları ret ederek 5 Temmuz 2023 tarihinde, “İşgal altındaki topraklarla ya da işgal altındaki topraklarla ilgili olarak bireylere yardım edildiğine ve kolaylıklar sağlandığı ya da ofisin yasadışı faaliyetlerle ya da daha genel olarak işgal altındaki topraklardaki faaliyetlerle ilişkilendirildiği yönündeki raporlar yanlıştır ve kötü niyet ve art niyetlerin ürünüdür...İşgal altındaki topraklardaki herhangi bir şeyle ilgili yardım ve hizmeti reddetmek, ofisin uzun süredir devam eden ve yerleşik politikasıdır. Aksine, ofis sadece reddetmekle kalmıyor, aynı zamanda işgal altındaki topraklarda satın almalardan ve hatta yatırımlardan kaçınılmasını tavsiye ediyor ve teşvik ediyor… Ofis, işgal edilen bölgedeki gayrimenkul sahte komisyonunda bireylerin başvuruları veya temsili de dahil olmak üzere, işgal edilen bölgedeki hizmetlerle ilgili olarak ofisimize başvuran müşterilerin hizmetlerini tutarlı ve sistematik bir şekilde reddetmiştir ve reddetmeye devam edecektir. Ofis, emlak sözde komitesi önündeki davalarda hiçbir zaman yardımcı olmadı; tam tersine, ofisin yerleşik tavsiyesi, herhangi bir Kıbrıslının ve hatta yabancının işgal altındakilerin sahte mahkemelerinde veya sahte komitelerinde görünmesini önlemek yönündedir.” diyerek aşağıdaki açıklamayı yapıyor.

Yapılan bu açıklamanın üzerine bu sefer 6 Mart 1973 İsrail doğumlu Yaacov Afik’in Kıbrıs Rum kesiminde kurulan DANILEN LTD’nin sermayesinin %100 Hollanda’da kayıtlı bulunan BLUE ZONE BV adında şirkete ait olduğu bilgisi paylaşılıyor.(bkz)

Güney Kıbrıs Barosu Başkanı Christos Cleridis yaptığı açıklamadan 2 gün sonra güya konuyu araştırırken, oğlunun yakın akrabası, Larnaka'da arazi geliştirme çalışmalarına devam etmek için İsrailli bir şirket adına şirket tescili yapılması yönünde talimat vermiş. Oğlu da  talimat alıp şirketi tescil ettirmiş. O tarihten bu yana bu şirkette herhangi bir hareket görülmemiş ve ofisleri de önemli bir hizmet sunmamış. Basitçe, şirket yalnızca ofislerinde kayıtlı kalmış.

Yine adı geçen şirketlerin sahibi olan Simon Mistriel Aykut’un ikinci eşinden olma ve Afik Grubun direktörü AB pasaport (MEU1-Meşruhatlı vize) olan Yaacov Afik'e  KKTC 10 Temmuz 2017'de vatandaşlık verilirken, Rum kesimi de 24 Şubat 2017 tarihinde 7 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli oturma izni aldığı ve İçişleri Bakanlığı’nın Yaacov Afik'in oturma iznini 20 Temmuz 2020 tarihinde de yenilediği belgeleniyor.

-Demek oluyor ki her iki kesimi de ellerinde oynatmışlar.

Bu arada Rum İçişleri Bakanlığının,  KKTC’de Afik Grubun yaptığı inşaatların   tapu sicilinde soruşturma başlattığını ve uydu görüntüleri ile eşleştirildiği bilgisi de yayınlandı!

Yapılan bu çalışmaların sonucunda, mülk sahiplerinin kuzeydeki Satın Alma  Komisyonu'na başvuruda bulunup bulunmadığını ve yapılaşmaya rıza gösterip göstermediklerini de kontrol edeceklermiş. Eğer aksi bir durum varsa Afik Grup hakkında yasadışı işlem yapacaklarmış.

Ancak burası çok önemli, “Kıbrıslı Rum mülk sahiplerinin yüklenici Afik Grup ile özel bir anlaşma yapmış olma” ihtimalinin olabileceği bir durum da varmış.  

Bilgi olarak, zaten Rum mülk sahipleri rıza gösterse de KKTC’deki söz konusu tapu senetleri Güney Rum Yönetiminde tanınmıyor. Onun için KKTC’deki yatırımların çoğu her koşulda Rumlar, “işgal edilen topraklardaki” yatırım olarak görüyor.

İşte bu araştırma bilgisi yayınlandıktan 10 gün sonra (21 Temmuz 2023) Rum İçişleri Bakanlığı'na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kıbrıslı Rum mülk sahiplerinin hiçbiriyle anlaşma yapılmadığı veya izin alınmadığı ortaya çıkıyor. Tapu Dairesi de konuyla ilgili bir soruşturma başlatıyor ve bu sırada düzinelerce mülk sahibiyle temasa geçiliyor. Temasa geçilen kişiler de Afik Grubuyla böyle bir anlaşma yapmadıklarını bildiriyorlar. Bu veriler sonucunda soruşturma tamamlanıyor. Sıra arazi sahiplerinin Afik Grup’a dava açmasına geliyor.(bkz)

Rum kesiminde İçişleri Bakanı'nın oluşturduğu raporda,  şirketin CEO'su Yaacov Afik'in diğer pasaportlarının yanında, KKTC Vatandaşı olduğu halde ve Kuzey’de yatırımcı gözükmesine rağmen ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nde nasıl oturma izni aldığına ilişkin araştırma da yapıyorlarmış.

Çünkü şirket sicilinde Yaacov Afik, 2020 yılında ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kayıtlı olan DANILEN LTD’de kendisini,  genel müdürü ve sekreter olarak kaydettirmiş. Şirketin Lefkoşa'daki kayıtlı adresi, Stasinos Court'un üçüncü katında, 2 Stassinos ve Agia Eleni caddelerinde bulunan Rum Baro Başkanı olan Phoivos, Christos Cleridis and Associates bürosu ile aynı görünüyor. (bkz) , (bkz)

Sonuçta Simon Mistriel Aykut’un tutuklanmasına (8 Haziran 2024) neden olan hadise 5 Temmuz 2023 tarihinde Rum Baro Başkanı Christos Cleridis’in adresinin Yaacov Afik’in DANILEN LTD ile aynı adresi paylaşması ile ortaya çıkıyor. Devreye Rum İçişleri Bakanlığı giriyor. Yapılan soruşturma sonrası da Rum mülk sahiplerine ulaşılıyor ve mülk sahiplerinin şikayetçi olarak dava açması sağlanıyor. Yani gözaltına alındıktan sonra Simon Mistriel Aykut 13 Haziran 2023 tarihinde açılan bu davalar ile ilgili Rum Mahkemesinde hakim huzurun çıkacak.

-Kamuoyun yansıyan manzara bu kadar…

Fakat asıl görünmeyen bir manzara daha var. O da buz dağının görünen yüzünden de derin.

O da özetle; Gazze’deki soykırımı organize eden CHABAD örgütünün 2003 yılında Güney Rum Kesimine, 2008 yılında ise KKTC’de faaliyete geçtiği Kıbrıs’ı Yahudi merkezi yapacağız iddiası ile gelmesidir.

Farkındaysanız Kıbrıs adasında Türkiye Enosis’den, Yunanistan Türk işgalinden bahsederken, Siyonizm’den söz eden yok. Üstelik KKTC’de Afik Grup veya diğerlerinin arkasında CHABAD olduğunu kara para trafiğini yönettiğini kimse söylemez. Ukrayna Merkez Bankası CHABAD’çı İhor Valeriyovych Kolomoysky aleyhine 5.5 milyar dolar parayı KKTC ‘de de faaliyet gösteren Güney Kıbrıs’taki PRİVAT BANK’a nasıl getirildiğini yazmaz. Yani Kıbrıs adasında CHABAD merkezli güçlerin Gazze’de tatbikatını yaptığı kabaca işgal planı vardır. Şimdi o güçler, 2003 yılından itibaren örgütlendikleri Rum kesimini her yönü ile kontrol ediyorlar. İsrail ile her türlü askeri tatbikatı yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle Gazze’de yaşanan soykırımdan sonra İsrail ile ilişkilerini dondurunca belki de bir numaralı düşmanı oldu.

KKTC’de soykırımcı çocuk katili CHABAD’ın Girne’deki örgüt evindeki tabela indi. CHABAD’ın 2008 yılında atadığı sözde hahamı Chaim Hillel Azimov ile Simon Mistriel Aykut ve üvey oğlu Yaacov Afik’in 2009 yılından itibaren birlikte oldukları belgelendi.

Simon Mistriel Aykut ve 2. Eşi. Sol arkada olan ise Simon’un ortağı 2. Eşinden olma Yaacov Afik.

Chaim Hillel Azimov ve  Simon Mistriel Aykut beraberliği yıl 2009 

Tam anlamıyla, KKTC’de CHABAD üzerinden Afik Grup ve diğerleri deşifre oldu. Fakat aynı gelişmelerin yaşandığı Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde CHABAD bu yönü ile hiç habere konu olmadı. Daha doğrusu bir zamanlar KKTC’de olduğu gibi görmezlikten geldiler. Onun için bugün, KKTC’de  Simon Mistriel Aykut’a yatırımcı, yok emlak piyasası ve yabancı yatırımcı tedirgin gibisinden laf üretenler  zavallı insanlardır. Dünyada yabancılara mal satamayacağız diye ağlayan başka bir millet yoktur!

-Dünyanın neresinde soykırımcı, çocuk katillerine yatımcı diye savunuluyor?

Bugün dilimizden düşmeyen, bir türlü hissetmediğimiz  Yahudi lobisi ile Rum lobisi Kıbrıs adasında kol kola girmişlerdir. Hedeflerinde, KKTC ve Türkiye vardır. Bölgede  coğrafyanın kader olduğunu iliklerimize kadar yaşıyoruz.

Türkiye’nin değişen İsrail ilişkileri sonucu Simon Mistriel Aykut tutuklanmıştır. Bu gerçeği anlamadan  2006-2022 yılları arasında 98 işgal temelli yatırım yapan Simon’un Temmuz 2023’de istemeyerek de olsa üvey oğlu üzerinden başlatılan soruşturma sonucu Haziran 2024 yılında tutuklanmasını anlayamayız.

Ve asıl soruşturmaya konu olan Yaacov Afik varken, soruşturmada adı hiç geçmeyen Simon Mistriel Aykut’un tutuklanması oyunun bir parçası mı?   

Ayrıca kendisini, Türklük ve Atatürkçülük üzerinden büyütüldüğünü söyleyecek kadar kurnaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile çok samimi olacak kadar da siyasi nüfus edinen Simon Mistriel Aykut yaptığı konutlardan kaçına tapu verdi ve tapu vermediği halde site yönetimi kurarak nasıl aidat topladığı sorusunu da son olarak sormuş olayım.

Kapak; AI-Yapay Zeka-photoshop

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gokhan 5 ay önce

✋ nize sağlık... Ne zamna yazcaksiniz diye bekliyordum