Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL Mehmet Eymür

SORUN YOK SERATONİN ALIN

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

Nasılsınız? İyisiniz iyi. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, Seratonin eksikliğindendir. Biliyorsunuzdur, Serotonin, insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir nörotransmitterdir. Eksikliğinde depresif, yorgun, sıkılgan bir ruh hali görülür. Eğer agresif, stresli bir haliniz varsa, bir doktora gitmeden önce biraz seratonin alın. Mesela çukulata yiyin, iyi gelir. Ne var canınızı sıkacak şu dünyada.

Çile yok, dert yok, ye, iç, gül, oyna, sev kardeşim..

Ah! Bir mutluluk aşısı yapamadılar gitti. Aslında devlet her köşeye serotonin hapı koymadı. Çukulata yerine doğrudan seratonin ikram etmeli insanlara. Mizah dergilerine, komedi filmleri ve tiyatrolarına devlet sübvansiyonu sağlanmalı. Milletin yüzü gülsün ya hu. Kahkaha festivalleri düzenleyelim. İnsanlar birbirlerini gıdıklasınlar.

Bak “kardeşlerimiz” KKTC’de, “kral kovmaca” oynuyorlar. 1 Nisan şakası diye, Ukraynalı dostlarımız boğaza mayın göndermişler.. Ukrayna savunması İstanbul boğazından başlar.

Yarın birileri internette bir oyun yazıp piyasaya sürerse şaşmam. Adı da “MAYIN AVCILARI 2022” Hatta bu oyun MetaVerse de de oynanabilir. İsteyen denizden, isteyen Dronlarla, isteyen İHA-SİHAlarla, İsteyen Starlinklerle ava çıkar. Bakalım kim ne kadar mayın toplayacak. İkinci etapta, bu mayınlar UKRAYNA ve RUSYA arasındaki hayali bir deniz harbinde kullanılsın. Bir yandan da NATO dahil olsun savaşa. Hatta İsrail de katılabilir. Ortodoks kiliseleri, Müslümanlar, Yahudiler, Katolik kilisesi, Protestanlar, Evengelikler, Angilikanlar da katılabilir bu savaşa..

Baksanıza, Pfizer saç dökülmesine karşı ilaç çıkartıyor, sonra gidiyor Oscar törenine sponsor oluyor. Komedyen bir sunucu ödül alacak bir sanatçının karısına laf atıyor, o da sunucuya tokat atıyor. Meğer o kadının da saçı dökülmüş, sunucu da ona gönderme yapmışmış. Üstelik dayak atan da, yiyen de siyahi!

Komedyen deyip geçmeyin, sadece sunucu olmuyorlar, Ukrayna’da Cumhurbaşkanı da oldu. Ukraynalılar bir komedyeni Cumhurbaşkanı yapınca yüzlerinin güleceğini düşündüler ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Savaş çıktı diyorlar ya, o zaman bu gün Ukrayna’da Palyaçodan bir baş komutan var. Askerler başkomutanlarının komikliklerini izleyip kahkahalarla gülüyorlardır herhalde karargahlarında.

Batı Karadeniz’de akıntı hızı günde 7-10. km'ye ulaşıyormuş. Günde varsayalım 10 km giden bir mayın, Odessa İstanbul arasındaki 868 km’lik bir mesafeyi kaç günde kateder. 10 günde 100 km deseniz, 86 günde bu mayınların İstanbul boğazına ulaşması gerekirken 19 Martta yerinden kopan mayınlardan 22 Martta haberimiz oldu. 23 Martta da ilk mayın İstanbul boğazında görüldü. 3 gün sonra iki mayın daha görüldü. 400 den fazla mayın nasıl birkaç günde İstanbul’a ulaştı. Tamam ulaştı da, yerden ve uzay istasyonundan aydaki insan yüzü benzeri oluşumların fotoğrafını çekenler, nasıl oluyor da, alçak irtifa uyduları ile bu mayınların yerini tespit edemiyorlar. Oysa Google, yerin 50 metre altının bile görüntülerini yayınlıyor internette.

Bebekten katil, palyaçodan Cumhurbaşkanı, Başkomutan imal eden global çete bununla bize hangi mesajı veriyor dersiniz.

Ha! Boğaza kadar gelen mayınlar konusunda Rusya ve Ukrayna birbirini suçlarken, biz bu iki ülkeyi barıştırmak için İstanbul’a çağırdık, iki ülkenin temsilcilerini. Sakın bunlar barışıp, ikisi birden bize saldırmasın.

Bunların hepsi, fake, artırılmış bir gerçeklik kurgusu, boş verin, siz keyfinize bakın, dünyayı siz mi kurtaracaksınız. Büyüklerimiz bilir ve gerekeni yapar bu konularda!.

Bu arada CoVID’de devam eden ölümler daha çok aşılarını tam olanlar arasında daha yüksek. Takmayın kafanıza. Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir. Hem zaten halk bu maske, mesafeyi çok sevdi, camilerde hemen herkes maskeli, mesafe aynen devam, hatta bir de kendi seccadelerini alıp geliyorlar. Maskeyi yasaklasanız yine takacak birileri sanki.

Neyse kış bitti bahar geldi. 1 Nisan, Nevruz, 23 Nisan, Ramazan Bayramı hemen her hafta bir bayram var. Dilerim ağzımızın tadını kaçıracak şeyler olmaz. Gelecek günler geçen günleri aratmaz. Şaka bir yana, hali pür melalimiz ortada. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.