Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi Tefeci Tekin Arhun Sarper Altıncık Can Sarvan

"SÖZCÜ" SÖZ MÜ VERDİ?

Yazan Muammer KARABULUT

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz 27 Eylül 2022 tarihli “Yahudi sermayesi göz kırptı” başlıklı köşe yazısında (bkz) bence Habad’a dokununca gazeteden öncelikli olarak atıldı!..

Benim penceremden böyle gözüküyor! Eğer aksini düşünen varsa, o yazıdaki çoğu gerçekleri teker teker yazsınlar da okuyalım!

Türkiye’de böylesi yazılar ender yazılır, ancak rahatsız olanlar ve açığa çıkmasını istemeyenler tarafından hemen hedefe konur. Türkiye’de Yahudi karşıtlığına veya bunu dert edenlere karşı kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu haber sitesi Avlaremoz (Türkçesi ile Konuşalım) 27 Eylül 2022 tarihinde Serpil Yılmaz’ın yayınlanan köşe yazısı için ekip olarak, 18 Ekim 2022 tarihinde, “yarım doğruları bir araya getirmiş ve havuz medyasında popüler olan komplo tarzını kullanarak antisemit bir iş ortaya çıkarmış.”(bkz) diyerek yazdı! Ama Yılmaz’ın yazısına tepki, daha önce Montreal’de yaşayan Nesi Altaras’ın twitter hesabında paylaşıldı.

Avlaremoz ekibinin en sert eleştirisi, “Sözcü gazetesi Serpil Yılmaz’ın antisemit hislerini dışarı vurmasına ev sahibi olmuş. Kendisi yazıyı paylaştığı twitinde de komplocu söylemi sürdürmüş. Biliyoruz ki ne bu yazar ne de bu gazete özür dilemez, geri adım atmaz. Maalesef bu tarz yazıları yayınlayan Sözcü ile Takvim arasındaki farkı görmek günden güne zorlaşıyor.” oldu.

Öncelikli olarak, Habad Yahudileri ve İsrail’i temsil etmiyor! Ve ilgisi de yok! Durumu aynen FETÖ gibidir. Yılmaz’ın yazısını savunmak bizim işimiz değil ama ilgili yazısında Habad’ı gözümüze soktuğu ve en çok okunan gazetede böyle bir yazı yazdığı için özellikle Habadçıları Yahudi diye gizleyenler rahatsız olmuştur!

Habad, Türkiye ve KKTC için FETÖ’den 1000 kata daha tehlikeli. Sorun Yahudiler değil Yahudileri kullanarak arkasına gizlenenlerdir. Evet bizler nasıl FETÖ ayrımı yapıyorsak, bundan sonra homojen olmayan Yahudiler için de hangi örgüt ve tarikata mensupsa onun isimi ile anmak doğru olacaktır!

Hangi hahambaşı başında LGBTQ peruğu ile dolaşır?

Haddim değil ama Yılmaz’ın yazısını düzelteyim, Yahudi sermayesi göz kırptı” yerine Habad sermayesi göz kırptı” yerinde olacaktı!..

"BİZ SİZİN GİBİ HAYVAN DEĞİLİZ"

Ayrıca her Yahudi için, antisemitizm silahını kullanmakta Yahudiler karşı yapılmış en büyük kötülüktür.  O zaman, Netanyahu'nun ortağı Haredi Birleşik Tevrat Yahudiliği partisinden Habadçı Yitzhak Pindrus’tan muhalefete, "Biz sizin gibi hayvan değiliz..."(bkz)hakareti, Yahudi olmayan birisi tarafından söylense ne olurdu?

-Yahudi milletinin düşmanı olarak damgalanırdı.

Tekrar gelelim Serpil Yılmaz’a, yazısı rahatsızlık verdi. Zaten, o rahatsızlıkta ilk önce twitter paylaşımı ile sonra da Avlaremoz’da yayınlandı!

Dün nasıl FETÖ’ye dokunan yanıyorsa, bugün de Habad’a dokunan yanar!  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sadık. E 1 yıl önce

Söz vermişlerdir

Avatar
Faruk. G 1 yıl önce

Biz sizin gibi hayvan değiliz.. Biz de