Öne Çıkanlar İlker İpekdal BIRD FLU Nursultan REPLİKON AŞILAR Mendy Chitrik

SU&TUZ

Yazan ve Araştıran Muammer KARABULUT

-SU&TUZ sağlığımızın iki anahtarıdır – bize Tanrı ve Evren tarafından sağlandı – farkında olmadığımız evrensel şifacılardır. Astımlı veya alerjili kronik bir durumunuz varsa, bu durumu tamamen tersine çevirebilir ve iyileştirebilir mi?

Evet. Evet. Dehidrasyonla ilgili bilgiler çığır açıcı, ancak bir araya getirebildiğim açıklamalar insanları dehidrasyon konusunda eğitecektir. Temelde herkesi kendi bedenlerinin şifacısı haline gelecektir.

ASTIM HASTALIK DEĞİLDİR!

Ve sırayla çevrelerindeki başkaları için şifacı olacaklardır. Bilgi şimdiye kadar bu şekilde yayıldı. Şu an burada olduğum gibi tüm ülkeyi dolaşarak ve astımın vücuttaki bir dehidrasyon durumu olduğunu anlatarak beş yıl içinde astımı insan hastalıkları listesinden silmek için mücadele ediyorum. Bu bir hastalık değildir. Su ve tuz alımınızı ayarlamaya başladığınızda astım ortadan kalkacaktır.

Su ve tuz almayı bırakırsanız, geri gelecektir. Çünkü bu vücudunuzun kuraklık yönetimi planıdır. Yokluğu Akciğer dokusunun kapanmasına neden olur.

-Bu çok ilginç. Şimdi, bunun diyabet üzerinde herhangi bir etkisi var mı?

Diyabet, dehidrasyonun başka bir belirtisidir. Beynin yüzde 85 suya ve tuza ihtiyacı var. Vücudunuz susuzsa ve tuzu azalırsa, vücut astımlı amaçlar için kanı biraz daha tatlı veya şekerli hale getirir.

Ayrıca insülin salgısını kapatmak için başvurmak zorundadır. Çünkü insülin salgılandığında tüm hücreler kapılarını açar ve şeker içeri girer, diğer elementler ve su da içeri girer. İnsülin vücut hücrelerinin element alımında kapıların anahtarıdır.

Dehidrasyonda bu anahtar engellenmelidir. Aksi takdirde dolaşımı zorlaştırır. Ancak bu durum karşısında beyin, diğer hücrelerin almadığı hem suyu hem de şekeri alır. Dehidrasyonda, suyun beyinde üreteceği hidroelektrik enerjisi azalır ve enerji elementlerine dönüşmesi için daha fazla şekere ihtiyaç duyar. Yani yaşlılık diyabetinin arkasında bir mantık var. İnsüline bağımlı diyabet, yine dehidrasyon ile üretilen otoimmün hastalıklardan biridir.

-Bu harika değil mi? Yani şeker hastasıysanız bunu tersine çevirebilir misiniz?

Yaşlılık diyabeti tamamen tersine çevrilebilir ve iyileştirilebilir. Beyin için başka bir kuraklık yönetim programı. İnsülin kullanan kişiler sudan faydalanacak ve insülin ihtiyaçları azalacaktır.

Lenfoma dehidrasyonun(10) başka bir komplikasyonudur ve kanser de öyle.

-Bu nedenle, vücudun içinde iyi hidratlanırsanız tümörler var olamaz. Vücudumuzda meydana gelen ve bizim için zararlı olan tüm bu olumsuz süreçleri tersine çevirmek bu kadar basitse, bunun yaşlanmamız üzerinde bir etkisi olur mu? Yaşlanma sürecini tersine çevirebilir miyiz?

Yaşlanma, dehidrasyonun bir komplikasyonudur. Çünkü yaşlandıkça cildinizin yüzeyinden yavaş yavaş su kaybedersiniz. Yüzeye olan sirkülasyon azalacak ve cilt su kaybettikçe yavaş yavaş yerine hiçbir şey geri gelmeyecektir. Böylece kırışıklıklar, oluklar vb. elde edersiniz. Ayrıca dehidrasyonda vücuttaki birçok elementi kaybedersiniz.

-İlaç firmalarından ve ilaç firmalarından olumsuz bir geri dönüş alıp almadığınızı merak ediyorum.

Aslında e-postalarla tehdit edildim. Birisi bana, anjinin dehidrasyon tarafından üretildiği iddiamın Amerikan Kardiyoloji Koleji ve FDA tarafından inceleme altında olduğunu söyleyen bir e-posta gönderdi. Sonunda bu konuyu açtıkları için mutluyum. Çok hoş bir şekilde şaşıracaklar.

Görüyorsunuz, tıp, vücudun tüm fonksiyonlarını düzenleyen vücuttaki katı bir madde olduğu anlayışını temel aldı. Katı maddenin fonksiyonları da dahil olmak üzere vücudun tüm fonksiyonlarını düzenleyenin su olduğunu moleküler düzeyde bilimsel olarak açıkladım. Su olmadan, bu katı madde kesinlikle işe yaramaz. Katı maddeye enerji veren ve harekete geçiren sudur.

-Bu mantıklı çünkü bedenlerimiz çoğunlukla sudan oluşuyor.

Evet, en uygun şekilde yüzde 75. Beyin yüzde 85 sudur. Şimdi, katı madde su olmadan aktif değilse, bu nedenle su, katı maddeden daha önemlidir. Yeterince almazsanız, vücudun bazı işlevleri acı çekmeye başlayacaktır. Bu benim moleküler bilimsel düzeyde tanıttığım paradigma değişikliğidir.

13. Bilim Dünyası Enflamasyon Konferansı'nda histaminin vücuttaki su düzenlemesinden sorumlu bir nörotransmitter(11) olduğu konusunda bir sunum yapmak üzere davet edildim. Bu onun asli işlevidir ve eğer vücutta ağrı yapıyorsa, ürettiği ağrı ne olursa olsun susuzluk belirtisidir. Ve acıyı dehidrasyon belirtisi olarak görmeleri gerektiğini.

Yani bilimsel düzeyde, alanımı anlıyorum. Bu bilgi, insanların gerçek olarak kabul edebilmeleri için bilimsel düzeyde sunulan uzun yıllar süren araştırmamda artık halka açık hale getiriliyor. Ayrıca klinik gözlemlerime dayanıyor. İlk olarak, peptik ülser hastalığı olan 3.000'den fazla insanı sadece su ile tedavi ettim ve bu insanların susadığını anladım. İnsan susuzluk sinyalini bir hastalık durumu olarak yanlış etiketledik.

Haziran 1983'te Journal of Clinical Gastroenterology'de ana başyazı olarak yayınlandı. 1987'de Pain'i sundum, Paradigma Değişikliği İhtiyacı Burada ağrının dehidrasyona işaret ettiğini ve dehidrasyonun vücudun dokularında hasara yol açtığını ve bunun da kansere neden olabileceğini açıklamıştım.

Bunu Yunanistan'daki uluslararası bir kanser konferansının konuk öğretim üyesi olarak sundum. Tüm bilim camiasını şok etmiştim. Daha sonra bana geri döndüler ve “Şimdi bir sistem bozukluğundan bahsettiğimizi anlıyoruz. Parçacıklara bakıyorduk.”

Sadece vücuttaki parçacıklara bakıyorlardı. Dehidrasyonun çok sistemli bir kargaşa ürettiğini söylüyordum. Bunların hepsini onlara açıkladım.

-Bu, PMS ve menopoz gibi hormonal olan şeylere nasıl yardımcı olur?

Hepsi normal bir ayara ayarlanacaktır. Dehidrasyona sahip olduğunuz bu semptomların çoğu, vücudun anormal bir ortamda olduğunu gösterir.

-Yani kırılgan kemikler olan osteoporoza-kemik erimesi bile yardım edilebilir mi?

Osteoporoz, dehidrasyonun başka bir komplikasyonudur. Şimdi açıklamama izin verin. Su, tüm fizyolojik fonksiyonlar için ana enerji kaynağıdır. Yaşlandıkça, susuzluk algımızı kaybederiz. Bu da vücudumuzda suyun azalmasına neden olur.  Su bulunmadığında ve içimizde su içme isteği oluştuğunda, bunu açlıkla karıştırırız. Su içmek yerine gidip yemek yeriz. Böylelikle vücut su istediğinde yemek yediğimiz için fazla yemiş oluyoruz. Vücudu sulandırdığımızda, beyinde enerji oluşur. Fazla su da atılır. Beyin fonksiyonuna enerji vermek için yemek yememiz gerektiğinde, bu besinin sadece yüzde 20'si beyne ulaşır. Diğer yüzde 80, sporcu değilsek, vücutta yağ şeklinde birikir.

Artık belli bir düzeyde kemiklerdeki kalsiyum ve vücutta depolanan kalsiyum bir enerji kaynağıdır. Kalsiyumun her bir atomu başka bir kalsiyum atomuna yapışarak bir kalsiyum molekülü oluşturur ve bu da kemik haline gelene kadar birikir… Her atom aynı zamanda bir birim enerji depolar. Vücut, düşük enerji seviyelerinde bu enerjiden yararlanmayı, kalsiyum esaretini kırmayı ve enerjiyi almayı öğrenmiştir. Gevşek kalsiyum oluşur ve vücuttan atılır. Yavaş yavaş, kemik dokusunda depolanan enerjiden yararlandıkça, kalsiyumun kendisini atıyoruz ve osteoporoz böyle başlıyor. Osteoporoz istemiyorsan su iç, tuz, biraz da mineral al. Vücut, aldığınız gıdalardan kalsiyumu tutacaktır. Ancak su olmadan hiçbir takviye işe yaramaz. Kalsiyum alıyorsanız, su içtiğinizden emin olun çünkü su içtiğinizde hücre zarında enerji, yüksek aktivasyon ısısı yaratacaksınız. Kalsiyum, ısı olduğu zaman başka bir kalsiyuma bağlanma özelliğine sahiptir. Kalsiyum, ısıyı kullanılabilir bu enerjiye dönüştürmenin bir yoludur.

-Bu çok şaşırtıcı. Sanki hepimiz etrafta dolaşıyormuşuz, sadece kuruyormuşuz gibi hissettiriyor. Daha fazla su alın!

Kesinlikle, hepimiz kuruyoruz. Örümcek damarlı ve varisli damarlı bu insanları çok görüyorsunuz. Tuz eksikliği vardır!

Suya ne kadar tuz koyarsınız?

Her bir litre su için temel olarak 1/4 çay kaşığı deniz tuzuna ihtiyacınız var. Deniz tuzu, diğer deniz minerallerini, 84 farklı mineral içerir ve bunlar hayati öneme sahiptir. Çeyrek çay kaşığı 1-1/2 gramdır. Bir çay kaşığı altı gramdır. Vücudun temel olarak günde üç ila dört gram tuza ihtiyacı vardır. O zaman 10 bardak su içiyorsun. 10 bardak su almıyorsanız, birikmiş tuz alımı sizi yavaş yavaş şişirecektir. Kendinizi sürekli ölçmeniz gerekir. İki gün içinde aniden iki veya üç kilo yükseldiyseniz, çok fazla tuz tutmuşsunuzdur. Sadece su için, bir gün tuz almayın ve ertesi gün devam edin.

AĞRILARIN NEDENİ %99 SU!

Vücudunuzdaki herhangi bir ağrının başlangıçta dehidrasyondan kaynaklandığını varsayın. Vücuttaki ağrı, 100 vakanın 99'unda dehidratasyon belirtisidir.

-Tuz sadece yemeğinize değil, suya mı eklenir?

İstediğiniz şekilde alabilirsiniz. Bu liberal bir yöntemdir. Çiğneme, yutma, yiyecekleri parçalama, partikülleri emme ve metabolize etme eylemi için hazır olması için yemeğinizden önce su içmeniz gerekir. Egzersiz yapıyorsanız, egzersizden önce suya ihtiyacınız vardır çünkü egzersiz damar yatağınızı genişletecek ve daha fazla terleyecek ve çok çabuk susuz kalacaksınız. Bu yüzden önceden su almak en iyisidir. Uyumadan önce suya ihtiyacın var çünkü sekiz saat boyunca yavaş yavaş kuruyacaksın. Sıcak yatakta terlersiniz. Vasküler sisteminiz genişler. Bol bol su soluyorsunuz. Sabaha kadar tahliye etmeseniz bile idrar üretirsiniz. Yani sabah ilk iş susuz kalıyorsun. Sabah ilk iş iki bardak su içmek. Var olan en iyi müshildir.

- İçinde hiçbir şey olmayan suyu elde etmemiz veya kalitesi ne kadar önemli?

Şişelenmiş suyun yüzde yetmiş beşi musluk suyudur. Sadece işlendi. Musluk suyu klorludur, bu bir nimettir çünkü klor olmadan suyla bulaşan pek çok hastalığa yakalanacaksınız. Klor, Tanrı'nın insanlığa bir lütfüdür. Klor aynı zamanda bir gazdır. Suyu 1/2 saat bırakırsanız buharlaşacaktır. Böylece açık bardaktayken suda kalmaz.

Yani, temelde, bu ülkedeki su çok iyi.

-Şu anki kitabınız astım, alerji ve lupustan bahsediyor.

Lupus otoimmün bir hastalıktır. Lupusun neden dehidrasyon kaynaklı bir problem olduğunu açıklamak için bir model olarak kullanıyorum. Bu, sunduğum otoimmün hastalıklar için yeni bir konsept. Çünkü paradigma değişimine inanıyorum ve bu insan vücudundaki birçok hastalık durumunu açıklayabilir. Otoimmün hastalıkları anlamanın, dehidrasyon sonucu nasıl ortaya çıktıklarını açıkladığını uyguluyorum.

Temel olarak, burada olacak yeni bilgiye sahibiz, bilimsel bilgi, yani şu andan sonsuza kadar burada olacak ve tek yapmamız gereken bunun üzerine inşa etmek. Katı maddeyi araştırmak için 100 yıl para ve zaman harcadılar. Dehidrasyonu araştırmak için çeyrek daha fazla zaman ve onda biri daha fazla para harcarlarsa, çok daha sağlıklı bir ulus olacağız. Sağlık giderlerimizi en az yüzde 50-60 oranında azaltacağız.

Ve yaş doğal olarak 120 yıl olacak.

-Deepak Chopra, 60 ya da 70 olduğumuzda yolun yarısında olduğumuzu söylüyor, öyleyse neden olmasın?

Bu bilime dayalı yeni bir bilgidir. Bu basit bir bilgi, çok basit. İnsan vücudunun kökeni, tasarımı basit olaylar üzerine kuruludur. Bu basit olayları bütünleştirmek, bütünleşik bir beden üretmiştir, ancak bunun temeli, suya dayalı basitliktir.

SU BİRİNCİL BESİN!

Su, ihtiyacı olan şeydir. Elementler, mineraller onun ihtiyacı olan şeydir. Şimdiye kadar ona tüm besin öğelerini, bu diyeti, şu diyeti verdik ama asla suya odaklanmadık! Suyu birincil besin olarak kullanın. Oksijenin insan vücudunun en önemli unsuru olduğunu söylüyorlar. Su daha önemli. Etrafta su olmasaydı, oksijen neyin içinde çözülürdü? Ve nasıl davranacaktı? Çözünmesini sağlayan ve hedefine taşıyan sadece sudur.

-Yani su bu gezegendeki en önemli şey!

Evet. Su bu gezegendeki en önemli şeydir. Yaşam için, hayal edebileceğiniz her şeyden daha önemlidir. Ne yazık ki gazlı içecekler, kolalar ve kafein içeren içecekler vücudun su ihtiyacının yerini tutmuyor. Kafein dehidrate edici bir maddedir.

GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURALIM!

Kuru hücreler sünger gibidir. Suyun içlerine girmesi zaman alır. Kafein, suyun vücutta yeterince uzun süre kalmasına izin vermez. Bir saat içinde içtiğiniz içecekten daha fazla idrara çıkacaksınız.

-Bu çok şaşırtıcı! Bize her şeyin anahtarını verdin… sağlık ve uzun ömür.

Sana vermedim. Tanrı onu sana vermem için bana verdi.

-Pekala, bunun için savaşan sensin ve orada beyaz atının üzerinde olduğun için kesinlikle minnettarız!

Ben gerçekten bir misyonerim. Ve su satmakla ticari bir ilgim yok. Ve sana tasarım suyu al demiyorum bile. Yani gerçek dışında hiçbir art niyetim yok.

-Sadece tuzu ve suyu takip ederek tersine döndüğünü gördüğünüz en dramatik olay nedir?

Bir gece geç saat 11'de koridorda bir uluma, bir çığlık, bir inilti, bir ıstırabı takip ederek kaynağına gittim. Ve yerde cenin pozisyonunda genç bir adam buldum, iki büklüm olmuş ve sadece inliyordu. Ona, "Sorun ne?" diye sordum. Ülserim beni öldürüyor dedi. Ve haklıydı. Onu öldürüyordu. Ben de, "Bunun için ne yaptın?" dedim. "Üç Tagamet ve bir şişe antasit aldım ve hiçbir işe yaramadı" dedi. "Ne zaman başladı?" dedim. "Öğleden sonra birde" dedi.

10 saat boyunca o pozisyondaydı ve kimse ona yardım edemedi. Delinmiş olup olmadığını anlamak için karnını inceledim. Neyse ki, o yoktu. Ve ona iki bardak su verdim ve yanına oturdum ve 10 dakika boyunca onu gözlemledim. Aşağı tuttu. Geri döndüm ve yedi dakika sonra geri döndüm. Artık homurdanmıyordu. Çok daha uyanıktı. Ona bir bardak daha su verdim, sonra bir tane daha. Gözlerini açtı, oturdu ve bir kez daha ağrısızdı. 20 dakika içinde üç bardak su acısını giderirken, insanın sunduğu en iyi, en güçlü ilaç hiçbir şey yapamazdı.

Görüyorsunuz ki suyun ağrı giderici özellikleri var. İlaçlar yerel bölgeyi etkilediği için etkili değildi. Beyninin içinde, beyin seviyesinde dehidrasyonunu hissediyordu. Sadece su beyne istenilen etkiyi verebilir.

Ağrının iki seviyesi vardır. Biri, ağrı kesicilerin ortadan kaldırabileceği çevresel anlayıştır. Sonra hiçbir ilacın tedavi etmediği merkezi sinir sistemi ağrı düzeyi vardır. Ve bu yüzden birçok yaşlı insan aldıkları tüm ilaçlara rağmen acı çekiyor. Bu kişiler su içmeye ve tuz alımını düzenlemeye başlarlarsa tamamen ağrısız olurlar.

Bu yüzden suyun mucizesini gördüm. Bu tünelin sonunda ışık görüyorum. Yine de en iyi tıp fakültelerinde eğitim aldım ve hiçbir zaman size suyun bir ilaç olduğunu söylemiyorlar. Su bir şifacıdır.

Bu yüzden “tedavi” kelimesini kullandığımda dehidrasyonu tedavi etmekten bahsediyorum. Buna hastalık ya da bu diyorlar. Bana göre, bunlar dehidrasyon durumlarıdır. Bu yüzden dehidrasyonu suyla tedavi ediyorum.(bkz)

ÖNEMLİ BİR SIR

Dr. Batmanghelid ile yapılan röportajdan da anlaşılacağı üzere Sadece SU içmeyle ilgili yaşam tarzımızda değişik yaparsak, genel olarak enerji seviyemiz üzerinde önemli bir etkisi olduğunu göreceğiz.

Ve aşağıdaki bilgi ile de Suyun sağlımızdaki Önemini sıralamış olacağız;

Su Mucizeleri: Sağlık ve Zindelik İçin İnanılmaz Sırlar;

Su mide ekşimesini önler ve iyileştirmeye yardımcı olur. Mide ekşimesi, gastrointestinal sistemin üst kısmındaki su sıkıntısının bir işaretidir. İnsan vücudunun önemli bir susuzluk sinyalidir. Bu ağrının tedavisinde antasitler veya tablet ilaçların kullanılması dehidrasyonu düzeltmez ve su sıkıntısı nedeniyle vücut acı çekmeye devam eder. Mide ekşimesini dehidrasyon belirtisi olarak görmemek ve antasitler ve hap ilaçları ile tedavi etmek zamanla mide ve oniki parmak bağırsağı iltihabına, hiatal herniye, ülserasyona ve nihayetinde karaciğer ve pankreas dahil olmak üzere gastrointestinal sistemde kanserlere yol açacaktır.

Su, artriti-eklemlerde iltihaplanmayı önler ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Romatoid eklem ağrısı - artrit - ağrılı eklemde su sıkıntısının bir işaretidir. Yaşlıları olduğu kadar gençleri de etkileyebilir. Ağrı kesici kullanımı sorunu gidermez, ancak kişiyi ağrı kesici ilaçlardan daha fazla hasara maruz bırakır. Su ve az miktarda tuz alımı bu sorunu çözecektir.

Su, sırt ağrısını önler ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Bel ağrısı ve omurganın ankilozan artriti, vücudun ağırlığını destekleyen su yastıkları olan omurga ve disklerde su sıkıntısı belirtileridir. Bu koşullar, artan su alımı ile tedavi edilmelidir - ticari bir tedavi değil, çok etkili bir tedavi. Artrit ve bel ağrısını eklem boşluklarında dehidrasyon belirtileri olarak kabul etmemek ve bunları ağrı kesiciler, manipülasyon, akupunktur ve nihayetinde ameliyatla tedavi etmek, zamanla eklemlerdeki kıkırdak hücrelerinin tümü öldüğünde osteoartrit- eklem iltihabı, uzuvlarda sakatlayıcı deformasyonlar üretecektir ve omurganın deformasyonuna neden olacaktır.

Ağrı kesici ilaçların kendi hayatı tehdit eden komplikasyonları vardır.

Su, anjinayı- kalbe yetersiz kan ve oksijen gelmesi sonucu oluşan göğüs ağrısını önler ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Kalp ağrısı - anjina - kalp/akciğer ekseninde su sıkıntısının bir işaretidir. Hasta ağrısız ve ilaçlardan bağımsız hale gelene kadar su alımı artırılarak tedavi edilmelidir. Tıbbi gözetim ihtiyatlıdır. Bununla birlikte, artan su alımı anjinin tedavisidir.

Su, migreni önler ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Migren baş ağrısı, beynin ve gözlerin su ihtiyacının bir işaretidir. Dehidrasyonun vücutta oluşması engellenirse tamamen temizlenecektir. Migrene neden olan dehidrasyon türü, sonunda gözün arka kısmında iltihaplanmaya ve muhtemelen görme kaybına neden olabilir.

Su, koliti önler ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Kolit ağrısı, büyük bağırsakta su sıkıntısının bir işaretidir. Kabızlık ile ilişkilidir, çünkü kalın bağırsak, dışkıdaki son su damlasını sıkmak için büzülür - dolayısıyla su kayganlığı eksikliği. Kolit ağrısını dehidratasyon belirtisi olarak tanımamak kalıcı kabızlığa neden olur. Hayatın ilerleyen dönemlerinde fekal etkilenmeye neden olur: divertikülit (sindirim sisteminin iç yüzeyinde oluşabilen küçük, şişkin keselere denir), hemoroid ve poliplere neden olabilir ve kolon ve rektum kanseri geliştirme olasılığını önemli ölçüde artırır.

Su ve tuz astımı önler ve iyileştirmeye yardımcı olur.

ASTIMIN ANA NEDENİ KURAKLIK

14 milyon çocuğu da etkileyen ve her yıl birkaç binini öldüren astım, vücuttaki dehidrasyonun bir komplikasyonudur. Vücudun kuraklık yönetim programlarından kaynaklanır. Astımda havanın serbest geçişi engellenir, böylece su buharı - kış buharı şeklinde vücudu terk etmez. Artan su alımı astım ataklarını önleyecektir. Astımlıların ayrıca, hava keseciklerinin içine ve dışına serbest hava akışını engelleyen akciğerlerdeki mukus tıkaçlarını kırmak için daha fazla tuz almaları gerekir. Büyümekte olan bir çocuğun vücudundaki dehidrasyonun bir göstergesi olarak astımı tanımamak, her yıl binlerce çocuğu ölüme mahkûm etmekle kalmayacak, kalan 14 milyon astımlı çocukta geri dönüşü olmayan genetik hasarın oluşmasına da izin verecektir.

Su, yüksek tansiyonu önler ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Hipertansiyon, suyu hayati hücrelere yayan tüm kan damarlarını doldurmak için yeterli su olmadığında vücudun genel bir kuraklığa uyum durumudur. Ters ozmoz mekanizmasının bir parçası olarak, kan serumundan gelen su süzülüp önemli hücrelere zarlarındaki küçük deliklerden enjekte edildiğinde, "enjeksiyon işlemi" için ekstra basınca ihtiyaç duyulur. Tıpkı hastanelerde IV "su" enjekte ettiğimiz gibi, vücut da aynı anda on trilyonlarca hücreye su enjekte eder. Su ve biraz tuz alımı kan basıncını normale döndürür! Hipertansiyonu insan vücudundaki dehidrasyonun başlıca göstergelerinden biri olarak kabul etmemek ve vücudun daha fazla susuz kalmasını sağlayan diüretiklerle tedavi etmek, zamanla kalp atardamarlarında ve beyne giden atardamarlarda kolesterolün tıkanmasına neden olur. Kalp krizlerine ve felç eden küçük veya büyük felçlere neden olur. Sonunda böbrek hastalığına neden olur. Alzheimer hastalığı gibi beyin hasarına ve nörolojik bozukluklara neden olur.

Su, yetişkinlerde erken başlayan diyabeti önler ve iyileştirmeye yardımcı olur. Erişkin başlangıçlı diyabet, insan vücudunun şiddetli dehidrasyonuna uyum sağlayan başka bir durumdur. Dolaşımda yeterli su olması ve beynin öncelikli su ihtiyacı için, insülinin tüm vücut hücrelerine su itmesini önlemek için insülin salınımı engellenir. Şeker hastalığında, sadece bazı hücreler hayatta kalma oranlarını su alır. Su ve biraz tuz, yetişkinlerde başlayan diyabeti erken evrelerinde tersine çevirecektir. Yetişkinlerde başlayan diyabetin dehidrasyonun bir komplikasyonu olarak tanınmaması, zamanla vücudun her yerindeki kan damarlarında büyük hasara neden olacaktır. Sonunda ayak parmaklarının, ayakların ve bacakların kangrenden kaybına neden olur. Göz hasarına, hatta körlüğe neden olur.

Su kan kolesterolünü düşürür.

Yüksek kolesterol seviyeleri, vücut tarafından erken kuraklık yönetiminin bir göstergesidir. Kolesterol, bazı hücre zarlarının boşluklarına dökülen, hayati su içeriklerini, çevrelerinde dolaşan ozmotik olarak daha güçlü kana kaybetmelerini önlemek için dökülen kil benzeri bir maddedir. Kolesterol, sinir hücresi zarları ve hormonları üretmek için kullanılmasının yanı sıra, normalde hücre zarlarından su alışverişi yapacak olan diğer hayati hücrelerin su vergilendirmesine karşı bir "kalkan" olarak da kullanılır. (bkz)

İçmek için yalnızca taze, filtrelenmiş su kullandığınızdan emin olun.

Bu arada maden suyunun faydalarını da unutmayalım;

Maden suyunun magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerden zengin olması kalp krizi ve damar sertliğine karşı koruyucu. Nitekim magnezyumdan zengin suların tüketildiği bölgelerde bu hastalıklar daha az görülüyor.

Düzenli maden suyu kullanımı, böbrek taşlarının  ve idrar yolu enfeksiyonlarının oluşmasını önler.

Maden suyunu her yaştaki insan ve hamileler rahatlıkla içebilirler.

Uyarımız!

Yıpranmış damacanalar;

Damacanaların hammaddesinde fosgen adı verilen, savaşlarda yaygın şekilde kullanılan kimyasal zehirli bir gaz bulunmaktadır.

Yıprandığında ve içinde uzun süre su bekletildiğinde, damacanayı oluşturan plastikteki birçok tehlikeli kimyasal suya karışabilmektedir.

Bu kimyasallar mide, karaciğer, sinir sistemi ve akciğer dokusunda tahribata yol açıyor, kansere neden olabiliyor.

Bu yüzden evinize gelen damacananın yıpranmamış olmasına özen göstermek gerekiyor.

Tabii en iyi yol tekrar eskiye dönmek ve cam damacanalardan su içmek. Hatta iyisi bu suyu evlerde küp içinde dinlendirmek.

Ya da plastik damacanadaki suyu hemen buraya boşaltıp orada saklamak. Hayal gibi geliyor ama biraz gayretle niçin mümkün olmasın?

Şebeke suyunu musluktan aldıktan sonra en az bir saat dinlendirirseniz (özellikle küpte) kloru uçar ve içilebilir.

İçtiğiniz su aşırı soğuk olmasın. Oda sıcaklığındaki suyu içmek en iyisidir. İçtiğiniz suyun pH’sı 7.5-8.5 arasında olsun. (bkz)

10-Lenfoma (Lenf kanseri) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir. Lenf bezleri vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biridir.

11-Nörotransmitter, Nöronlar arasında veya bir nöron ile başka tür bir hücre arasında iletişimi sağlayan kimyasallara nörotransmitter veya nörotransmiter denir. Sinir sistemi boyunca sinirsel sinyaller bu kimyasal taşıyıcılar yardımıyla iletilir. Sinir hücrelerinin taşıdığı sinyaller nöronlar üzerinde son derece hızlı ilerler.

Anahtar Kelimeler:
SuTuzAstım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
su da yanar 1 yıl önce

bir hekimimiz klor un sudaki kalsiyum ve magnezyumu yokettigini söylemişti