Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik Mendy Chitrik İsrail

TANZANYA DÜNYA LİDERLERİNE ÖRNEK OLSUN

Yazan Muammer KARABULUT

DSÖ ile ilk dalga geçen ve onun bir sağlık örgütü olmadığını dünyaya ilan eden Tanzanya Devlet Başkanı  John Magufuli oyların yaklaşık %80’ni alarak,  girdiği seçimi uzak ara önde götürüyor. Ve onun seçimi kazandığını da ilk duyuran 5virusnews oldu.

Evet arada bu kadar fark olmasına rağmen, uluslararası haber ajansları John Magufuli’nin kazandığı seçim yerine, “seçimde hile yapıldı, travesti seçim” gibi yakıştırmalar ile uluslararası toplumda, John Magufuli’nin itibarsızlaştırmaya ve tanınmaması için çalıştı?

Çünkü  John Magufuli küresel güçlerin DSÖ’ne kafa tut. Artık karşılarında eski Afrika olmadığı için de istediklerini yapamadılar. Bugün Hollanda, Fransa ve Belçika gibi ülkeler Afrika’da sömürgelerini kaybediyorlar.  Kaybettikçe de kuduruyorlar… Belki de seçimlerin resmi sonuçları açıklandığında Magufuli %80 ile başkanlığına devam eden lider olurken, kaybeden ise DSÖ ve arkasında ki güçler olacaktır.

Burada çıkartılması gereken en büyük ders, küresel şebeke tarihinin en güçsüz, en deşifre olduğu ve tarihindeki bütün hilelerinin ortaya döküldüğü dönemini yaşıyor. Karşı durmak için yalnızca biraz cesaret gerekiyor.  

Ayrıca dünyada DSÖ’nün yalanlarına inanan küresel güçlerin bu iğrenç operasyonunu görmeyen, tek laf etmeyen siyasi partiler yalnızca TÜRKİYE’de var.

Anadolu’da emperyalizme karşı verilen savaşla birlikte kurulan CHP ise bugün onların oyununu görmeyecek duruma getirilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 3 yıl önce

NEDEN SUSUYORUZ