Öne Çıkanlar Twitter Sosyal Tıp Bahçeli Mendy Chitrik Sağlık Bakanlığı

Teknolojinin, “Altın Vuruşu”

Yazan Muammer KARABULUT

Biz de özlü bir söz vardır, “cahil cesaretli olurmuş” diye bu yazıyı yazarken aklıma o geldi.. Umarım cahil olan ben olurum.

Bugüne kadar yaptığım araştırmalarda teknolojiye sahip olan ve yöneten insanların ne kadar hırslı oluğuna da tanıklık ettim. Bu bağlamda teknolojinin, “altın vuruş” yapamaya hazırlandığı bir dönemde,   dünya’da ilk kez dün Türkiye’de teknolojinden sorumlu tüm etkin kişiler bir araya geldi ve 5G teknolojilerini bize ulaştıracak vericinin tanıtımını yaptı. Dünyada ilk kez dedim, çünkü konu dünyada hükümetlerin ve bilim adamlarının çok yoğun tartıştığı bir konu… Rusya dahil bir çok ülke 2020 yılında 5G’ye geçişlerini erteledi. Konu öncelikli olarak sağlık. Şimdilik 5G’nin yerli veya yabancı olması önemli bir hadise değil.

Bu konudaki  kaygıları Prof. Dr. Selim ŞEKER’den öğrenelim. Kendisi uluslararası alanda en etkin bilim insanımız, yazdığı en son kitabında, “1-15GHz arasındaki frekanslardaki RF enerjisi vücudun bütün organlarına girer ve RF darbeleri merkezi sinir sistemiyle etkileşir. RF sistemlerin doğaya ve insanlara yaptığı zararlar, sigarada olduğu gibi ortaya çıktığı gün, bu sistemlerin sahipleri verdikleri zararları nasıl ödeyecekler?” diye soruyor

Şimdi de resimde  7GHz’in yazılı tanıtım panosu  önünde poz veren T.C. Bakanı ve beraberindekileri görüyorsunuz. “DEMO” yazmayı da ihmal etmemişler.” Haber de ise  “5G TEKNOLOJİSİNİN KRİTİK BİLEŞENİ TEST EDİLDİ.” Ve  programa, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkanı Mehmet Aslan, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar da katıldığı belirtiliyor.

Hedefleri ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ifadesine göre,  "5G şebekesiyle ilgili yerli ve milli üretimi teşvik edecek şekilde”  tedbirler almakmış.

Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında geliştirilen "TR713-7Ghz Radyolink"in demosu, Bakan Varank'ın katılımıyla Ostim Teknopark'ta yapıldı.

Çok fazla ayrıntıya girmeden ülkemizde bir örnek vermem gerekirse, EMO Mersin Şubesi, Mersin Tabip Odası, Mersin Barosu ve Yenişehir Belediyesi tarafından 13-14-15 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen, "Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu"nda, Interphone araştırması da cep telefonunu çok fazla kullanmanın bağışıklık sistemini etkilediğini, kansızlık yarattığını, erkeklerde kısırlığa ve üç farklı yol üzerinden testis kanserine yol açtığını ortaya koyduğu söylendi.

Diğer tarafta ise ilk cep telefonlarının kullanıldığı Finlandiya`da yıllardır araştırma yapan bir grupları olduğunu ve hücrelerin cep telefonuna karşı "stres yanıtı" verdiğinin tespit edildiğini ifade eden Leszczynski, "stres yanıtı" terimini "canlıların hücreleri içinde istenmeyen değişikliklere karşı verdiği tepki" olarak tanımladı. "Cep telefonlarından yayılan radyasyon, hücrelerde tepkiye neden olmaktadır. Proteinlerin ve hücrelerin yapı taşlarında bozulmalara neden olduğunu biliyoruz" diyen Leszczynski, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zehirli moleküllerin kan akışından beyne geçmesini engelleyen ‘endotel` hücreleri vardır. Hücrelerin genişlediğini ya da bozulduğunu görüyorsanız, bu beyniniz için kötü bir şey demektir. Akıllı telefonlar da radyasyona maruz kalma şekillerini çok ciddi şekilde değiştirmiştir. Kablosuz internetin çok hızlı yayılması ciddi bir etkiye sahiptir." dedi.

Aklımızı başımıza alalım, 5G teknolojileri insanlarımızı feda edeceğimiz  Çanakkale Savaşı değil!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep 3 yıl önce

Bızım saglıgımız umrunda bıle degıl bakanımızın .. Boyle aptalca hamlelerle insan neslini ifsad edenlerle kolkola yuruyorlar ! Bıktık maske mesafe sacmalıklarından !!!

Avatar
Birisi 3 yıl önce

Kardeşim bu bakanlar sadece bakıyor. Ne işe yarıyo bunlar. Bu kadar da aptal olunmazki.göz göre göre cahillik ediyorlar yazık bizim bu millete