Öne Çıkanlar Sapanca DSÖ Sukharit Bhakdi Sitrik Asit Mendy Chitrik

YENİ VİRÜS İSTİSMARLARI KAPIDA

Fransızca LA GRIPPE AVIAIRE, yaygın adı İngilizce lisanıyla söylersek BIRD FLU(**) söylentileri çıkarılmaya başlandı.

HALK BİLGİSİ DÜZEYİNDE NE YAPILMALI?

Halkımız kendi yakın tarih kültüründen yararlanarak, dilini bozmadan, parkların ağaç diplerinde çokça telefuz edilen, “şok olmak” veya müptezel birahane deyimiyle “panik olmak” veya ve hatta aşırı abdestli müteahhit deyimindeki, “aklıselim kişi olmak” hallerinden kaçmalı, paniğe kapılmamalı, şoke olmamalı, aklıselim sahibi kişiliği ile, 1919 yılında yaşadığımız korona-morona doğrusu İspanyol Nezlesi, köylerde tavuk vebası vesaire dalgalarında hangi tecrübeleri edindiğini hatırlayıp, sanal tuzağa düşmemeli!

BİLİMSEL ANLAMDA NE YAPMALI?

Sudan, Somali, Libya hatta 28 Şubat Türkiye’sine misal çatışma yorgunu ve de Moleküler Kimya’da insanlığa büyük eserler bırakmaya fırsat bulamamış ülkelerde ister eğitimli ister diplomasız insanlar Sosyal Tıp alanında sadece kelimelerle veya sayılarla işlem yapıldığını zanneder. Oysa, başta H1N1 Grubu virüs kabileleri (A-B SUŞ Grip etmenleri, ENDEMİLER yapan Domuz Gribi, PANDEMİ nedeni CORONA VIRUS) olmak üzere VIBRIO, MICO/BAKTER, BAKTERİ ve diğer mikro organizmaların hacimsizliği asla düşünülemez. Hacim tek bir atom veya molekül için de zorunlu varlık biçimidir. Dolayısıyla özellikle ileri matematik denklemler, mesela LAPLACE diferansiyel eşitlikleri olmadan bu MICROMETRIK diğer bir ifadeyle çok küçük varlıklara değgin ölçümler ve mesela akademik düzeyde bildiği örneğe uygun çözümler yapamayız!

Bunlara ilaveten elbette ilaveten halkın antikor terimi üstünden anlaya bileceği ANTIBODY hacim / Yüzeysel Basınç hesaplarına dayanarak aşı diye sunulan, ilaç adıyla takdim edilen metaları analiz etmeden halkı dolduruşa getirmemeli.

Hekim meslektaşlarım uzantıda ibretle okuyabileceğimiz yeni kuş gribi sözde salgınına ilmi yaklaşım arz edebilmeli. Yine bu bağlamda Bill Gates’in nerdeyse eş zamanlı ortaya attığı,  "Çiçek hastalığını biyolojik silah olarak kullanacaklar!" haberi de aynı paralelde bir oyundur.

 (*) Sosyal Tıp Otoritesi Assoc. Prof. Dr Mustafa Erdoğan SÜRAT, Bilim Adamı, Hekim Ankara Tıp Dip. No 5481/Akademik kariyer YÖK 26759,

(**) Bakınız güncel haberler-GOOGLE’ da Kuş Gribi/ Son Dakika Kuş Gribi Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler Kuş gribi (Avian İnfluenza , Tavuk Vebası, Pestis Avium, Bird Flu, Avian Flu). Virüs kaynaklı ölümcül bir hayvan hastalığıdır. Virüsün H5N1 adındaki türevi ...

Yazar notu: Bu konularda bu sitede ve twitter hesabında danışmaya açık kalacağım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.