Öne Çıkanlar DSÖ ABD Tess Lawrie Dünya Sağlık Konseyi (WCH) Türkiye

ZİFİRİ KARANLIK

Şevki Yılmaz (1955, İzmit, Kocaeli), Türk siyasetçi, TBMM 20. dönem Rize milletvekili. 1990'larda provokatif ve hakaretamiz konuşmalarıyla ünlendi. Bir siyasetçinin rolü, gerçeğin doğası, hafızayla tarih arasındaki savaş üzerine çok önemli bir inceleme. Aldatma yöntemleriyle sınırlı kalmayıp aldatılanın da yalanları kabul etmekteki istekliliğine ışık tutuyor.

Şevki Yılmaz yine her yöne çekilebilecek bir konuşma yaptı. Üstelik insanların yaşamlarında unutamayacağı heyecanlı, mutlu bir evlilik töreninde. Şu soruyu bize hatırlatıyor; Yalan, asılsızlıktan, kasıtlı asılsızlıktan daha mı kötüdür?

Ne istiyor Şevki Yılmaz? En hayalperest hikaye anlatıcısının bile uydururken yüzünü kızartacak gerçek bir hikaye mi? İlgi çekmek mi?

Kesin olan şu ki Şevki Yılmaz; temize çıkarılma çabasından ya da linç edilmekten daha fazlasını hak ediyor. Anlaşılmak…

Her konuşmasından sonra yanlış anlaşıldım dese de Şevki Yılmaz’ı anlamak için çocukluğundan itibaren bugüne yolculuğuna bakmak gerekiyor. Tıpkı Hasan Mezarcı gibi.

SAVAŞ PİLOTU ALPER GEZERAVCI

Alper Gezeravcı FETÖ kumpasında mağdur olmuş bir Türk Subayı. FETÖ onu casus ilan etti. Türlü iftiralarla mesleğinden koparttı. Uzun mücadeleler verdi ve hakkettiği görevine döndü. Deneyimli, başarılı bir savaş pilotu Subay. Üstelik onun FETÖ ile mücadelesi saygıyı hak ediyor.

Alper Gezeravcı’nın uzay deneyimi, Türkiye için önemli. Dilerim bu konudaki tecrübesi bilim alanında Türkiye’nin ileri gitmesinde bir adım olur.

ABD'nin Texas eyaletindeki Axiom Space şirketi uzay turizmi alanında faaliyet gösteren bir şirket olup üçüncü seyahatini yaptı. İlk uçuşunda üç uzay turist katılmıştı. İkincisinde iki Suudi Arabistan vatandaşı ve bir ABD'li iş insanı katılmıştı. Savaş uçağı Pilotu Alper Albayın seyahatinde ise İtalyan ve bir İsveçli savaş uçağı pilotları var.

Alper Gezeravcı sürekli televizyonlara çıkıyor ve açıklama yapıyor. Kendisine turist diyenlere, AKP yandaşı diyenlere çıkışıyor. Hafife alınmasını, hatta dalga geçilip alaya alınmasından hoşlanmıyor. Haklıdır. Ancak bunun olmasını sağlayan başta kendisi, komutanları ve siyasilerdir. Alper Gezeravcı şu an TSK mensubudur. Görevde olan Subayların konuşmaları yönetmelikle bellidir ve kısıtlıdır. Müsaade alınmasını gerektirir. Muvazzaf Subaylar Medya karşısına çıkamazlar. Alper Albay belki farkında olmadan, aynı zamanda AKP Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanının propaganda subaylığını yapar vaziyete düştü. Siyasi partiler gelir geçer, esas olan devlettir. Eğer bu konuda bilerek davranıyorsa hemen istifa etmeli AKP saflarına katılmalıdır. Kendisi gibi pilot olan üstelik onun gibi FETÖ, Ergenekon mağduru M.Ali Çelebi ile aynı saflarda birlikte olmalıdır.

Demokrat Parti döneminin Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun’un anıları tazedir. TSK’ni halkın bütününden kopartıp bir siyasi partisinin bekçisi yapmanın, TSK’nin siyasileştirilmesinin sonuçları olur ve bu Türkiye’nin menfaatine olmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.