Öne Çıkanlar yağmur duası 5G Mendy Chitrik ABD Muammer Karabulut

AVUKATLAR BİRLEŞTİ

5gvirusnews Haber Merkezi Kocaeli/ 23 Aralık 2021

Aralarında Av. Şeref Gönenli, Av. Kasım Karadaş, Av. Ülkü Çakır, Av. Onur Engin, Av. Ayşenur Doğrul, Av. Mehmet Emre Sert, Av. Suat Koçyiğit, Av. Muhammed Said Altuntaş, Av. Seyit Çamurcu ve Av. Sabiha Güzelgün’den oluşan Türkiye’nin Avukatları Platformu yaptığı basın açıklaması sonrası Kocaeli-Başiskele Kaymakamlığı tarafından aşı zorbalığına dair yapılacak olan, "ikna toplantısı" iptal edildiği açıklandı.

Daha önce ilk kez, https://www.5gvirusnews.com/hukuk/kaymakam-cildirmis-olmali-h683.html haber olan Başiskele Kaymakamlığı ile ilgili Türkiye’nin Avukatları Platformu’nun konuyu takip etmelerinden dolayı kutluyoruz.

Platform, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Eylül ayında 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla aşı ve PCR uygulamaları gündeme gelmişti. Basında da yer aldığı üzere; Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, iddialara göre aşı olmak istemeyen öğretmenleri kelepçe takıp polis zoruyla aşılanacaklarını aksi halde istifa etmeye zorlanacaklarını duyurmuş. Bu iddialar karşısında öğretmenler büyük tepki verirken, olay kısa sürede sosyal medya aracılığı ile yayıldı ve infiale yol açtı. Kaymakam Necip Çakmak’ı eleştirmiş ve istifaya davet edildi. Fakat Kaymakam Çakmak iddiaları yalanlamıştı.

O günden sonra Kaymakamlığın ikna ve fişleme çalışmalarının, ilçedeki  Öğretmenleri 23 Aralık Perşembe günü ilçe müftülüğü personeli tarafından Covid19 bilgilendirmesi yapılacağı çağrısı ile tekrar gündeme geldi. Çağrıda yer alan personelin aşı olmayanlardan oluşması bir kez daha ilçede fişlemenin anayasa ve hukuka aykırılığın devam ettiğini gösterdi.

Kaymakamlık çağrısında dikkat çeken diğer bir hususta bilgilendirmenin, hekim tarafından değil de ilçe müftülüğü personeli tarafından yapılması oldu.

Türkiye’nin Avukatları Platformu da Kocaeli Valiliği, Başiskele Kaymakamlığı ve Başiskele ilçe milli eğitim müdürlüğünü, Anayasaya ve Evrensel Hukuka aykırı tüm davranış ve faaliyetlerinden dolayı kınayarak, hukuka uymaya davet etti.

Platformdan yapılan açıklama ile de Kaymakamlık toplantıyı iptal ettiğini duyurdu.

Plandeminin temel ilkesizliği evrensel hukuka aykırı olmasıdır. Onun için “Dünyadaki erdemli  tüm hukukçular birleşin!” diyoruz.  

Yarın çok geç olacak!

Anahtar Kelimeler:
AŞINecip ÇAKMAKKOCAELİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.