Öne Çıkanlar DSÖ Özbekistan ŞENER LEVENT Chabad Aşı Ölüm Raporu

BAŞSAVCININ KUMAR BORCU TEFECİYE DÜŞTÜ

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 26 Nisan 2024

Hakkında, "Haberleşmenin gizliliğini İhlal yoluyla özel hayatın gizliliğini ihlal etmek…, Kişiler arasında telefon ile yapılan haberleşmeyi tarafların izni olmaksızın kaydetmek ve ifşa etmek…, tanıkları yalan ifade vermeye veya doğru şahadeti gizlemeye teşvike teşebbüs etmek ve sahte evrak düzenleyerek maddi çıkar elde etmek…” suçlamaları ile ağır ceza mahkemesinde 5 yıl hapislik talebiyle yargılanan tefeci Tekin Arhun'un Başsavcı Sarper Altıncık'ı esir aldığı iddia ediliyor.

BAŞSAVCI’NIN KUMAR BORCU OLDUĞU İDDİA EDİLEN ÇEKLERİ TEFECİ TEKİN ARHUN'DA MI?

İLGİLİ KURUMLARI DEVREYE GİRMEYE VE YARGIYI, BAŞSAVCININ ÇEKLERİNİ ELİNDE TUTAN TEKİN ARHUN'UN VESAYETİNDEN KURTARMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Bir süre önce gazeteci Can Sarvan tarafından ortaya atılan ve bugüne kadar yalanlanmayan habere göre, Başsavcı Sarper Altıncık'ın kumar borçlarına karşı yazdığı çekler, tefeci Tekin Arhun ve kardeşi Ömer Arhun tarafından toplandı. Arhun, çekleri elde ettikten sonra aleyhine açılan ve yargılanmakta olduğu davalardan kurtarılması için Başsavcıya baskı ve şantaj yapma imkanı elde etti.

Bu çerçevede yargılanmakta olduğu iki dava Başsavcılık tarafından takipsizlik dosyalanarak askıya alındı ve kurtarıldı.

Tekin Arhun’un yargılandığı iki davada aleyhine tanıklık yapacak olan Erkut Hafız'ın, davaların başlamasından birkaç gün önce, Başsavcılığın itiraz etmemesi sonucu yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Hafız yurt dışına çıktı ve dönmedi. Başsavcılık ise, Arhun'un 2 ayrı davanın duruşma günleri geldiğinde, "tanığın kaçması nedeniyle, mahkemenin…takipsizlik kararı" vermesini istedi. Mahkeme de bu talep doğrultusunda takipsizlik kararı verdi. Böylece Tekin Arhun, Başsavcı sayesinde en az 5 yıl hapislik alacağı 2 davadan ve hapisten kurtarılmış oldu. Bir başka deyişle Başsavcılık sayesinde tanık kaçırıldı ve Arhun kurtarıldı.

Tekin Arhun'un bugün de ağır cezadaki bir başka davası olan EVRAK SAHTELEME YOLUYLA MADDİ ÇIKAR ELDE ETME davasının duruşması var. Arhun aleyhine 2014 yılında açılan ve toplam 23 suçlama ile itham edildiği dava Başsavcılığın oyalama taktikleri sonucu 10 yıldır görüşülmüyor. Duruşmanın bugün Ağır Ceza Mahkemesinde başlaması halinde Tekin Arhun'un tutuklanması bekleniyor. Ancak Başsavcılığın yeni taktikleri sonucu Tekin Arhun'un bu davadan da kurtarılacağı tahmin ediliyor.

Hukuk çevreleri, Başsavcı Sarper Altıncık'ın kumar borcu çekleri Tekin Arhun'un elinde olduğu sürece, onun hiçbir davadan mahkum edilemeyeceğini ve davaların ya mahkemeye taşınmayacağını, ya takipsizlik talebiyle askıya alınacağını, ya da beraat ile sonuçlanacağını belirtiyorlar.

Yargının, Başsavcının kumar borcu çeklerini elinde tutan Tekin Arhun'un vesayetinden kurtarılması için Başsavcı Sarper Altıncık'ın görevinden istifa etmesi gerekiyor.

Yüksek Mahkeme Başkanını, Yüksek Adliye Kurulu’nu ve Savcılar Kurulunu bu ciddi konuya el atarak yargıyı tefeci Tekin Arhun 'un vesayetinden kurtarması ve mahkemelerin saygınlığı ile güvenilirliğini korumak için göreve çağırıyoruz…

Kaynak:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk 1 hafta önce

Allah kurtarsın

Avatar
Salih 1 hafta önce

Bu ne yaaa burası KKTC mı?