Öne Çıkanlar AHİM mRNA TMK KKTC Abdullah Gül

CHABAD’A TEPKİ KOYMA SIRASI BİZDE  

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 19 Ekim 2023

KKTC Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı, UBP İskele Milletvekili Yasemin ÖZTÜRK yaptığı yazılı açıklama ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde CHABAD’ı istemediğini söyledi.

ÖZTÜRK, bugün Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Dışişleri ve İçişler Bakanını görüşerek, telefonla arayarak, 2008 yılından itibaren ülkemizde yasalarımızda yeri olmayan CHABAD’ın faaliyetlerine son verilmesini, Girne’deki örgüt evini ve örgüt evinin balkonunda asılı bulunan, “Kuzey Kıbrıs Yahudi Merkezi” yazılı tabelanın indirilmesini ve gizli örgüt mensubu temsilcisinin de vatandaş ise vatandaşlıktan atılmasına ve deport edilmesini isteyeceğini açıkladı.  

14 gündür tüm dünya insanlarını derinden yaralayan Filistin halkını ve Yahudileri derin üzüntüye boğan menfur saldırılarının arkasında, ülkemizde de faaliyet gösteren, ‘örgütlü taşınmaz alan’ CHABAD ve bu örgütün mensubu olan başbakan Binyamin Netanyahu olduğunu belirten UBP Milletvekili Yasemin ÖZTÜRK açıklamasında;  “İsrail’de 39 hafta her cumartesi günü protesto edilen bu zihniyet, dün de ABD Senatosunda bir kez daha soykırıma karşı olduklarını belirterek, ‘Yahudiler, Filistin halkının yanındadır.diyerek tepkilerini koymuşlardır. Şimdi tepki koymak sırası, KIBRIS TÜRK HALKINA ve devletimize gelmiştir. CHABAD’ı KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’nde istemiyoruz. Ve biliyoruz ki yarın Filistin halkının yaşadıklarının aynısını KIBRIS TÜRK HALKI da yaşayacaktır.” dedi.

       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet 7 ay önce

Bravo Yasemin hanım, Allah C.C yar ve yardımcımız olsun...

Avatar
Fahrettin 7 ay önce

Bu ortamda ABD'ye İsrail'e Almanya'ya İngiltere'ye ve bunun avanelerine Hala dostum diyen kesinlikle kâfiirdir.

Avatar
Orhan 7 ay önce

Sizin yazılarınız ancak zamanı geçince anlaşılır bosuna ugrasmayin

Avatar
Hakan 7 ay önce

Bu tür yazılar koro halinde yazılmaz