Öne Çıkanlar Bir Sepehri Dr. Andreas Kalcker Kronovizör Sitrik Asit AFİK

İZNİK’TEN DÜNYAYA DERİN MESAJ:

Haber Merkezi Antalya /  31 Aralık 2025

-YAHUDİ HAHAM SHAPIRO’DAN İZNİK’E MESAJ VAR!

Noel Baba Barış Konseyi bu yıl İznik’te düzenlenen 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında, 30 yıl önce verilmeye başlanan Noel Baba Barış Ödülü, 2025 yılında Siyonizm karşıtı Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya verildiğini de açıkladı.

Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, Noel Baba Barış Ödülü’nün Haham Yaakov Shapiro’ya verilme gerekçeleri şu ifadelerle sıralandı:

DÜNYA BARIŞININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL SİYONİZM

Ödül’ün Haham Yaakov Şapiro’ya verilmesinde; Yahudi bir Haham olan Yaakov Şapiro’nun,  Siyonizm’in artık dünya barışının önündeki en büyük engel ve putperestlik olduğunu uzun zamandır görerek uyarması; Siyonistlerin kimlik hırsızlığı ile Yahudiliği kullanarak, İsrail’i var ettiğini ve Siyonizm’i tehlike olarak göstermesi, Siyonizm’e karşı, Yahudiler ile İsrail’in birbirinden ayrı tutulması gerektiğini, mevcut Filistin halkıyla barış içinde bir arada yaşamanın tarihi bir miras olduğunu ifade etmesi etkili oldu.

NOEL BABA BARIŞ ÖDÜLÜ, SİYONİZM KARŞITI HAHAMA VERİLDİ”

Noel Baba Barış Ödülü’nün kendisine verilmesine ilişkin olarak, Haham Yaakov Şapiro Noel Baba Barış Konseyi’ne gönderdiği açıklamada;

“Bu ödülün bir hahama verilmesi tercihi, Siyonizm’in Yahudiliğe karşı olduğu gerçeğini vurgulamaktadır. İsrail’in gerek içerde gerek dışarda, ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği eylemler; Yahudiliğin geleneksel değer sistemini reddetmek üzere tasarlanmış, siyasi bir ideoloji ve değerler bütünü olan Siyonizm’in sonucudur.

Yahudilik şunu öğretir:

Güçlü olan kimdir?

-Nefsine hakim olandır.

Bilge olan kimdir?

-Herkesten öğrenendir.

Onurlu olan kimdir?

-Başkalarına saygı gösterendir.

Siyonizm ise, kurucu babalarından biri olan Vladimir Jabotinsky’nin kendi ifadeleriyle, Yahudilerde bulunan tüm karakter özelliklerinin tam tersini savunmak üzere tasarlanmıştır.

Bu ödülün bir hahama verilmesi, Yahudiliğin manevi ve uyumlu yollarına dönüşün, Siyonizm’i terk etmekten geçtiğini vurgulamaktadır."

Hahama Yaakov Şapiro, "bu onur için teşekkür ederim.” dedi.

Noel Baba Barış Konseyi’nden yapılan açıklamada, ödülün Haham Yaakov Shapiro’ya verilmesinin, 2026 yılına girerken dünya barışına giden yolun önündeki en büyük engelin Siyonizm olduğunu göstermesi açısından önemli bulunduğu ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rafet V 1 saat önce

Bu ödülü bu ülkede okuyunca anlayacak kaç kişi var veya anlayanlar okuduktan sonra yazsin

Avatar
Yilmaz 1 saat önce

Nevyanj bir yahudiye ödül vermişler. Ama siyonist değil. Diğer siyonistler yahudi degil mı?