Öne Çıkanlar DSÖ Starlik Georges MAROVİTCH Acil Kullanım Onayı Türkiye

KKTC MALİYESİNE İHBAR VAR!

5gvirusnews Haber Merkezi iskele / 11 Mart 2024

NTV’de çıkar karşılığı haber yaptıran AFİK grubunun kurucusu Simon Aykut’un, KKTC’de  3.500, kendi web sitesinde 5.700 konut yaptığı ve son  olarak(inşası devam eden projeler hariç),  8.676 konuttan haraç gibi para topladığı belgelendi.

KKTC’de gizli faaliyet gösteren soykırımcı, çocuk katili CHABAD örgütü iltisaklı Simon, İskele mevkiinde  aidat toplarken kaç ev ve villa yaptığını  da açıklamış oldu.  

AFİK Grup Caesar Projeleri adı altında yaptığı konutlar için usulsüz olarak “Yıllık Bakım Ücreti” topladığı ortaya çıktı. CHABAD’çı Simon yayınladığı listede 5.976 site içinde bulunan daire ve 2.700 villadan 60-85 Pound arasında her ay aidat istediğini ve düzenlemeyi de 1 Ocak 2024'ten itibaren başlatacağını, tapusunu vermediği 8.676 kişiye duyurdu. Kendi kendine karar veren, Simon Aykut ve ekibi site yönetimi olmadığı için, “Yıllık Bakım Ücreti” adıyla topladığı aylık haracın miktarının Aralık 2026'ya kadar geçerli olacağını bildirdi.

İsrail’deki katliamın içinde olan CHABAD’çı AFİK Grubunun KKTC’de muhasebeleşmeden, ayda 650.000, yılda ise yaklaşık  7.808.000 Pound (310.000.000 milyon TL) paranın kayıtlara geçmemesi için de banka yerine Azerbaycan uyruklu  Türkan SAKIROĞLU tarafından maliyeden onaysız, adresi bile olmayan makbuz keserek nakit tahsilat yaptığı anlaşıldı.

İranlı bir site sakini ise “Caesar kasabasının bakımı için yeni fiyatlar. Sizce bu bakıma bu fiyatlar ödenmeli mi?! Peki İngiliz sterlinine?! Bana göre bu fiyatlar acımasızdır ve mutlaka yeniden değerlendirilmesi gerekir. Peki Afik firması Kıbrıs'ta yaşadığımızı ve gelirimizin Türk Lirası olduğunu biliyor mu? Öyleyse nasıl hesaplamalı” diyerek sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Yine aynı kişi CHABAD’çı Simon çetesine, yedi yıl boyunca yerleşimin eksiklerine ve kötülüklerine rağmen sessiz kaldığını belirterek, “Şirket çalışanlarının  site sakinlerine kötü davranışı, yaşam ortamının kötü kokusu, elektrik yok, su yok…” gibi sitemlerinin yanında aidat yerine toplanan bakım masraflarını ödemek zorunda kaldığını üstelik Türk Lirası yerine neden sterlin ödediği sorusunu soruyor. Tüm bunların yanında, Afik firmasının milletin yaşam standartlarını düşünmeden bakım giderlerini yükselttiğinden dolayı şikayetçi olduğunu da belirtiyordu.

Afik gruptan üç evi bulunan Suphi GİRİTLİ ise 2009 yılında aldığı taşınmazların henüz tapusunu alamadığını ama yönetimi olmayan bir site veya site topluluğundan, baba oğul, hiçbir gider göstermeden ve toplantı yapmadan bakım ücreti diye  aidat alındığını söyledi. GİRİTLİ, “Caesarlarda 15 yıldır kimse ses çıkartmadı, burada  zulüm ve şiddet var” dedi.

Afik gruba ait Caesar’da villaları olanlar yalnızca aidat yerine bakım ücreti değil özel üstü kapalı otopark için 2.000 pound, elektrik ve su bağlatmak için ikişer bin pound ve belediyeden m3’nün 10 TL’ye alınan su için de 40 TL ödüyor. Ödemelerin hepsi Caesar bünyesinde bulunan Maintenance Office çalışanlarının düzenlediği yasal olmayan makbuz karşılığı ile yapılıyor.

SİMON YASADIŞI PARA TOPLUYOR

CHABAD’çı Simon çetesinin AFİK grup adı altında yaptığı makbuzla para toplama konusunu, KKTC’de vergi dairesinde yetkili birisine sorduk. Sitelerde vergi dairesi onaylı işletmeler ancak aidat ve/veya giderleri karşılamak için, yine vergi dairesi onaylı makbuzla para toplayabilir. Tüm parasal işlemlerin muhasebeleşmesi ve vergi dairesine bildirmesi gerekir. Bildiğimiz kadarı ile bu işletmenin site yönetimi adı altında bir kaydı bulunmuyor. Konu polisi değil maliyeyi ilgilendirir. Eğer ihbar olursa vergi dairesi, müfettişlerin gereğini yapacağını ve konunun mutlaka savcılığa  intikal ettirileceğini özellikle belirtti.

  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erkin dogrusoyler 2 ay önce

Bunun gibi pislikleri ulkeye sokanlar, bu pislikler kadar sucludur. Koklerine KEZAP.
YENIDEN BIR TMT ye ihtiyac var. Karsimizda, Rum kadar cok tehlikeli bir yahudi dusmani var. Bu dusman icimizde vede bunu destekleyen vatan hainleri ile her gecen gun dahada tehlikeli olmaya baslamistir.
Ulkenin, gelismesi ile hic alakalari yoktur.
Ulkeden temizlenmeli vede ayni pislige bulasan vede bulasmaya calisanlara da bu yolla acikca goz dagi verilmelidir.