Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL Acil

SANDIKTA KAYBETTİRDİLER

5gvirusnews Haber Merkezi Şanlıurfa / 18 Mayıs 2023

Türkiye genelinde 14 Mayıs Pazar günü yapılan, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne itirazlar devam ediyor.

YSK’ya yapılan itirazlar çok olunca, akıllara acaba seçimlerde hile mi yapıldı kuşkusu nerdeyse gerçeğe dönüşmek üzere..  

Hileye ilişkin kuşkulardan  birisi de  Şanlıurfa’dan Bağımsız Milletvekili adayı olan Abdülkadir Aslantaş’dan geldi.

Kendisi ile telefonla görüştük.

Şanlıurfa’da gitmediği yer, çalmadığı kapı bırakmayan Aslantaş sonuçlar karşısında şaşkın, kırgın ve  üzgün olduğunu söyleyerek, “oy kullandığım sandıktan  kendime verdiğim oy bile kendi çabalarım sonucu ortaya çıktı.” dedi.

Aslantaş’ın görünmeyen oyları yalnızca kendi sandığı değil, köyü olan Bozova, Harran, Akçakkale, Eyyübiye, Karaköprü ilçelerinde seçim sonuçlarına Av. Abdulhamit Tapşık tarafından Şanlıurfa Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Ama YSK’ya yaptığı itiraz ret edildi.

YSK’nın dilekçeye ret kararı vermesinin gerekçesinde ise delil olmaması  vardı. Çünkü Abdülkadir Aslantaş’ın elinde yalnızca kendinse oy veren eş, dost ve arkadaşlarının paylaştığı veya bizzat yolladığı watsup mesajları, bir de kendi köyü olan Bozova'daki iki sandığın birinde 491 oy, diğerinde ise 277 oyun ortada olmaması vardı. Zaten Aslantaş’da  en çok da köyündeki oylara sahip çıkamadığı için üzüntü duyuyor.

KÖYÜMDEKİ OYLARA SAHİP ÇIKAMADIM

Aslantaş’da sandık görevlisi olmadığından dolayı ıslak imzalı tutanaklar yoktu. Onları da delil olarak YSK’ya yollayamadı. Ama bir kısmını 5gvirusnews ile paylaştı.

Oyları sandıkta çalındığını iddia eden Abdülkadir Aslantaş, uğradığı haksızlığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceğini de söyledi..

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde  kime oy vereceğini sorduğumuzda Aslantaş, “hiçbir siyasi parti ile ilişkim yok İki adayı da destek vermeyeceğini” açıkladı.

Geri de ise bağımsız adayların, YSK’da hakkını arayacağı delil olmadığı gerçeği ortaya çıktı.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.