Öne Çıkanlar AHİM TMK ABD mRNA KKTC

SOYKIRIMCI CHABAD ÖRGÜTÜ  DEŞİFRE OLDU

5gvirusnews Haber Merkezi Girne / 7 Kasım 2023

KKTC Girne Kaymakamlığı, yasadışı faaliyet gösteren CHABAD Yahudi Merkezi’nin tabelasını kapattı ve örgüt evini mühürledi.  

Dünya’da ilk kez bir CHABAD evine, UBP İskele Milletvekili Yasemin ÖZTÜRK’ün girişimleri ile yasadışı faaliyetlerinden dolayı resmi makamlar tarafından işlem yapıldı.

ÖZTÜRK’ün UBP grubunda konuşması, konuyu Cumhurbaşkanına bildirmesi ve Başbakan’ın İçişleri Bakanına araştırmasını istemesi sonucu, bugün CHABAD mensuplarının müdahalesine rağmen örgüt evinde asılı bulunan tabelanın üstü kapatıldı. Girne Kaymakamlığı CHABAD mensuplarından, KKTC deki faaliyetleri ile ilgili  alınmış olması gereken  izin belgelerini  istedi. Ardından gösterilemeyen izin belgesi için süre verildi. Böylelikle CHABAD’ın KKTC’deki faaliyetleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı, Girne Kaymakamlığı ve Girne Belediyesi’nde kaydına rastlanmayan örgüt hakkında geniş çaplı araştırma da başlatılmış oldu.

KKTC'de misyoner,  Mesihçi ve mafya tipi örgüt olan CHABAD adresinde, CHABAD Lubavitsh , "Kuzey Kıbrıs Tüm Yahudilerin Adresi” yazılıydı.

UBP Milletvekili Yasemin ÖZTÜRK Girne’de faaliyet gösteren, “Kuzey Kıbrıs Yahudi Merkezi”nin faaliyetlerine son verilmesini istedi.

KKTC’de tüm ülkelerde olduğu gibi, Yahudi maskesi ile antisemitizmin arkasına gizlenerek 2008 yılında itibaren Girne’de bir villada faaliyet gösteren CHABAD temsilcilerinin vatandaşlık durumları da sorgulanacak.

CHABAD kaynaklarına göre KKTC’de 2008 yılından itibaren faaliyete geçen örgütün sözde Hahambaşısı Chaim Hillel Azimov’un, Berlin'deki 'Chabad Lubavitsh' Yahudi Merkezinden 19 Şubat 2003 tarihinde mezun olduğu biliniyor. Fakat bu kişi hakkında, resmi makamlarda atanması ile ilgili resmi bir kayıt bulunmuyor.

KKTC’de resmi hiçbir kaydı bulunmayan CHABAD örgütünün  2007-2023 yılları arasında, Karpaz’dan Lefke’ye kadar taşınmaz mal alımında örgütlü bir biçimde rol oynadığı biliniyor. En son Gazze’deki soykırımda Netanyahu’ya emir verecek kadar güç sahibi olduğu da ortaya çıkan CHABAD örgütünün KKTC’deki faaliyetlerinin deşifre olması Yahudi maskesini de düşürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Remzi Yumak 6 ay önce

İnanılacak gibi değil.. 5g ye

Avatar
Salih 6 ay önce

Chabad evine baskın hmm