Öne Çıkanlar mRNA Twitter KKTC Chabad Mendy Chitrik

ABD’NİN, “DEPREM TURİZMİ”

5gvirusnews Haber Merkezi Samandağ/Hatay / 19 Nisan 2023

  • Doktorlar bir hafta kalmak isterse 2.000 dolar ödüyor!

Türkiye’deki deprem felaketini kullanarak kendisine ekonomik çıkar sağlayan ABD’li IMR- International Medical Relief- Samandağı'ndaki faaliyetlerine devam ediyor. (bkz)

Türkiye’nin gözde tatil beldesi olan Antalya’da her şey dahil konaklama bedeli haftalık 700-900 dolara satılırken, ABD deprem bölgesinde, üstelik çadırda konaklamalı başlangıç fiyatlarını haftalık 2.000 dolara satıyor.

ABD'li IMR'a deprem rezervasyonlarını 6 Mayıs’a kadar uzattı.(bkz)

“HAYIRSEVER YATIRIMCILAR”

İlk zamanlar Özel Samandağı Deniz Hastanesinde hizmet veren IMR’e sonra kültür merkezinde daha sonra da İBB’nin kurduğu çadır da faaliyet göstermeye başlamış. Bölgede IMR’ye tercümanlık yapanlarla yaptığımız görüşmelerde,  15 kişilik ekiplerin on günde bir ve hatta gönüllü olmasına rağmen  tercümanların da değiştiğini söylediler.

Klinik olarak kullanılan çadırlara gelenlerin, ancak 3-4 tanesinin doktor olduğunu, diğerlerinin hemşire ve "lojistik” adı altında çalıştığını, yine tedavi tavsiyelerinin  de şüphe uyandırıcı olduğu belirtildi.

Dışarıdan bakıldığında  ABD’nin sahra hastanesi kurduğu izlenimi yaratılırken, 2.000 dolar vererek deprem bölgesine gelenler, ilk yardım için araç ve gereçleri de kendileri beraberinde getiriyormuş. Kullanılan ilaçlar ise ücretsi olarak bölgeden sağlanıyor.

“CÖMERT BAĞIŞÇILAR”

Bütün koordinasyonun AFAD’da olduğu deprem bölgesinde ABD’li IMR para kazansın diye İBB çadır veriyor, ilaç ve yemek bedava, tercümanlara hizmet bedeli de yok. Ama karşılığında naylon fatura toplayan depremi gibi bir felaketi ticari ranta dönüştüren ABD’li bir yardım kuruluşu var.

   

Anahtar Kelimeler:
DOLARSamandağıABD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fazil 12 ay önce

Bu de ne böyle