Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu DSÖ İnsan Hakları Konseyi HRC Tess Lawrie

BİLİM DÜNYASI TEDİRGİN

5gvirusnews Haber Merkezi Brüksel / 27 Eylül 2020

Her satırı öğretici olan Belçikalı doktorların hükümete sundukları bildiri dünya halk sağlığı otoriteleri üzerinde derin bir etki yarattı.  DSÖ’nün yaşattığı pandemi gündeminin, tam tersi halk sağlığını bozduğu gerçeği ile hareket eden 394 tıp doktoru, 1.340 tıbbi eğitim almış sağlık profesyoneli ve 8.897 vatandaşın imzası ile destek buldu. 

İşte o metin ;

Belçikalı doktorlar ve sağlık uzmanları olarak, SARS-CoV-2 virüsünün salgınını çevreleyen son aylarda durumun evrimiyle ilgili ciddi endişelerimizi dile getirmek istiyoruz. Politikacıları karar alma sürecinde ve korona önlemlerin zorunlu uygulanmasında bağımsız ve eleştirel olarak bilgilendirilmeye çağırıyoruz. Tüm uzmanların herhangi bir sansür olmaksızın temsil edildiği açık bir tartışma istiyoruz. COVID-19'u çevreleyen ilk paniğin ardından, nesnel gerçekler artık tamamen farklı bir resim gösteriyor - artık herhangi bir acil durum politikası için tıbbi bir gerekçe yok.

Mevcut kriz yönetimi tamamen orantısız hale geldi ve yarardan çok hasara neden oldu.

Tüm önlemlere son verilmesi çağrısında bulunuyoruz ve normal demokratik yönetimimizin ve yasal yapılarımızın ve tüm sivil özgürlüklerimizin derhal yeniden tesis edilmesini istiyoruz.

"Bir tedavi, sorundan daha kötü olmamalıdır", mevcut durumda her zamankinden daha alakalı bir tezdir. Bununla birlikte, şu anda nüfusa verilen tali zararın, kısa ve uzun vadede nüfusun tüm kesimleri üzerinde şu anda koronadan korunan insan sayısından daha büyük bir etkiye sahip olacağını not ediyoruz.

Kanımızca, mevcut korona önlemleri ve bunlara uyulmaması durumunda uygulanan katı cezalar, yakın zamana kadar sağlık otoritesi olarak ülkemizde her zaman kaliteli tıbbı sağlayan Belçika Yüksek Sağlık Konseyi tarafından formüle edilen değerlere aykırıdır: "Bilim - Uzmanlık - Kalite - Tarafsızlık - Bağımsızlık - Şeffaflık". 1

Politikanın yeterince bilimsel temele dayanmayan, tek taraflı olarak yönlendirilmeyen zorunlu tedbirler getirdiğine ve medyada farklı görüş ve görüşlerin duyulduğu açık bir tartışma için yeterli alan olmadığına inanıyoruz. Buna ek olarak, her belediye ve il artık sağlam temellere dayalı olsun ya da olmasın kendi önlemlerini ekleme yetkisine sahiptir.

Dahası, korona konusundaki katı baskıcı politika, hastalıkların önlenmesi, sağlıklı bir yaşam tarzı yoluyla kendi bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, bireye özen göstererek optimal bakım ve bakım personeline yatırım söz konusu olduğunda hükümetin minimal politikasıyla güçlü bir tezat oluşturuyor. 2

Sağlık Kavramı

1948'de WHO, sağlığı şu şekilde tanımladı: 'Sağlık, yalnızca hastalık veya başka fiziksel bozuklukların olmaması değil, tam bir fiziksel, zihinsel ve sosyal iyilik halidir'.

Bu nedenle sağlık, fiziksel olanın ötesine geçen ve aynı zamanda bireyin duygusal ve sosyal refahı ile ilgili olan geniş bir kavramdır. Belçika ayrıca, temel insan haklarına abone olma açısından, halk sağlığı bağlamında alınan tedbirler söz konusu olduğunda bu insan haklarını karar alma sürecine dahil etme yükümlülüğüne sahiptir.

SARS-CoV-2 ile mücadele için alınan mevcut küresel önlemler, bu sağlık ve insan hakları görüşünü büyük ölçüde ihlal etmektedir. Önlemler zorunlu maske takmayı (ayrıca açık havada ve spor faaliyetleri sırasında ve bazı belediyelerde civarda başka kimse olmasa bile), fiziksel mesafeyi, sosyal izolasyonu, bazı gruplar için zorunlu karantina ve hijyen önlemlerini içerir.

Milyonlarca ölümle birlikte öngörülen salgın

Pandeminin başlangıcında, çevremizdeki ülkelerde uygulamada farklılıklar olsa bile önlemler anlaşılırdı ve geniş çapta desteklendi. DSÖ, başlangıçta% 3,4 kurban, diğer bir deyişle milyonlarca ölüm ve tedavisi veya aşısı olmayan oldukça bulaşıcı bir virüsü iddia edecek bir pandemi öngördü. Bu, hastanelerimizin yoğun bakım üniteleri (YBÜ'ler) üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı oluşturdu.

Bu, insanlık tarihinde hiç görülmemiş küresel bir alarm durumuna yol açtı: "eğriyi düzleştirmek", tüm toplumu ve ekonomiyi kapatan ve sağlıklı insanları karantinaya alan bir kilitlenme ile temsil ediliyordu. Bir kurtarma aşısı beklentisiyle sosyal mesafe yeni normal hale geldi.

COVID-19 Hakkındaki Gerçekler.

Alarm zili yavaş yavaş birçok kaynaktan çalındı: nesnel gerçekler tamamen farklı bir gerçekliği gösterdi. 5 6

COVID-19'un seyri, grip mevsimine benzer normal bir enfeksiyon dalgasının seyrini izledi. Her yıl olduğu gibi, eğriyi takip eden grip virüslerinin bir karışımını görüyoruz: önce rinovirüsler, ardından influenza A ve B virüsleri, ardından koronavirüsler. Normalde gördüğümüzden farklı hiçbir şey yok.

Birçok yanlış pozitif üreten spesifik olmayan PCR testinin kullanımı üstel bir resim gösterdi. Bu test acil bir prosedürle aceleye getirildi ve hiçbir zaman ciddi bir şekilde kendi kendine test edilmedi. İçerik oluşturucu, bu testin teşhis amaçlı değil, araştırma amaçlı olduğu konusunda açıkça uyardı. 7

PCR testi, genetik materyalin amplifikasyon döngüleri ile çalışır - her seferinde bir genom parçası amplifiye edilir. Herhangi bir kontaminasyon (örn. Diğer virüsler, eski virüs genomlarından kaynaklanan kalıntılar) muhtemelen yanlış pozitiflerle sonuçlanabilir. 8

Test, numunede kaç virüs bulunduğunu ölçmez. Gerçek bir viral enfeksiyon, virüs yükü adı verilen büyük bir virüs varlığı anlamına gelir. Birisi pozitif çıkarsa, bu o kişinin gerçekten klinik olarak enfekte olduğu, hasta olduğu veya hastalanacağı anlamına gelmez. Koch'un varsayımı yerine getirilmedi ("Şikayeti olan bir hastada bulunan saf ajan, sağlıklı bir kişide aynı şikayetleri kışkırtabilir").

Pozitif bir PCR testi otomatik olarak aktif enfeksiyonu veya bulaşıcılığı göstermediğinden, bu, yalnızca bu testlere dayanan sosyal önlemleri haklı çıkarmaz. 9 10

Karantina.

Sıkı kilitlenme politikaları olan ülkelerdeki enfeksiyon dalgalarını, tecrit uygulamayan ülkelerle (İsveç, İzlanda…) karşılaştırırsak, benzer eğriler görürüz. Dolayısıyla, dayatılan kilitlenme ile enfeksiyonun seyri arasında hiçbir bağlantı yok. Kilitlenme, daha düşük bir ölüm oranına yol açmadı.

Uygulanan kilitlemelerin uygulama tarihine bakarsak, kilitlemelerin zirvenin çoktan geçmesinden sonra kurulduğunu ve dava sayısının azaldığını görüyoruz. Bu nedenle düşüş, alınan önlemlerin sonucu değildir. 11

Her yıl olduğu gibi, iklim koşullarının (hava, sıcaklık ve nem) ve artan bağışıklığın enfeksiyon dalgasını azaltma olasılığının daha yüksek olduğu görülmektedir.

Bağışıklık Sistemimiz.

Binlerce yıldır insan vücudu her gün neme ve bulaşıcı mikroorganizmalar (virüsler, bakteriler ve mantarlar) içeren damlacıklara maruz kalmıştır.

Bu mikroorganizmaların penetrasyonu, gelişmiş bir savunma mekanizması olan bağışıklık sistemi ile önlenir. Güçlü bir bağışıklık sistemi, bu mikrobiyal etkilere normal günlük maruziyete dayanır. Aşırı hijyenik önlemler bağışıklığımız üzerinde zararlı bir etkiye sahiptir. 12 13 Sadece zayıf veya hatalı bir bağışıklık sistemine sahip kişiler kapsamlı hijyen veya sosyal mesafe ile korunmalıdır.

Grip, sonbaharda yeniden ortaya çıkacak (covid-19 ile birlikte) ve doğal dayanıklılıktaki olası bir azalma daha fazla can kaybına yol açabilir.

Bizim doğuştan, spesifik olmayan bağışıklık sistemi ve edinilmiş bağışıklık sistemi: Bağışıklık sistemi iki bölümden oluşur.

Spesifik olmayan bağışıklık sistemi ilk bir bariyer oluşturur: deri, tükürük, mide suyu, bağırsak mukusu, titreşimli kıl hücreleri, komensal flora… ve mikroorganizmaların dokuya yapışmasını engeller.

Yapışırlarsa, makrofajlar mikroorganizmaların kapsüllenmesine ve yok olmasına neden olabilir.

Uyarlanabilir bağışıklık sistemi, mukozal bağışıklık (esas olarak bağırsaklardaki ve akciğer epitelindeki hücreler tarafından üretilen IgA antikorları), yabancı maddeler veya mikroorganizmalarla temas halinde oluşturulabilen hücresel bağışıklık (T hücresi aktivasyonu) ve humoral bağışıklıktan (IgM ve B hücreleri tarafından üretilen IgG antikorları).

Son araştırmalar, her iki sistemin de oldukça karmaşık olduğunu göstermektedir.

Çoğu insanın halihazırda örneğin influenza ve diğer virüslere karşı doğuştan veya genel bir bağışıklığa sahip olduğu görülmektedir. Bu, Covid-19'dan hayatını kaybeden birkaç yolcu nedeniyle karantinaya alınan Diamond Princess Kruvaziyer gemisindeki bulgularla doğrulandı. Yolcuların çoğu yaşlıydı ve gemide ideal bir iletim durumundaydı. Bununla birlikte,% 75'inin enfekte olduğu görülmedi. Yani bu yüksek risk grubunda bile çoğunluk virüse karşı dirençlidir.

Hiç veya az semptomu yaşarken çoğu insan, mukozal (IgA) ve hücresel bağışıklık (T-hücreleri) tarafından coronavirüs nötralize dergi Hücre gösterir bir çalışma 14 .

Araştırmacılar, enfekte olmayan bir popülasyonda CD4 + T hücreleri ile% 60'a varan SARS-Cov-2 reaktivitesi buldular, bu da diğer soğuk (korona) virüsleriyle çapraz reaktiviteyi düşündürdü. 15

Bu nedenle çoğu insan zaten doğuştan veya çapraz bağışıklığa sahiptir çünkü zaten aynı virüsün varyantları ile temas halindeydiler.

B hücreleri tarafından antikor oluşumu (IgM ve IgG), bağışıklık sistemimizin yalnızca nispeten küçük bir bölümünü kaplar. Bu,% 5-10'luk bir antikor yüzdesi ile neden yine de bir grup bağışıklığı olabileceğini açıklayabilir. Aşıların etkinliği, bu antikorlara sahip olup olmadığımıza göre kesin olarak değerlendirilir. Bu bir yanlış beyandır.

Pozitif (PCR) testi yapan çoğu kişinin şikayeti yoktur. Bağışıklık sistemleri yeterince güçlü. doğal bağışıklığın güçlendirilmesi çok daha mantıklı bir yaklaşımdır. Önleme, önemli, yeterince vurgulanmayan bir direk: sağlıklı, tam teşekküllü beslenme, temiz havada, maskesiz egzersiz, stresi azaltma ve besleyici duygusal ve sosyal temaslar.

Sosyal İzolasyonun Fiziksel ve Ruhsal Sağlık Üzerindeki Sonuçları.

Sosyal izolasyon ve ekonomik zarar, depresyon, anksiyete, intiharlar, aile içi şiddet ve çocuk istismarında artışa neden oldu. 16

Araştırmalar, insanların ne kadar çok sosyal ve duygusal taahhütlere sahipse, virüslere karşı o kadar dirençli olduklarını göstermiştir. Tecrit ve karantinanın ölümcül sonuçları olması çok daha muhtemeldir. 17

İzolasyon önlemleri, birçok yaşlı insanda, içeride kalmaya zorlanmaları nedeniyle fiziksel hareketsizliğe yol açmıştır. Bununla birlikte, yeterli egzersizin bilişsel işlevsellik üzerinde olumlu bir etkisi vardır, depresif şikayetleri ve kaygıyı azaltır ve fiziksel sağlığı, enerji seviyelerini, refahı ve genel olarak yaşam kalitesini iyileştirir. 18

Sosyal uzaklaşmanın neden olduğu korku, kalıcı stres ve yalnızlık, psikolojik ve genel sağlık üzerinde kanıtlanmış olumsuz bir etkiye sahiptir. 19

Tedavi edilmeden milyonlarca ölüme neden olan oldukça bulaşıcı bir virüs mü?

Mortalite beklenenden birçok kez daha düşük ve normal mevsimsel gripinkine (% 0,2) yakın çıktı. 20

Bu nedenle, kayıtlı korona ölümlerinin sayısı hala fazla tahmin ediliyor gibi görünüyor.

Korona ile ölüm ile korona ile ölüm arasında fark vardır. İnsanlar genellikle aynı anda birden fazla virüsün ve potansiyel olarak patojenik bakterilerin taşıyıcılarıdır. Ciddi semptomlar geliştiren insanların çoğunun ek patolojiden muzdarip olduğu gerçeği göz önüne alındığında, korona enfeksiyonunun ölüm nedeni olduğu sonucuna varılamaz. Bu çoğunlukla istatistiklerde dikkate alınmadı.

En savunmasız gruplar açıkça tanımlanabilir. Ölen hastaların büyük çoğunluğu 80 yaş ve üzerindeydi. Ölenlerin çoğunluğu (% 70), 70 yaşın altında, kardiyovasküler rahatsızlık, diabetes mellitus, kronik akciğer hastalığı veya obezite gibi altta yatan bir hastalığa sahipti. Enfekte kişilerin büyük çoğunluğu (>% 98) hastalanmadı veya çok az hastalandı veya kendiliğinden iyileşti.

Bu arada, HCQ (hidroksiklorokin), çinko ve AZT (azitromisin) şeklinde şiddetli hastalık semptomları gösteren kişiler için uygun fiyatlı, güvenli ve etkili bir tedavi mevcuttur. Hızla uygulanan bu terapi iyileşmeye yol açar ve genellikle hastaneye yatışı engeller. Artık neredeyse hiç kimsenin ölmesi gerekmiyor.

Bu etkili terapi, alandaki meslektaşların klinik deneyimleriyle etkileyici sonuçlarla doğrulanmıştır. Bu, bazı ülkelerde (örneğin Hollanda) bu terapinin yasaklanmasına bile yol açan teorik eleştiriyle (çift kör araştırmalarla yetersiz kanıtlama) keskin bir tezat oluşturuyor. The Lancet'teki, HCQ'nun etkisini gösteremeyen bir meta-analiz geri çekildi. Kullanılan birincil veri kaynaklarının güvenilmez olduğu kanıtlandı ve 3 yazardan 2'si çıkar çatışması içindeydi. Ancak, bu araştırmaya dayanan kılavuzların çoğu değişmeden kaldı ... 48 49

Bu durumla ilgili ciddi sorularımız var.

ABD'de her gün hastaları gören sahada çalışan bir grup doktor, "Amerika'nın Ön Cephe Doktorları" nda birleşerek milyonlarca kez izlenen bir basın toplantısı düzenledi. 21 51

Institut d'Infectiologie de Marseille'den (IHU) Fransız Prof.Dr Didier Raoult da bu umut verici kombinasyon tedavisini Nisan ayı başlarında sundu. Uygulamasında birçok hastayı HCQ ve çinko ile tedavi eden Hollandalı GP Rob Elens, tedavi özgürlüğü için bir dilekçe ile meslektaşlarına çağrıda bulundu. 22

Kesin kanıt İsviçre'deki epidemiyolojik takipten geliyor: bu tedavi ile ve tedavisiz karşılaştırıldığında ölüm oranları. 23

İnsanların boğulduğu ve acı içinde suni solunum uygulandığı ARDS'nin (akut solunum sıkıntısı sendromu) rahatsız edici medya görüntülerinden, bunun pulmoner kan damarlarında intravasküler pıhtılaşma ile abartılı bir bağışıklık tepkisinden kaynaklandığını artık biliyoruz. Kan inceltici ve deksametazon verilmesi ve akciğer dokusunda ek hasara neden olduğu tespit edilen yapay ventilasyondan kaçınılması, bu korkunç komplikasyonun da artık neredeyse ölümcül olmadığı anlamına geliyor. 47

Bu nedenle öldürücü bir virüs değil, iyi tedavi edilebilen bir durumdur.

Yayılma

Yayılma, damlama enfeksiyonu (sadece öksüren veya hapşıran hastalar için) ve aerosollerle kapalı, havalandırılmamış odalarda gerçekleşir. Bu nedenle açık havada kontaminasyon mümkün değildir. Temaslı izleme ve epidemiyolojik çalışmalar, sağlıklı insanların (veya pozitif olarak test edilmiş asemptomatik taşıyıcıların) virüsü neredeyse aktaramadığını göstermektedir. Sağlıklı insanlar bu nedenle birbirlerini riske atmazlar. 24

Nesnelerle yapılan transferler (örn. Para, alışveriş veya alışveriş arabaları) bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. 26 27 28

Bütün bunlar ciddi bir şekilde tüm sosyal mesafe politikasını ve sağlıklı insanlar için zorunlu ağız maskelerini sorgulamaya çağırıyor - bunun bilimsel bir temeli yok.

Maskeler

Ağız maskeleri, kanıtlanmış riskli gruplarla veya üst solunum şikayetleri olan kişilerle temasların gerçekleştiği bağlamlarda ve tıbbi bağlamda / hastane-emeklilik evi ortamında yer alır. Hapşırarak veya öksürerek damlacık enfeksiyonu riskini azaltırlar. Sağlıklı bireylerde ağız maskeleri viral enfeksiyonların yayılmasına karşı etkisizdir. 29 30 31

Maske takmanın yan etkileri yoktur. 32 33 Oksijen eksikliği (baş ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk, konsantrasyon kaybı), irtifa hastalığına benzer bir etki olarak oldukça hızlı gerçekleşir. Artık her gün maske takmaya bağlı baş ağrısı, sinüs problemleri, solunum problemleri ve hiperventilasyondan şikayet eden hastalar görüyoruz. Ek olarak, biriken CO2, bağışıklığımızı etkileyen organizmanın toksik bir asidifikasyonuna yol açar. Hatta bazı uzmanlar, maskenin uygunsuz kullanımı durumunda virüsün daha fazla bulaşması konusunda uyarıyorlar. 34

İş Kanunu (Kodeks 6), özel durumlarda 900 ppm, maksimum 1200 ppm CO2 içeriğine (işyerlerinde havalandırma) atıfta bulunmaktadır. Bir dakika boyunca maske taktıktan sonra, bu toksik sınır, bu maksimum değerlerin üç ila dört katı daha yüksek değerlere önemli ölçüde aşılır. Bu nedenle maske takan kişi aşırı derecede havalandırılmayan bir odadadır. 35

Bu nedenle, kapsamlı bir tıbbi kardiyo-pulmoner test dosyası olmadan maskelerin uygunsuz kullanımı, işçiler için tanınmış güvenlik uzmanları tarafından önerilmemektedir.

Hastaneler, personelin maske taktığı ameliyathanelerinde steril bir ortama sahiptir ve bunu telafi etmek için uygun şekilde izlenen oksijen akışıyla nem / sıcaklık hassas bir şekilde düzenlenir, böylece katı güvenlik standartlarını karşılar. 36

İkinci Bir Korona Dalgası mı?

Şimdi Belçika'da ikinci bir dalga tartışılıyor ve sonuç olarak tedbirler daha da sıkılaştırılıyor. Bununla birlikte, Sciensano'nun rakamlarının daha yakından incelenmesi (3 Eylül 2020 tarihli en son rapor) 37 , Temmuz ortasından bu yana enfeksiyon sayısında bir artış olmasına rağmen, o sırada hastaneye kabullerde veya ölümlerde artış olmadığını göstermektedir. Bu nedenle, ikinci bir korona dalgası değil, artan sayıda test nedeniyle sözde "vaka kimyası" dır. 50

Hastaneye kabul veya ölümlerin sayısı son haftalarda kısa süreli minimum artış gösterdi, ancak bunu yorumlarken son sıcak hava dalgasını hesaba katmalıyız. Buna ek olarak, kurbanların büyük çoğunluğu hala> 75 yaşın üzerindeki nüfus grubundadır.

Bu, çalışan nüfus ve gençlerle ilgili olarak alınan önlemlerin oranının amaçlanan hedeflerle orantısız olduğunu göstermektedir.

Pozitif olarak test edilen "enfekte" kişilerin büyük çoğunluğu, iyi işleyen bir bağışıklık sistemi nedeniyle herhangi bir semptom geliştirmeyen veya yalnızca sınırlı semptom geliştirmeyen aktif popülasyonun yaş grubundadır.

Yani hiçbir şey değişmedi - zirve bitti.

Önleme Politikasını Güçlendirmek

Korona önlemleri, şeker vergisi, (e-) sigara yasağı ve sağlıklı yemek yapma, egzersiz gibi kanıtlanmış sağlık yararları olan sağlam temelli önlemler söz konusu olduğunda, hükümetin bugüne kadar izlediği asgari politikayla çarpıcı bir tezat oluşturuyor. ve sosyal destek ağları mali açıdan çekici ve geniş çapta erişilebilir. Halk sağlığı açısından net sonuçlarla toplumun tüm kesimlerinde zihniyet değişikliğine yol açabilecek daha iyi bir önleme politikası için kaçırılmış bir fırsattır. Şu anda, sağlık hizmetleri bütçesinin sadece% 3'ü önlemeye gidiyor. 2

Hipokrat Yemini

Bir doktor olarak Hipokrat Yemini ettik:

"Her şeyden önce hastalarıma bakacağım, sağlıklarını geliştireceğim ve acılarını hafifleteceğim".

"Hastalarımı doğru bilgilendireceğim."

"Baskı altında bile tıbbi bilgilerimi insanlığa aykırı uygulamalar için kullanmayacağım."

Mevcut önlemler bizi bu yemine karşı hareket etmeye zorluyor.

Diğer sağlık uzmanlarının da benzer bir kodu vardır.

Her doktorun ve sağlık profesyonelinin varsaydığı 'primum non-nocere', mevcut önlemlerle ve kapsamlı bir ön teste tabi olmayan genelleştirilmiş bir aşının olası giriş beklentisiyle de zayıflatılmaktadır.

Aşı

İnfluenza aşıları üzerine yapılan anket çalışmaları, 10 yıl içinde% 50'nin üzerinde bir verimlilik oranına sahip bir aşı geliştirmede yalnızca üç kez başarılı olduğumuzu gösteriyor. Yaşlılarımızı aşılamak verimsiz görünüyor. 75 yaşın üzerinde, etkinlik neredeyse yok denecek kadar azdır. 38

Her yıl grip virüsü durumunda da gördüğümüz gibi, virüslerin sürekli doğal mutasyonu nedeniyle, bir aşı en fazla geçici bir çözümdür ve daha sonra her seferinde yeni aşılar gerektirir. Acil durum prosedürü ile uygulanan ve üreticilerin halihazırda olası zararlara karşı yasal muafiyet elde ettiği denenmemiş bir aşı, ciddi soruları gündeme getirmektedir. 39 40 Hastalarımızı kobay olarak kullanmak istemiyoruz.

Küresel ölçekte, aşının bir sonucu olarak 700.000 hasar veya ölüm vakası beklenmektedir.

İnsanların% 95'i Covid-19'u neredeyse hiç semptomsuz yaşıyorsa, test edilmemiş bir aşıya maruz kalma riski sorumsuzdur.

Medyanın Rolü ve Resmi İletişim Planı

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, gazete, radyo ve televizyon yapımcıları, uzmanlar panelinin ve hükümetin neredeyse hiç eleştirmeden arkasında duruyor gibiydi, burada eleştirel olması ve tek taraflı hükümet iletişimini engellemesi gereken tam da basının olmasıdır. Bu, haber medyamızda objektif habercilikten çok propagandaya benzeyen bir kamu iletişimine yol açtı.

Bize göre, haberi olabildiğince nesnel ve tarafsız bir şekilde, gerçeği bulmayı ve eleştirel olarak gücü kontrol etmeyi amaçlayan bir şekilde getirmek, muhalif uzmanlara da kendilerini ifade edebilecekleri bir forum vermek gazeteciliğin görevidir.

Bu görüş, gazetecilik etik kuralları ile desteklenmektedir. 42

Bir kilitlemenin gerekli olduğu, bunun mümkün olan tek çözüm olduğu ve herkesin bu kilitlenmenin arkasında durduğuna dair resmi hikaye, farklı görüşe sahip kişilerin ve uzmanların farklı bir fikir ifade etmesini zorlaştırdı.

Alternatif görüşler göz ardı edildi veya alay konusu oldu. Medyada farklı görüşlerin ifade edilebileceği açık tartışmalar görmedik.

Sosyal medyadan kaldırılan ve kaldırılmaya devam eden birçok bilimsel uzman ve otoritenin çok sayıda video ve makalesi de bizi şaşırttı. Bunun özgür, demokratik bir anayasal devlete uymadığını, hatta tünel vizyonuna yol açtığını düşünüyoruz. Bu politika aynı zamanda felç edici bir etkiye sahiptir ve toplumda korku ve endişeyi besler. Bu bağlamda, Avrupa Birliği'ndeki muhaliflerin sansürlenme niyetini reddediyoruz! 43

Covid-19'un siyasetçiler tarafından tasvir ediliş biçimi ve medya da duruma iyi gelmedi. Savaş terimleri popülerdi ve savaşçı bir dil eksik değildi. Sık sık 'mağlup edilmesi' gereken 'görünmez bir düşman' ile bir 'savaştan' bahsedilir. Medyada 'ön saftaki bakım kahramanları' ve 'korona kurbanları' gibi ifadelerin kullanılması, küresel olarak bir 'katil virüs' ile uğraştığımız fikri gibi, korkuyu daha da artırdı.

Nüfusta her geçen gün, saatlerce, bu rakamları yorumlamadan, diğer yıllardaki grip ölümleriyle karşılaştırmadan, başka nedenlerden ölümlerle karşılaştırmadan salıverilen rakamlarla yapılan acımasız bombardıman, gerçek bir psikoz yarattı. popülasyonda korku. Bu bilgi değil, bu manipülasyon.

Infodemic'in (yani farklı görüşlere sahip uzmanlar da dahil olmak üzere resmi söylemden farklı görüşlerin) benzeri görülmemiş bir medya sansürü ile susturulması çağrısında bulunan DSÖ'nün bu konudaki rolünden üzüntü duyuyoruz. 43 44

Medyayı acilen buradaki sorumluluklarını almaya çağırıyoruz!

Tüm uzmanların dinlendiği açık bir tartışma talep ediyoruz.

İnsan Haklarına Karşı Olağanüstü Hal Hukuku

Genel iyi yönetişim ilkesi, hükümet kararlarının orantılılığının Yüksek Hukuk Standartları ışığında tartılmasını gerektirir: hükümetin herhangi bir müdahalesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde (AİHS) korunan temel haklara uygun olmalıdır. Kamu yetkililerinin müdahalesine yalnızca kriz durumlarında izin verilir. Başka bir deyişle, isteğe bağlı kararlar mutlak bir zorunlulukla orantılı olmalıdır.

Halihazırda alınan tedbirler, diğer şeylerin yanı sıra, özel hayata ve aile hayatına saygı hakkı, düşünce, vicdan ve din özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve toplanma ve örgütlenme özgürlüğü, eğitim hakkı vb. ve bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından korunan temel haklara uymalıdır.

Örneğin, AİHS'nin 8 (2). Maddesi uyarınca, özel ve aile hayatı hakkına müdahaleye ancak ulusal güvenlik, kamu güvenliği ve ülkenin ekonomik refahı için gerekli tedbirlerin alınması halinde izin verilebilir. Kamu düzeninin korunması ve cezai suçların önlenmesi, sağlığın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, müdahalenin dayandığı düzenleyici metin yeterince açık, öngörülebilir ve güdülen amaçlarla orantılı olmalıdır. 45

Milyonlarca ölümün öngörülen salgını, bu kriz koşullarına yanıt veriyor gibi göründü ve bir acil durum hükümeti kurulmasına yol açtı. Artık nesnel gerçekler tamamen farklı bir şey gösterdiğine göre, başka türlü davranamama koşulu (acil bir durum varsa tam olarak değerlendirecek zaman yok) artık yürürlükte değil. Covid-19 bir soğuk algınlığı virüsü değil, ancak mevsimsel griple karşılaştırılabilir bir ölüm oranı ile iyi tedavi edilebilir bir durumdur. Diğer bir deyişle, artık halk sağlığının önünde aşılamaz bir engel yok.

Olağanüstü Hal Yoktur.

Mevcut Politikaların Neden Olduğu Büyük Hasar.

Korona önlemlerine ilişkin açık bir tartışma, korona hastalarının kazandığı yaşam yıllarına ek olarak, tüm nüfusun sağlığını etkileyen diğer faktörleri de hesaba katmamız gerektiği anlamına gelir. Bunlar psikososyal alandaki hasarı (depresyon, anksiyete, intihar, aile içi şiddet ve çocuk istismarında artış) 16 ve ekonomik zararı içerir.

Bu tali zararı hesaba katarsak, mevcut politika orantısız, bir somunu kırmak için bir balyozun meşhur kullanımıdır.

Hükümetin, olağanüstü hal yasasının bir nedeni olarak sağlığı talep etmesini şok edici buluyoruz.

Doktorlar ve sağlık çalışanları olarak, zararlılığı, ölümü ve bulaşıcılığı açısından mevsimsel influenzaya yaklaşan bir virüs karşısında, bu son derece orantısız önlemleri ancak reddedebiliriz.

  • Bu nedenle tüm önlemlerin derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz.
  • Kapalı kapılar ardında buluşan mevcut danışmanlık uzmanlarının meşruiyetini sorguluyoruz.
  • ACU 2020 46 https://acu2020.org/nederlandse-versie/'den sonra, DSÖ'nün rolü ve bu kuruluştaki çıkar çatışmalarının olası etkisinin derinlemesine incelenmesini istiyoruz. Aynı zamanda “infodemic” e, yani medyadaki tüm muhalif görüşlerin sistematik sansürüne karşı mücadelenin de merkezindeydi. Hukukun üstünlüğü ile yönetilen demokratik bir devlet için bu kabul edilemez. 43

Bu mektubun dağıtımı

Mesleki derneklerimize ve bakıcı arkadaşlarımıza, mevcut tedbirler hakkında fikirlerini bildirmeleri için kamuoyuna başvurmak istiyoruz.

Bakıcıların konuşmaya cesaret edebilecekleri açık bir tartışmaya dikkat çekiyor ve çağrıda bulunuyoruz.

Bu açık mektupla, aynı temelde ilerlemenin yarardan çok zarar verdiğinin sinyalini gönderiyoruz ve politikacıları mevcut kanıtlar hakkında bağımsız ve eleştirel bir şekilde bilgilendirmeye çağırıyoruz - farklı görüşlere sahip uzmanlar da dahil olmak üzere. sağlam bilime dayanır - optimum sağlığı desteklemek amacıyla bir politika başlatırken.

Endişeyle, umutla ve kişisel kapasiteyle.

1-https://www.health.belgium.be/nl/wie-zijn-we#Missie

2-standaard.be/preventie

3-

4-

5-https://swprs.org/feiten-over-covid19/

6-https://the-iceberg.net/

7-https://www.creative-diagnostics.com/sars-cov-2-coronavirus-multiplex-rt-qpcr-kit-277854-457.htm

8-Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli: "Papaya ve Keçiler bile Corona pozitif" https://www.youtube.com/watch?v=207HuOxltvI

9-Biyokimyacı Drs Mario Ortiz Martinez'in Hollanda odasına açık mektubu https://www.gentechvrij.nl/2020/08/15/foute-interpretatie/

10-Drs Mario Ortiz Martinez ile röportaj https://troo.tube/videos/watch/6ed900eb-7459-4a1b-93fd-b393069f4fcd?

11-https://infekt.ch/2020/04/sind-wir-tatsaechlich-im-blindflug/

12-Lambrecht, B., Hammad, H. Alerji salgınının immünolojisi ve hijyen hipotezi. Nat Immunol 18, 1076–1083 (2017). https://www.nature.com/articles/ni.3829

13-Sharvan Sehrawat, Barry T. Rouse, Hijyen hipotezi COVID-19 duyarlılığı için geçerli mi ?, Mikroplar ve Enfeksiyon, 2020, ISSN 1286-4579, https://doi.org/10.1016/j.micinf.2020.07.002

14-https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)30610-3?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0092867420306103%3Fshowall%3Dtrue

15-https://www.hpdetijd.nl/2020-08-11/9-manieren-om-corona-te-voorkomen/

16-Feys, F., Brokken, S. ve De Peuter, S. (2020, 22 Mayıs). Belçika'daki COVID-19 kilitlenmesi için risk-fayda ve maliyet-fayda analizi: ruh sağlığı ve esenlik üzerindeki etki. https://psyarxiv.com/xczb3/

17-Kompanje, 2020

18-Conn, Hafdahl en Brown, 2009; Martinsen 2008; Yau, 2008

19- https://brandbriefggz.nl/

20- https://swprs.org/studies-on-covid-19-lethality/#overall-mortality

21-https://www.xandernieuws.net/algemeen/groep-artsen-vs-komt-in-verzet-facebook-bant-hun-17-miljoen-keer-bekeken-video/

22-https://www.petities.com/einde_corona_crises_overheid_sta_behandeling_van_covid-19_met_hcq_en_zink_toe

23-https://zelfzorgcovid19.nl/statistieken-zwitserland-met-hcq-zonder-hcq-met-hcq-leveren-het-bewijs/

24-https://www.cnbc.com/2020/06/08/asymptomatic-coronavirus-patients-arent-spreading-new-infections-who-says.html

25-

26-DSÖ https://www.marketwatch.com/story/who-we-did-not-say-that-cash-was-transmitting-coronavirus-2020-03-06

27-https://www.nordkurier.de/ratgeber/es-gibt-keine-gefahr-jemandem-beim-einkaufen-zu-infizieren-0238940804.html

28-https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-germany-banknotes/banknotes-carry-no-particular-coronavirus-risk-german-disease-expert-idUSKBN20Y2ZT

29. Virologlarımızın çelişkili ifadeleri https://www.youtube.com/watch?v=6K9xfmkMsvM

30-https://www.hpdetijd.nl/2020-07-05/stop-met-anderhalve-meter-afstand-en-het-verplicht-dragen-van-mondkapjes/

31-Güvenlik uzmanı Tammy K. Herrema Clark https://youtu.be/TgDm_maAglM

32-https://theplantstrongclub.org/2020/07/04/healthy-people-should-not-wear-face-masks-by-jim-meehan-md/

33-https://www.technocracy.news/blaylock-face-masks-pose-serious-risks-to-the-healthy/

34-https://www.news-medical.net/news/20200315/Reusing-masks-may-increase-your-risk-of-coronavirus-infection-expert-says.aspx

35-https://werk.belgie.be/nl/nieuws/nieuwe-regels-voor-de-kwaliteit-van-de-binnenlucht-werklokalen

36-https://kavlaanderen.blogspot.com/2020/07/als-maskers-niet-werken-waarom-dragen.html

37-https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Meest%20recente%20update.pdf

38-Haralambieva, IH ve ark., 2015. Yaşlı deneklerde influenza A / H1N1 aşılamasından sonra immünosensesansın humoral immün yanıt varyasyonu üzerindeki etkisi. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26044074/

39-Küresel aşı güvenliği zirvesi WHO 2019 https://www.youtube.com/watch?v=oJXXDLGKmPg

40-Hiçbir sorumluluk üreticisi aşı yapmaz https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200804_95956456?

41-

42-Gazetecilik kodu https://www.rvdj.be/node/63

43-COVID-19 ile ilgili dezenformasyon Avrupa Komisyonu EurLex, Haziran 2020 (bu dosya bilgisayarınıza zarar vermez)

44-https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30461-X/fulltext

45-http://www.raadvst-consetat.be/dbx/adviezen/67142.pdf#search=67.142

46-https://acu2020.org/

47-https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S0049384820303297?token=9718E5413AACDE0D14A3A0A56A89A3EF744B5A201097F4459AE565EA5EDB222803FF46D7C6CD3419652A215FDD2C874

48-https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext

49-https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31324-6/fulltext

50-Salgının yeniden canlanması yok, ancak daha fazla test nedeniyle sözde bir kasetemik var.

https://www.greenmedinfo.com/blog/crucial-viewing-understanding-covid-19-casedemic1

51-https://docs4opendebate.be/

Anahtar Kelimeler:
COVID19BelçikaBrüksel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa H 3 yıl önce

Sn Yaşar Bülent,
“zaten herkesin bir yakını ya hastalandı ya hayatını kaybetti” diyorsunuz - bu doğru değil. İşim gereği sürekli İst / İzmir / Adana / Ankara / Eskişehir/ Bursa / Kocaeli / Antalya arası sürekli mekik dokuyorum ve ne yüzlerce çalışanlarımız arasında bir hastalanan veya ölen var nede müşterilerimizden bir şey duyduk. Dolaşımda bu virüsde dahil bir çok virüs var ANCAK kendi araştırmalarıma göre ve genel ölüm istatistiklerini incelemem sonucunda - Trafikten ölümlerin dünya çapında Covid19 dan ölenlerin iki katı olduğunu tespit ettim. (Kaynak DSÖ) - Bir virüs var, bu doğru ama aşırı derecede abartılmış önlemler orantısız ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. Her kış yaptığım gibi bol temiz hava, iyi uyku, dengeli beslenme ve her gün meyve tüketiminin bizleri en iyi şekilde virüslere karşı koruyacağına inanmaktayım. Moralinizi yüksek ve bağışıklık sisteminizi dinç tutun. ve POLİTİKACILARIN SÖYLEDİKLERİNE her daim körü körüne kanmayın. Sevgi ve saygılarımla...

Avatar
F.dere 4 yıl önce

Elime megafon alıp özet şekilde bu makaleyi okumak, sonra da size akşam ana haber bültenlerinde korku verip sonra da onlarca kişi birarada olarak çekilmiş filmleri izletiyorlar, düşünün, araştırın diye anlatmak istiyorum. Sosyal ilişkilerim, iş yerindeki durum beni hasta ediyor.1948'de WHO, sağlığı şu şekilde tanımladı: 'Sağlık, yalnızca hastalık veya başka fiziksel bozuklukların olmaması değil, tam bir fiziksel, zihinsel ve sosyal iyilik halidir'. Tam bir iyilik halinden mahrum olmamızı isteyenler kimler?

Avatar
Serdar Oğur 3 yıl önce

Abe akıllılar adamlar zaten korona yok demiyor. Neyi nerden nasıl çımbızla alıyorsunuz nerenize sokuyorsunuz iğneyi doktorlar şunu diyor evet bu virüs var doğru ancak bu virüsü her gün canlı yayınsa savaş var şöyle etkisi var derseniz bu kaosa sürükler. Maskeyi takmayı gelince sağlıklı insan maske taktığında anladığım kadarıyla vucut bağışıklık sistemi yavaşlıyor ve korona olma ihtimali yükseliyor çünkü hava gelmiyor ve bi panikle hastaneye gidiyor aha ne görsün sıra var kan tahlili veriyor 2 saat bekliyor temografi çekin diyor doktar bi saat orda bekle ee sonra 1 saat prc testi için bekle eder mi sana 5 saat zaten sen hastanede 5 saat içinde korona olmazsan emin ol bağışıklığın güçlüdür.. ulan ben ortaokulda doktora giderdim rapor versin diye hasta olmadığım halde rapor vermezdi yarın 1 hafta hastalıktan kıvranırdım siz çuvaldızı kendinize batırmak yerine sizi köle gibi kullananların medya ile size yaptığı işkenceyi uyanabilsez . Emin olun bu kadar stres yapmazsınız Allahtan geldik Allaha gidicez. EyvAllah ...

Avatar
Ilhan demir 4 yıl önce

Bizdeki dr lara duyurulur...

Avatar
Prof. Dr. Haluk VAHABOĞLU 4 yıl önce

Bizim elimizde ki veriler 2018-2019 yılı viral enf mevsiminde ölümlerin daha fazla olduğuna işaretr ediyor

Avatar
Yaşar Bülent 4 yıl önce

Oncelikle bu hastalik gripten daha bulasici ve öldürücü. Zaten herkesin bir yakini ya hastalandı ya hayatini kaybetti.Hala bu hastaligi ciddiye almamak çok buyuk hata.Haluk Vahapoglu elindeki veriler nereden bilemem ama ABD'de griple iliskili ölüm 2019-2020 de en fazla 60 kusur bin beklenirken Korona'dan 200 binden fazla insan öldü.Hala neyi tartışıyoruz.İnsanları yaniltmayin

Misafir Avatar
ata aydın 3 yıl önce @Yaşar Bülent

sayın Yaşar Bülent. ABD'deki salgın kaynaklı ölüm rakamları güncellendi resmi kurum tarafından. güncel remi rakam 6.000 olarak açıklandı. çok yakın bir zamanda.

Beğenmedim! (0)
Avatar
PinksalerSadist 3 yıl önce

Yazının referanslarına bir göz atmanızı rica ederim.

Avatar
agc 3 yıl önce

Ne kadar da güzel .
Yahu madem böyle bir durum yok;Bunu iddia edenleri koruyucu ekipman olmaksızın yogun bakımlarda çalıştıralım.Buyursunlar.Hem onca ekipmana da boşuna para verilmemiş olur.
Ama yemez sanırım.
Belçikayı isveçi bilemem ama ben ülkemde ölüm oranlarının son 10 yıllık karşılaştırmasını da görün derim.
2020 de ne kadar artmış ölen insan sayımız son 10 yıllık istatiskleri nasıl darma duman etmiş .
istatistikte bir rakam olmak isteyenleri alalım yoğun bakımlara .
bir işe yarayın hem

Misafir Avatar
Enes.. 3 yıl önce @agc

bir savunmanız yok,sadece tehdit tarzında bir anlatım bu şekilde nasıl anlaşabiliriz?

Beğenmedim! (0)