Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Russia Starlik Vladimir Putin

TÜM VERİLER KUSURLU!

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, kontrast testi çok hassas olduğu için epidemiyolojik veriler hakkında şüphe uyandırıyor.

5Gvirusnews Haber Merkezi Madrid/ 11 Eylül 2020

MedRxiv web sitesinde yayınlanan Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre, koronavirüsü teşhis etmek için kullanılan ana test olan PCR testleri, önceki enfeksiyonlardan ölü virüs parçalarını bile tespit edebilecek kadar hassastır ve bu test, meslektaşlar tarafından incelenmemiştir ( diğer bilim adamları tarafından). Bu durum, şimdiye kadar bilinen epidemiyolojik verileri doğrudan etkileyecektir, çünkü covid-19 için bazı pozitifler aslında geçmiş vakalardan olabilir.

Araştırmacı Carl Heneghan, koronavirüsün tespit edilip edilmediğine bağlı olarak "evet / hayır" vermek yerine, testlerin bir kesme noktasına sahip olması gerektiğinden, PCR'nin sonuçlarını yeniden düşünmenin gerekli olduğunu,  böylece çok küçük miktarlarda virüs olumlu bir sonuca neden olacağını söyledi

Bu sonuç, hastane başvuruları şimdilik sabit kalırken vaka sayısının neden katlanarak arttığını da açıklayacaktır. Örneğin şu anda İspanya'da meydana gelen bir fenomen.

Bu sonuca ulaşmak için Oxford Tıp Merkezi, bir Petri kabında büyüdüklerini görmek için birkaç pozitif test yaptı. Bu viral kültür yöntemi, virüsün büyüyüp büyümediğini gösterir; veya basitçe, laboratuvarda veya bir kişide büyümeyecek olan ölü virüs parçalarıdır. Bilim adamlarının göstermek istediği şey, henüz dokuz aylık bir hastalık olan covid-19'daki verilerin kusurlu olması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.