Öne Çıkanlar Sevgi Erenerol KKTC Hazar Türkleri Fox TV BIONTECH

DİJİTAL PARA ÇÖKTÜ

Blockchain(*)  Protokolü de ÇÖKTÜ!

5gvirusnews Haber Merkezi New York / 14 Mayıs 2022

Dijital paranın alt yapısını oluşturan yapılanmaların hızla çöküşü akıllara, doları rezerv para olarak tutma amaçlı bir sanal operasyon muydu sorusunu getirdi. Yine dijital para yalanı NASA’nın MARS’ta bulduğu kapıya benzedi. Kapı girişine benziyor, kapısı yok. Mars’ta ne başka kapı ne de kapıyı yapan insan veya insana benzeyen yaratık  var.

Hemen dijital hikayeye bakalım;  Tüm kripto para birimi ve dijital varlık, ABD dolarına sabitlenmesi gereken bir Stablecoin(**)  ikilisi olan, Terra ve Luna'nın(***) çöküşünün ardından bir düşüş yaşması ile başladı.

Ethereum(****) sadece 24 saat içinde değerinin yüzde 20'sini kaybederken, orijinal kripto para olan Bitcoin yüzde 11,24 düştü. Bu arada Luna, neredeyse bir gecede değerinin yüzde 98'ini kaybetti ve şu anda fiilen sıfırda.

Ethereum şimdi bu yıl değerinin yarısından fazlasını kaybetti, Bitcoin Ocak ayından bu yana değerinin üçte birini kaybetti ve Luna’da son 48 saatte değerinin yüzde 99'u silindi… ABD’nin sosyal haberlerle tartışma sitesi olan Reddit’te de intihar sayfaları tavan yaptı.

Sonucu 5gvirus haber Merkezi değil Daily Mail (İngiltere) bildirdi!

Doğal olarak popüler dijital para birimi borsası Coinbase(*****), şirketin çökme nedeniyle iflas etmesi durumunda kullanıcıların tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı.

PLANDEMİNİN FAYDALARI

Dijital para’nın batma nedeni ise Pandemi boyunca , rekor düzeyde düşük faiz oranları, uzun süreli kapanmalar ve katıksız can sıkıntısı ile birleştiğinde hem kriptolar hem de hisse senetleri için birçok yeni yatırımcıyı piyasaya sürdü. Yani paralar ortalığı saçıldı. Burada pandeminin dayanılmaz plandemi gücünün piyasadaki parayı emmesini de araya mutlaka sokmalıyız.

Büyük sıfırlamayı hedef alan plandemi sayesinde hemen hemen her şeyin fiyatı yükseldi.  Böylelikle piyasaya veya siteme çok fazla nakit döküldü. Bu arada Stablecoin'lerin, son derece öngörülemeyen kripto para ortamında, güvenlik ve güven sağladığı söylendi.

O zamandan bu yana birkaç yıl geçti ve artık bazı Stabilcoinlerde fazla istikrar yok gibi görünüyor. Ve şimdi dünyanın en büyük Stablecoini olan Tether'in bile dolardan ayrıldığına dair endişeler var. 

Dijital para alt yapısındaki bu gelişmeler, yapım aşamasında olan küresel bir finansal felakettir. Pek çok kişi Wall Street'in çökmesini bekliyordu, ki bu şimdi oluyor gibi görünüyor, ancak kriptoların geleneksel finansal piyasalara alternatif güvenli liman olması gerekiyordu. O da olmadı!

GÜVENLİ LİMAN DA KALMADI!

Şimdi, piyasalara karşı bahis oynamak ve baştan aşağı kar etmek dışında hiçbir güvenli liman yokmuş gibi görünüyor .

Diğer düşüşün yaşadığı borsalardan birisi de Nasdaq (******) oldu. Nasdaq kripto paranın küresel erime moduna girdiği sıralarda, Haziran 2020'den bu yana en keskin günlük düşüşünü yaşadı.

Daily Mail , "Birkaç yüksek profilli teknoloji şirketini içeren endeks, 5 Mayıs'ı Etsy ve eBay gibi alışveriş sitelerinin düşüşe geçmesiyle 12.317.69 dolardan tamamladı" dedi .

“İki şirket, beklenenden daha düşük gelir tahminlerini açıkladıktan sonra değerlerinin sırasıyla yüzde 16,8 ve yüzde 11,7 düştüğünü gördü.”

MİLYARDER DOLANDIRICI

Elon Musk'ın Tesla imparatorluğu, milyarder dolandırıcının Twitter'ı satın alma planlarını açıkladığı geçen ay yüzde 36 düştü.

Raporlar, "Elektrikli otomobil üreticisi şu anda 732 dolardan (600 sterlin) işlem görüyor ve bu, bir ay önce 1145,45 dolardan (937,69 sterlin) çarpıcı bir düşüşle." “Bugün sekiz ayın en düşük seviyesine ulaştı ve kısaca 700 doların altına düştü.”

Birçoğu Musk'ın geçen kış bir pompa-boşaltma gören Dogecoin dolandırıcılığını büyük ölçüde zorladığını hatırlayacaktır. Ardından, Musk'ın Saturday Night Live'da (SNL) görünmesi planlanmadan hemen önce, Doge bir takla attı ve bir daha asla iyileşmedi.

Daily Mail , "Bu hisse senetlerinin düşüşü, 2000'lerin başındaki 'dotcom balonu patlamasının' tekrarlamak üzere olabileceğine dair korkuları körüklüyor" dedi.

Anlaşılan küresel dolandırıcılar, virüse bak virüse derken yine insanların cebinden parasını almışlar!  

(*) Blockchain;  bir kripto para birimi finansal hizmetler şirketidir. Şirket, 2011 yılında ilk Bitcoin blok zinciri kaşifi olarak başladı ve daha sonra 2012 ve 2020 arasındaki bitcoin işlemlerinin %28'ini oluşturan bir kripto para cüzdanı yarattı.

(**) Stablecoinler, fiyatın bir kripto para birimine, itibari paraya veya borsada işlem gören emtialara sabitlenmek üzere tasarlandığı kripto para birimleridir.

(***)Terra ya da Terra Luna; bir kripto para birimi. Terra, sabit fiyatlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için itibari para birimlerine sabitlenmiş bir blockchain protokolüdür. Protokolün geliştirilme sürecine ilk olarak 2018 yılının Ocak ayında başlandı

Terraform Labs tarafından geliştirilmiş bir Blockchain ağı olan Terra merkeziyetsiz kripto para birimlerinin sahip olduğu özgürlüğü, dolar ve lira gibi itibari para birimlerinin istikrarı ile birleştirmeyi amaçlar.

(****) Ethereum, ERC-20 kod sistemi sayesinde birçok kripto para biriminin altyapısını oluşturan merkeziyetsiz ve açık kaynak kodlu bir blok zinciridir.

(****) Coinbase veya Coinbase Global, Inc.; bir kripto para birimi değişim platformu işleten bir Amerikan şirketidir. Coinbase, dağıtılmış bir şirkettir; tüm çalışanlar uzaktan çalışma yoluyla çalışır ve şirketin fiziksel bir genel merkezi yoktur.

(*****) Nasdaq; resmi bir düzenleyicisi olmayan tezgâh üstü piyasalarda işlem gören menkul kıymetler için alım-satım fiyatlarının gösterildiği otomatik bilgi ağı olarak New York'ta kurulmuş olan özel borsadır. Dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilir

Kaynak :

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10808609/Ethereum-joins-crypto-plunge-Second-largest-digital-currency-loses-20-value-24-hours.html

https://www.naturalnews.com/2022-05-13-crypto-bubble-bursts-wall-street-follows-suit.html

Daha fazlası için; https://currencycrash.news/

Anahtar Kelimeler:
MarsBlockchainPlanDemiNASA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.