Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

KENEVİR ABD ORDUSUNDA

5gvirusnews Haber Dr. Erdem ULAŞ / 8 Temmuz 2022

Keskin nişancıların, "düşman kuvvetlerinin yakınında tespit edilmeden kalmasına" yardımcı olması beklenen yeni giysiler saf KENEVİR’den(bkz) yapılıyor...

Spesifik olarak talep, 22 kilogramlık, üç katlı jüt veya kenevir ipliği veya doğal renkte sicim ile ilgilidir ve mevcut talep 365.760 metredir ABD ordusu için..

ABD Kenevir Vakfı'na göre kenevir lifleri, diğer şeylerin yanı sıra giysi, çanta, ayakkabı, kağıt, inşaat malzemeleri ve yalıtım üretiminde kullanılmıştır. Organik vücut bakımı, sağlıklı gıdalar, biyoyakıtlar ve doğada bozunur bioplastik kompozitler ve petrokimyanın girdiği her alanda da kullanılabiliyor.

ABD'nin 2018'in sonlarında yürürlüğe giren Çiftçilik Yasası, kenevir ekimine izin veriyor. (Hemp Farm Bill)

Brookings'ten gelen bilgilere göre, “Kenevir türevi ürünlerin satışı, taşınması veya bulundurulması konusunda, bu ürünler yasalara uygun bir şekilde üretildiği sürece hiçbir kısıtlama getirilemez” . Kenevirden elde edilen ürünler, ABD'de ticari veya başka amaçlarla eyalet hatlarında da taşınabilir.

Grand View Research , küresel endüstriyel KENEVİR pazarının büyüklüğünün 2021'de 5,3 milyar ABD Doları olarak gerçekleştiğini ve 2022'den 2030'a kadar yıllık yüzde 16,8 bileşik büyüme oranında büyümesi bekleniyor. 2025 yılında 9.8 Milyar Dolar, 2030 yılında ise 21 Milyar dolarlık küresel endüstriyel Kenevir piyasası öngörülüyor.

2018 yılında yazdığım ikinci kitabım “Mucize Bitki Kenevir” içerisinde 2030 yılında Türkiye için potansiyel Tıbbı+Endüstriyel Kenevir’den 100Milyar dolar ve her yıl sürdürülebilir şekilde de bu gelirin mümkün olduğunu detayları ile açıkladım. ABD’de bu veriler bizden 4-5yıl sonrasında açıklanmaya başladı.

Kenevir Elyaf üretiminin arkasındaki fikir, şu anda piyasaya sürüldüğünden daha hafif ve daha nefes alabilen Aleve Dayanıklı Ghillie Sistemi olan “Gelişmiş Ghillie Sistemi” için operasyonel kıyafetleri desteklemektir.

RFI, "IGS, keskin nişancıların gizlenme ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş yeni ve modernize bir keskin nişancı gizleme sistemidir" diyor. Yeni kıyafetlerin, görevler sırasında keskin nişancıları ve izcileri daha iyi gizlemesi ve “düşman kuvvetlerinin yakınında tespit edilmeden kalmalarına” yardımcı olması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
DOLARKenevirABD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.