Öne Çıkanlar İnsan Hakları Konseyi Dünya Ekonomik Forumu DSÖ HRC Tess Lawrie

KENEVİR BİNALAR

5gvirusnews Haber Dr. Erdem ULAŞ / 8 Temmuz 2022

Cape Town'daki 84 Harrington Caddesi'ndeki 12 katlı gökdelen, dünyanın kenevir bloklarından ve kenevir yapı malzemelerinden inşa edilecek en yüksek binası olarak adlandırılmıştır.

Mülk, 2016 yılında Hemporium'dan Duncan Parker tarafından markanın amiral gemisi mağazası ve "Hemp Hotel" olması fikriyle satın alındı.

Kenevir bitkisinin odunsu çekirdeğinden ve formüle edilmiş bir kireç karışımından yapılan kenevir blokları (Hemp Crete), karbon negatiftir ve kenevir bitkisinin büyümesiyle atmosferden, üretiminin yaydığından daha fazla karbon alınır. Karbon nötr malzemedir !

Bitki bazlı yapı malzemesi aynı zamanda mükemmel ısı yalıtım özelliklerine sahiptir ve enerji faturalarında tasarruf sağlayan ısıtma ve soğutma sistemleri ihtiyacını azaltır. Nefes alışverişini düzenler, ucuz, erkonomik ve ergonomik, çelikten 10 misli mukavimdir.. (Kaynak: www.BusinessInsider.co.za )

Cape Town şehir merkezindeki 12 katlı bir bina, kenevir bloklarından ve kenevir yapı malzemelerinden inşa edilecek dünyanın en yüksek binasıdır. Kenevir blokları, kenevir bitkisinin doğranmış, odunsu çekirdeği olan kenevir shiv'den ve formüle edilmiş bir kireç karışımından yapılır. Bu bloklar karbon negatiftir ve kenevir bitkisinin büyümesiyle atmosferden, üretim ve uygulamadan yayılandan daha fazla karbon alınır. Bitki bazlı yapı malzemesi aynı zamanda mükemmel ısı yalıtım özelliklerine sahiptir ve enerji faturalarında tasarruf sağlayan ısıtma ve soğutma sistemleri ihtiyacını azaltır. Güney Afrikalı şirketler karbon ayak izlerini düşürmeye ve enerji tasarrufuna daha fazla yönelirken, Cape Town'daki 84 Harrington Caddesi'nde çok katlı bir binanın inşası, çevreye duyarlı bu hamle için belirleyici bir andır. Aynı zamanda , hükümetin sektörün istihdam potansiyelini ve ekonomiye faydalarını vurguladığı Tıbbi KENEVİR endüstrisini ticarileştirme ve sanayileştirmeye yönelik yeni planların ortasında geliyor.

Duncan, "2016'da 84 Harrington'ı amiral gemisi Hemporium mağazası, biftek restoranı olacağı ve insanların kenevirden inşa edilmiş bir alanda yaşamayı deneyimleyebilecekleri bir yer olan 'Hemp Hotel'e ev sahipliği yapacağı düşüncesiyle satın aldım" dedi.

Parker, 1996 yılında kurulan ve çeşitli giyim, aksesuar, kozmetik ve diğer ürünler üreten yerel bir KENEVİR şirketi olan Hemporium'un kurucu ortağı ve CEO'su. Hemporium , 2014 Dünya Tasarım Başkenti projesi olarak seçilen Afrika'nın ilk Kenevir Evini inşa etti ve o zamandan beri beş kenevir binasının inşasında etkili bir rol oynadı. Şirket ortaklarının açıklamaları "Sürdürülebilirlik ve Eko-inşaat perspektifinden, Güney Afrika'da kenevirden evler, gökdelenler yapımını bir sonraki seviyeye taşımak istedik ve aynı zamanda küresel olarak yürütülen ilham verici kenevir inşaat projelerine katkıda bulunmak istedik."

Güney Afrika'nın önde gelen tuğla, blok, döşeme taşı ve hazır beton üreticilerinden biri olan Afrimat, yan kuruluşu Afrimat Hemp aracılığıyla projede yer aldı. Yapı malzemeleri şirketinin bu bölümü, karbonsuz inşaat ve endüstriyel kenevir sektöründe değer yaratmaya odaklanıyor.

Afrimat Hemp'in genel müdürü Boshoff Muller, "Afrimat Hemp, kenevir için kendi formüle edilmiş kireç bağlayıcısını geliştirdi ve ticari blok tesislerinden birinde kenevir blokları üretiyor" dedi.

Wolf & Wolf Architects ortaklığıyla inşa edilen 84 Harrington Street adresindeki 50 daireli 12 katlı bina, dünyanın kenevirden yapılmış en yüksek binası seçildi..

Muller, Business Insider SA'ya bunun , dünya çapında kenevir projelerini belgelemekle dünyaca ünlü olan Uluslararası Kenevir İnşaat Birliği'nden Steve Allin tarafından doğrulandığını söyledi . Önceki rekor, İtalya'da 24 daireli dokuz katlı bir bina olan "Case nel verde" projesine aitti..

5 Yıldır Türkiye'de yüzlerce TV programı, gazete, dergi ve akademik makalelerde bahsettiğimiz inşaat sektörü darboğazı için biçilmiş kaftan KENEVİR için acilen Çevre Şehircilik Bakanlığı el atmalı ve tamamen karbon nötr sağlıklı bina inşaat konseptine geçilmelidir. Dünya aldı başını gidiyor, 8000 yıllık mezar kazılarında ortaya çıkan Türk kendiri, Türk'ün topraklarında yabancılık çekemez!

4.2 Milyar dolarlık ölçek ekonomisi olan inşaat sektörü için acil çözüm yoludur. Kenevir Binalar, Villalar, Hastaneler, Kurumlar.. İnşa edelim…

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeKenevirKarbon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Fuat Cebeci 1 yıl önce

Bu muhteşem bitki Allahın insanlığa tabiata büyük bir lütfu...