Öne Çıkanlar Tefeci Ankara Üniversitesi Tekin Arhun Sarper Altıncık Can Sarvan

STRES VE OLUMSUZ DUYGULAR

5gvirusnews Haber Merkezi  Washington  / 26 Eylül 2020

ABD Başkanın danışmanı Dr. Scott Atlas COVİD-19 için,  “Antikorlar tek bağışıklık kaynağı değildir. Çapraz reaktif T hücre bağışıklığımız var.” dedi.

Dr. Scott Atlas’ın bahsettiği T hücreleri ve dolayısı ile bu hücreleri güçlendirmek   İngiliz beslenme uzmanı Patrick Holford’un , “Kansersiz Yaşamın Sırrı” adlı yeni kitabında bütün ayrıntıları ile bahsettiği ortaya çıktı.

Holford,  “T-hücre sayısını ve işlevini, mucizevi bitkilerden, zerdeçal, geven ve ekinezya’nın artırdığı ve bağışıklık sistemini kemoterapi dahil olmak üzere radyasyon ve zararlı kimyasallardan koruduğu kanıtlanmıştır.” dedi …

T HÜCRELERİNİ GÜÇLENDİEN VİTAMİNLER

A vitamini: Yabancı maddelerin vücuda, virüslerin de hücrelere girmesini önleyerek sindirim sisteminin, akciğerlerin ve hücre zarlarının sağlam kalmasına yardım eder.

B5, B6, B12 vitaminleri ve folik asit: Antikor üretimi ve T-lenfositlerinin fonksiyonu B6’ya bağlı olduğundan bu vitamin kanser hücreleriyle mücadele için gereklidir.

C vitamini: Bağışıklığı güçlendirdiği kanıtlanmış bir düzineden fazla rolü ile bu konuda tartışmasız en önemli besin maddesidir.

E Vitamini: B- ve T-hücrelerinin daha iyi çalışmasını sağlar ve güçlü bir antioksidandır. Selenyum ile bir arada kullanıldığında bağışıklığı güçlendirici özellikleri daha da artar.

Selenyum, manganez, bakır ve çinko: Antioksidasyon sürecinde payları vardır ve hepsinin bağışıklığı iyileştirdiği gösterilmiştir. Bunlardan selenyum ve çinko, en önemlileridir. Çinko, bağışıklık hücresi üretimi ve kanser hücrelerini etiketleyip yok eder. Selenyum ise bağışıklığı güçlendirir ve E vitamini ile işbirliği içinde çalışır.

Kalsiyum: Bağışıklık hücrelerinin, kanser hücrelerini etkisiz kılmak için gereken enzimleri üretmesini sağlar.

Sistein(*): Vücutta hayati bir antioksidana dönüşmesi nedeniyle bağışıklık sistemi için fazlası yla önemlidir. Toksinlere maruz kaldığımızda vücudumuz, yeterli miktarda sistein bulunduğu takdirde bu toksinleri etkisiz hale getirmek için glutatyon seviyelerini yükseltebilir. Yüksek sistein değerleri ayrıca uzun ömür ve daha düşük kanser riskiyle ilişkilendirilmektedir.

Kansere &Virüsler karşı almamız gereken 6 kritik önlem:

1- Bağışıklık sisteminizi güçlendirin.

2- Stres ve/veya olumsuz duyguların sağlığınızı etkileyip sizi savunmasız bırakmasını engelleyin.

3- Kanserojenlere maruziyetinizi azaltın.

4- Anti-kanserojen madde (antioksidan gibi) alımınızı artırın.

5- Karaciğerinizin kanserojenleri detoksifiye etme becerisini artırın.

6- Homosistein düzeyinizi test ettirin, gerekliyse normal seviyeye çekin.


 

(*) Sisteinli besin kaynakları kümes hayvanları, buğday, brokoli, yumurta, kuşkonmaz, sarımsak, soğan, keçiboynuzu ve kırmız biber. Bu gıdaların  günlük  tüketimi ile vücudumuz için yeterli miktarda sistein de sağlanacaktır.  

Ayrıca yapay olarak Çin’in insan saçı ve domuz kılından hidroliz yoluyla sistein ürettiği de bilinmektedir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.