Öne Çıkanlar ABD KKTC Aşık Veysel Megali İdea Abdülkadir Aslantaş

AVUKATI “MALA ÇÖKÜYOR”, KENDİSİ “BAĞIMSIZ YARGI” DİYOR!

İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRACAKSIN…

Yazan Vedat ÇALIK

KKTC Cumhurbaşkanı olurlar, KKTC aleyhinde adında Türk olan Lefkoşa Belediyesine (LTB) başkan olurlar, Türkiye karşıtı faaliyet gösterirler.

Kim bunlar?

Haberde bunları uzun uzadıya anlatımı yapılmayacak. Yalnızca LTB Başkanı olan Mehmet HARMANCI’nın yargı konusunda Türkiye’ye ders veren açıklamalarına dikkat çekeceğim. Örnek olarak HARMANCI, “Yargıya neden dokunulmak isteniyor? Kim dokunmak istiyor? Sorular bunlar, cevaplar da net olmalı. Kıbrıs’ın kuzeyinde yargı bağımsızlığı şu an Türkiye Cumhuriyeti devletini yöneten Sn. ERDOĞAN tarafından sıkıntılı bulunuyor.”(1) diyor. Özetle de Türkiye’nin KKTC’de yargıya müdahale ettiğini söylüyor!

HARMANCI’nın daha önce de ifade ettiği benzer söylemlerinin doğru olduğunu kabul edelim. Ve kendine hatırlatalım, demokrasilerin vazgeçilmezi Anayasa, Yasalar, Mahkemeler ve Savunma hakkıdır. Onun için yargıyla ilgili söz edenlerin ilk önce kendi ellerinin temiz olması gerekir.

Ayrıca yargı kapsamında yola çıktığınız kişiler de çok önemlidir. Kendi ifadenize göre, Yola çıktığımız günden beri bize maddi hiç bir koşul olmadan destek veren sevgili Hüseyin Malyalı(kardeşim)”(2) dediğiniz, aynı zamanda LTB avukatı olan Hüseyin MALYALI’yı ele alalım.

Türkiye’den gelen bir yatırıma çökmek için Avukat Ahmet KATAR’ın avukatlığını yapmıyor! Aynı kirli emellere ulaşmak için işbirliği de yapıyor! Nasıl mı? Davalı avukat Ahmet KATAR, daha önce sözleşme ile satılan olan villayı Hüseyin Malyalı’ya satıyor. Parayla mı? Tabii ki hayır! Güya çökmek istedikleri şirketin davasını mahkemede savunması için! Sonra da kendisine ikinci kez satılan evi farkına varmayarak mahkemeye bildiriyor! Yani dedikodu değil  belgesi mahkemede!(3) Üstelik belgeyi de kendisi veriyor!. Bitmiyor sözleşme ile satılan evlerden 4 tanesini de sözde savunmasını yaptığı avukatı Ahmet KATAR için istiyor!

Sayın HARMANCI, savunduğunuz yargı bağımsızlığını, avukatınız Hüseyin MALYALI için mi istiyorsunuz? Eğer adaletten, hak ve hukuktan bahsediyorsanız, “İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batıracaksın’”ız.

En son PCR testi pozitif olduğuna ilişkin mahkemeye söylediği yalan da, ekteki (4) uzantıda okunabilir!  

LTB Belediye Başkanı, yargı bağımsızlığından bahsederken, Avukat-kardeşine dikkat edecek!

Kaynak:

  1. https://giynikgazetesi.com/harmanci-adalet-bakanligi-tartismalarina-iliskin-gorusunu-acikladi/
  2. https://www.kibrisgenctv.com/kibris/harmanci-belediye-ile-ydu-arasinda-yuksek-mahkeme-nin-onemli-h84326.html
  3. https://kocaelifikir.com/haber/8297756/kktcdeki-dava-magdurlarindan-biri-de-il-baskani-vedat-calik-cikti
  4. https://www.5gvirusnews.com/hukuk/kktc-pandemi-yalani-mahkemede-devam-ediyor-h821.html

Anahtar Kelimeler:
LefkoşaERDOĞANPCR Test
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.