Öne Çıkanlar DSÖ Starlik Georges MAROVİTCH Acil Kullanım Onayı Türkiye

CB TATAR NE DEMEK İSTEDİ?

TMT Mücahitler Derneği Genel kurulunda konuşan CB Tatar çok tuhaf birşey söyledi.

Kafa karıştıran sözleri şöyle:

"KIBRIS TÜRKÜ BAĞIMSIZ BİR CUMHURİYETTE EŞİT HAKLARI İLE YER ALMAK İSTEMEKTEDİR. İKİ DEVLETLİ BİR ANLAŞMA OLMAZSA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ "

Bu sözleri ASLA KABUL EDİLEMEZ VE ETMİYORUZ.

Bu ifadeler büyük bir kafa karışıklığını yansıtmaktadır. Daha önce yaptığı açıklamalarla çelişmektedir.

Bu sözlerden çıkan anlam, Eşit haklara ve iki devlete dayalı bağımsız bir ortak cumhuriyet kurulursa KKTC 'nin ortadan kalkacağıdır.

Bunun anlamı hala Rumlarla iki devlete dayalı bir ortaklık kurulmasını hayal ettiğidir. Eğer iki devlete dayalı ortak bir bağımsız cumhuriyet ( konfederasyon ) kurulursa bağımsız egemen KKTC’nin ortadan kalkacağıdır

Bunu reddediyoruz.

Bu savunulan milli politikadan gerilemedir.

"Federal, konfederal, birleşik Kıbrıs vb..." hangi isim altında olursa olsun Rumlarla yeniden bir ortaklık kurulması ve böyle bir anlaşma ardından Türkiyesiz bir AB'a girilmesi asla kabul edilemez.

Bu, şimdilerde başta İngiltere olmak üzere emperyalist güçlerin savunduğu "KIBRIS'I TÜRKİYE'DEN KOPARMA" ve Türk askerini Kıbrıs'tan çıkarma planıdır.

KKTC, nasıl bir anlaşma olursa olsun sonsuza dek Bağımsız, Egemen bir devlet olarak yaşamalıdır. Bir kere göndere çekilen BAĞIMSIZLIK BAYRAĞI, "çözüm, anlaşma, barış, AB üyeliği" safsatalarıyla ASLA İNDİRİLEMEZ.

Rumlarla ancak ve ancak, mevcut sınırlar temelinde, hiçbir toprak tavizi vermeden, İKİ BAĞIMSIZ, EGEMEN DEVLET OLARAK BARIŞ, İYİ KOMŞULUK VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI imzalanabilir. Bu olursa Rum devleti ile aynı adayı paylaşan iki komşu devlet olarak her alanda işbirliği yapılabilir. Olmazsa kendileri bilir.

KKTC, her alanda Türkiye ile entegrasyona giderek, Anavatanın güvencesinde yoluna devam etmelidir.

Sonsuza dek bağımsızlık, sonsuza dek egemenlik, sonsuza dek KKTC, sonsuza dek Anavatan.

CB Tatar'ı, bu temelde sözlerine açıklık getirmeye davet ediyorum

Anahtar Kelimeler:
Ersin TatarKKTCTMT
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.