Öne Çıkanlar DSÖ ABD Tess Lawrie Dünya Sağlık Konseyi (WCH) Sarper Altıncık

DUHOK ASKERİ ÜS BÖLGEMİZE YAPILAN SALDIRI

Bölgeden alınan duyumlara göre; 12 Ocak’taki çatışma sabahı, hareketliliği tespit eden üs bölgesindeki askerlerimizin uyarısı üzerine bölgeye giden SİHA’lar 13.30 civarında teröristlerin mühimmat ve silahlarını, Dereş köyü bölgesine getiren iki kamyoneti vurdu. Araçta büyük bir patlama oldu. Olay yerinde 6 PKK’lı öldü. Öğleden sonra hava bozdu ve bölgeyi yoğun bir sis kapladı. Üs bölgesindeki askerlerimiz ileri mevzilerde pusu kurdular. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü anlarda yaklaşık 30-50 kişi olduğu tespit edilen teröristlerle yarım saate varan yoğun bir çatışma yaşandı. 17.30 da ağır zayiat veren teröristler üs bölgesine yaklaşamadan şaşkın ve dağınık bir şekilde çatışarak kaçmaya başladılar. Teröristlerin yarısından fazlası ilk temasta öldü. Teröristler ölü ve yaralılarının bir kısmını geldikleri Sergeli köyüne kaçırdılar. Teröristler köy halkının arasına karışmışlardır. Çatışma bölgesinde Duhok ve İmadiye kentlerinde ve Sergeli köyünde takip devam etmektedir. Olay bölgesinde özel kuvvetlerle takviye edilen birliklerle arama, tarama ve takip devam ederken Hava kuvvetlerimiz tespit edilen ve derinlikteki PKK hedeflerini sürekli vurmaya devam etmektedir. An itibariyle etkisi hale getirilen terörist sayısı 64 dür.

TERÖRÜN ARKASINDA Kİ GÜÇ AÇIĞA ÇIKTI

İsrail ve ABD karşımıza taşeron örgütle çıkıyor. Türkiye terörü yaratanları kaynağında değil teröristlerle uğraşıyor. Bu ekseni değiştirmediği müddetçe çok şehit haberi alacak kaynaklarını tüketecektir. Öte yandan Suriye’nin iç bölgelerine çekilen eğitimlerine burada devam eden 60- 70 bin kişilik PKK türevleri, 15 Milyar dolarlık ABD hibeleri olan silah ve mühimmatları ile kışla düzeninde eğitim yapmaktadırlar. Yığınak yaptıkları bölgede ABD’nin kuvvetleri vardır. Sahip oldukları, araç gereç, silah ve mühimmat depoları hava saldırılarına açıktır. Özel harekât birliklerinin baskın ve sabotajları karşı hassastırlar.

KISA BİR ANALİZ

Türkiye sınır bölgelerinden yapılan tüm kışkırtmalara karşın kara harekâtı yapmamalıdır. Hava unsurlarıyla desteklenen özel harekât birlikleri bölgede seyyar vur kaç tarzı harekatlar yapabilir ve bunu hedef bölgeye yayabilir. Yılın bu zamanlarında hiç görülmemiş PKK saldırılarının üç hedefi olabileceğini değerlendirilebilir. TSK’ne büyük çaplı bir kara harekât yaptırmak ve bölgeye çekmek. İkincisi baskınlarla verilen zaiyatlar nedeniyle ülke içinde karışıklık çıkarmak, psikolojik olarak güç kazanan Türkiye’nin başarılarına gölge düşürmektir. Üçüncüsü Türkiye’nin dikkatini şer yuvası haline gelen noktalardan uzaklaştırmak, yaklaşan büyük paylaşım savaşlarında Türkiye’nin kaynaklarını ve birikimini azaltarak sözde müttefiklerine muhtaç hale sokmaktır. Ortadoğu’da yeni sınırlar çizilirken Türkiye tetikte (seferberlik durumunda) ve savaş güçlerini diri tutmak mecburiyetindedir.

Yurt içinde İsrail istihbarat elemanlarına yapılan operasyonlar. Gazze katliamında takındığı açık tavır. Üstünde planlar yapılan bölgede, kazanılan psikolojik üstünlük ve alan hakimiyeti, Türkiye’yi hedef haline getirdi. Türkiye daha büyük olaylara ve tehditlere gebedir. Önlem ve hazırlıklar üst seviyede olması gerekir.

Kışkırtma ve saldırıların yoğunluğu Irak’ın dağlık bölgelerindeki üs bölgelerimize yapılırken, Türkiye’nin dikkati bu bölgeye çevirmesi istenirken, asıl hareketlilik Suriye düzlük alanında sürdürülen faaliyetlerdir. Terör örgütünün Kalpgah’ı, Fırat nehrinin doğusundaki Münbiç-Rakka ve Deyrizor hattıdır.

Türkiye 18 yıl önce bu bölgede yaşayan yöre halkını Türkiye’ye karşı kışkırtan üst rütbeli iyi Kürtçe bilen 4 Amerikalı ajanı etkisiz kılmıştı. ABD ajanlarının kaybetmesini bölgede görev yapan Özel harekâtçı komutanlara bağladı. Ve tespit ettiklerini FETÖ eliyle değişik iftiralarla Silivri’ye göndermişti. İktidar bu oyunu, bugünlere yansımasını göremedi. Şimdi bu yıkıcı faaliyetlere İsrail’de katıldı. Kürtçeyi çok iyi bilen rütbeli elemanları sahadadır. Faaliyet alanları, kimlikleri Türkiye tarafından tespit edilmiş takip edilmektedir. Türkiye teröristlere angaje olmak yerine önceliğini teröre kaynaklık yapan, Amerikalı ve İsrail hedeflerine yönelmelidir. Bölgede sayıları yaklaşık 100’ü geçen Amerika ve İsrail eğitim kadrolarını etkisiz kılmayı başarmalıdır. Türkiye’nin sınırı yakınında bulunan Kamışlı bölgesi PKK’nın gelir kapısına, petrol çıkarma ve depolama merkezine dönüşmüştür. Ayrıca Kamışlı ’da elektronik istihbarat yapan İsrail üssü kurulmuştur. Türkiye terör kaynağına dönüşmüş bu bölgeyi dağıtabilmeyi başarabilmelidir.

Anahtar Kelimeler:
ABDGazzeSuriye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman Onbaş 4 ay önce

Abd tarafından güvenliği sağlanan terör karargahını Türkiye'nin dağıtması ve etkisizleştirmesi mümkünmüdür...
Türkiye siyaset üst yönetiminde bu irade varmıdır..?

Avatar
Muhterem 4 ay önce

Tek kelimeyle muhteşem. Yazılarınızı ilgiyle bekliyoruz teşekkürler

Avatar
Cem cengiz ato 4 ay önce

Terörü kaynağında kurutmadiktan sonra hiç bir şeye yaramaz çözüm askeri istibarat mali destek veren amarikanin hükümet incirlik ve istibarat veren kurecihin kapatılması geregirse amarikanin turkiyedeki bütün konsoloslukları kapatilmali

Avatar
Cskn 4 ay önce

Bunlara tabi istihbarat nereden gidiyor. Bir an önce Türkiye ABD üslerini hızla kapatmalı ve Müttefikligi derhal sonlandırmali. Domuzdan post gavurdan dost olmaz.