Öne Çıkanlar DSÖ mRNA Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi Darrell Huff David Nabarro

Elektrikli Arabalar ve İklim Değişikliği

Yazan Dr. Erdem ULAŞ Kendir Enstitüsü Başkanı

Yazları aşırı sıcak ve kurak kışın ise ani kar fırtınası ve yağışlarda elektrikli otomobiller Dünyanın gördüğü en büyük dolandırıcılık mı yada Risk hesabı yapıldı mı?

3-4 adım sonrasını düşünen var mı?

Bütün arabalar elektrikli olsaydı... ve kar fırtınasının soğuğunda üç saat trafikte sıkışsalardı bataryalar tamamen biterdi. Aynı 19 Kasım Pazar günü Kuzey Marmara otoyolu da olduğu gibi 3-4saat mahsur kalabilirsiniz veya Gerede Bolu'da yaşandığı gibi.

Elektrikli arabaların temelde ısıtması yoktur.

Ve bütün gece sokakta mahsur kalmak nasıl olurdu? , pil yok, ısıtıcı yok, cam silecek yok, radyo yok, GPS(*) yok, bataryalar boşalmış haldesiniz..

112’yi 155'i arayıp yardım üstüne yardım talebi dediniz ama size yardıma gelmezler, gelemezler çünkü tüm sokaklar kapalı, E5 bağlantısı veya otoyol bağlantılarında akşama var ve düşünün tüm polis arabaları da , kurtaricilar da , itfaiye de elektrikli.

Ve yollar binlerce boş araba tarafından kapandığında kimse hareket edemez. Piller yerinde nasıl şarj edilebilir?

Yaz tatillerinde kilometre blokları ile aynı sorun.

Elbette hiçbir siyasetçi ve gazeteci konuşmaz ama strateji merkezleri stratejiler ve karşısında olası oluşabilecek senaryolara göre konumlanıp hareket etmek zorundadır.

Bir de bu tarafından bakın, önümüzde kara kış ve sadece başlangıcı dün yaşadık...

(*) GPS Global Positioning System; ABD hükümetine ait ve ABD Uzay Kuvvetleri tarafından yönetilen uydu tabanlı radyonavigasyon sistemidir. Dünya'daki ve Dünya yakınındaki GPS alıcılarına, en az dört GPS uydusunu görebilmeleri şartıyla coğrafi konum ve saat bilgisi sağlayan küresel uydu navigasyon sistemlerinden biridir.

Anahtar Kelimeler:
GPSE5Elektrikli Araba
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.