Öne Çıkanlar Twitter Chabad Mendy Chitrik Türkiye COVID19

Hak Yolunda Hakkaniyet

Hakkaniyet kelime anlamı olarak hak ve adalete uygunluk doğruluk ve dürüstlük anlamına gelir.

Hak ve adalete uygun bir şekilde davranan kimselere de hakkaniyetli denmektedir.

Ne yazıktır ki telaffuz ederken dilde ve kulakta bıraktığı his kadar hakkaniyetli insanlarla karşılaşamıyoruz.

Değişen dünya düzenine adapte olmaya çalışırken gözden kaçırdığımız hatta görmek istemediğimiz duyguların esiri ve kölesi oluyoruz. Her gün etrafımızda gelişen olayların içerisinde acıyı paylaşamadığımız gibi yanından ayrıldığımızda gündemimiz değişiyor ve bunu normalleştiriyoruz.

Evet her yerde yardıma ihtiyacı olan insanlar aileler ve çocuklar var her yerde evladını kaybetmiş bir anne ve babanın tarifi mümkün olmayan yası var her kurumda insanlara ayrımcılık yapan görevliler var. Hangisiyle uğraşalım kimin derdine merhem olalım kimin yarasını saralım kimin haksızlığı için mücadele edelim insan şaşırıyor.

Sanırım çaresizlik baş gösteriyor ve insanlar ben merkezci olup bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile kendi çekirdek ailesi dışında ki sorunlara tamamen kendini kapatıyor. Yeni nesil gençliğin geldiği son nokta içler acısı diye her yerde konuşup ahkam keserken bugün evde bu anne ve baba hangi sorun karşısında çocuğunun  yanında kendi vicdanı duygularını hakkaniyet duygusundan yoksun bırakarak, yaptığı konuşmada yeni nesile nasıl bir yol açtı. Kendinden sonra gelecek olana hayatı nasıl yaşaması gerektiği konusunda nasıl bir rehber oldu.

Bireysel olarak kimseye yardım edemeyiz sözünü bir arkadaşımdan  duyduğumda şaşırmıştım. Şimdi ne kadar haklı olduğunu anlıyorum, çünkü bireyler kendilerini değiştirmediği sürece hiçbir şey değişmeyecek

Mücadele bizimle başlıyor kendimizi sevmek hak ettiği değeri vermek ve kendimizi değiştirmekle başlıyor.

Bugün kendi için herhangi bir mücadeleye girmeyen bir birey , elbetteki köpekler tarafından saldırıya uğradığında hayatını kaybeden bir çocuğun yasını tutamaz ve köpeklerinde yaşam  hakkını savunmaya başlar. Bugün hayvanseverler tarafından veya devlet tarafından sorun teşkil eden olayın çözümü bulunmadığı gibi bulunan çözüme harfiyen uyan insan bulmakta zorlaşacak.

Filistinde Mescid-i Aksada ibadetini yerine getirmek için kutsal mekanda bulunan insanın doğru zamanda ve doğru yerde olmayışımı yoksa hakkaniyet çizgisini aşan farklılıklara saygı göstermeyen bir güruhun haksız hıncı mı ?

Olayın içeriğinin bir çocuk için ne denli önemli olduğu düşüncesini bir kenara bırakıp , insan sağlığı konusuna hiç girmiyorum bile meslektaşlarını ya da sendika üyelerine karşı sorumluluğunu yerine getirmek amacı ile  yapılan açıklamanın hakkaniyetten uzak, hakkaniyetsiz bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Bugün düşünelim en azından bu şansı kendimize tanıyalım gerçekten bu  hayatın neresindeyim ve ne yapıyorum. İnsan bir tek kendine yalan söyleyemez ve duydukları da  geneldehoşuna gitmez.

Sırtımıza aldığımız haktan hukuktan yoksun ne kadar ateşten yük varsa bırakalım gitsin, gitsin ki bize hak yolunda hakkaniyetli yürüme şansı versin .

Sevgi ve saygıyla

Anahtar Kelimeler:
HakMescidi AksadaFilistin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.