Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

KÖKEN ANALİZİ

Yazan Muammer KARABULUT

Dünya’da DSÖ’nün 11 Mart 2020 tarihinde ilan ettiği “pandemiyi” masaya yatırmaya başladı.

Ve yaptığım araştırmaya göre birkaç sorunun yanıtı arıyor! Konuyla ilgili de “COVID-19 Pandemisinin Kökenlerinin Analizi”ni içeren ara rapor Ekim 2022 tarihinde ABD Senatosu Sıralama (kıdemli üye), Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komisyonu üyesi Richard Burr imzası ile yayınlandı.(bkz)

Ana kaynağı yarasa (At nalı) olduğunu farz ederek hareke ediliyor! Bu bağlamda da WIV yarasalarından 15.000'den fazla örnek toplanmış ve bunlardan daha fazlasını da tanımladılar.

SARS-CoV-2'nin ait olduğu koronavirüs türü olan SARS ile ilgili yayınlanmamış 100 kadar koronavirüs dizisi de dahil olmak üzere 1.400'den fazla yarasa virüsü varmış!

1-SARS-CoV-2 için ara konak türü nedir?

  • Bilinmiyor!

2-İnsanlara ilk nerede bulaştı?

  • Aralık sonu için Wuhan olarak biliniyor! Ama hangi veriye göre! Çünkü, Sars-Cov-2 virüs için kabul edilen test kiti 17 Ocak 2020 de kabul edildi!

3-SARS-CoV-2'nin viral rezervuarı(1) nerede?

  • Bilinmiyor!

4-SARS-CoV-2, furin(1) bölünme bölgesi gibi benzersiz genetik özelliklerini nasıl elde etti?

  • Bilinmiyor!

5-SARS-CoV-2 izole edildi mi?

  • Hayır! Özellikle Virüs izolasyonu” ve “İzole virüs” çok farklı iki şeydir. Bir benzetme yapmak gerekirse,"virüs izolatı" tavuk çorbasıdır, tavuk ("izole virüs") değil. Özellikle birbirine karıştırıldı! (bkz)

Sonuçta SARS-CoV-2’nin bir zoonotik köken teorisinin savunucuları, doğal bir hayvancılık olduğuna dair açık ve ikna edici kanıtlar sağlamalıydı! Başka bir deyişle, doğal bir zoonotik yayılmanın gerçekten meydana geldiğine dair doğrulanabilir kanıtların olması gerekirdi.

Görüldüğü üzere virüsün varlığı için olmazsa olmazı olan bilgilerin hiçbirisi yok! Ama salgın yalanı ile mRNA sıvısı zerk edilen 5 milyar 410 milyon insan var!  

(1)Rezervuar; İnsanlarda bulunan parazitlerin identik/özdeş evrelerini bulunduran ancak çok az belirti gösteren ve bu nedenle insan enfeksiyonları için kaynak teşkil eden canlılar.

(2)Furin; insanlarda ve diğer hayvanlarda FURIN geni tarafından kodlanan bir proteolitik enzim olan bir proteazdır(*). Bazı proteinler ilk sentezlendiklerinde inaktiftir ve aktif hale gelebilmeleri için bölümlerinin çıkarılması gerekir. Furin bu bölümleri ayırır ve proteinleri aktive eder.

(*)Proteaz;Proteinlerin parçalanmasından sorumlu enzim grubu. Proteazlar veya peptidazlar peptid bağlarının hidroliz reaksiyonu ile yıkımını katalizler. Proteaz enzimleri hayvan, bitki, bakteri, arkea ve virüslerde bulunur.

Anahtar Kelimeler:
ABDYarasaMRNASARSCOV2
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.