Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Enosis Deborah Cohen

RAMAZAN VE SEÇİM

Bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz, öbür yandan seçime hazırlanıyoruz. Bu ikisinin ortasında Ramazan. Bir matem, bir hüsran ve bir bayram.

Bugün Ramazanın 3.günü. 21. Nisanda Cuma günü bayram yapacağız. 23 gün sonra da (eğer kazası- belasız bir seçim olursa) Ramazan bayramı.. 1924 Anayasası, 10 Nisan 1928'de 1222 sayılı kanunla tadil edilmiş ve anayasanın 2. maddesi olan “Türkiye Devleti'nin dini, din-i İslâm'dır” maddesi çıkartılmıştır. Aradan tam 95 yıl geçti. Laiklik ilkesi, 1924 Anayasası'na 5 Şubat 1937 tarihinde yapılan değişiklikle girdi.

17 Nisan Kadir gecesi. Bu arada bir de 1.TBMM’nin açılışının yıldönümü var 23 Nisanda. Zaten Mayıs ayı her gün bayram: 1 Mayıs işçi bayramı. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve Dünya Türkçülük Günü. 1-7 Mayıs Trafik ve ilk yardım haftası, 4-10 İş güvenliği haftası, 5-6 Mayıs Hızır-İlyas, 9 Mayıs Avrupa Günü. 10 Mayıs Engelliler Haftası (10-16 Mayıs) Danıştay ve İdari Yargı Haftası (10-16 Mayıs), 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü (Seçim öncesi anlamlı bir gün). 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. 15 Mayıs Dünya Aile Günü. Bakalım bu gün 8 Marttaki dünya kadınlar günü kadar ilgi uyandıracak mı? 17 Mayısta da Uluslararası Homofobi Karşıtı Günü, Transfobi ve Bifobi dayanışması. Seçim, engelliler haftasında. Fizik engellileri anlarım da ahlak engellilerini ne yapacağız.. Onları listelerinde öne çıkartanlara oy vermeyin. Bu arada bir de 19 Mayıs var. 29 Mayıs İstanbul’un fethi. Seçim 2. Tura kalırsa 28 Mayıs’da 2. Tur seçimler olacak. 14 Mayıs, seçimle birlikte aynı gün anneler günü. Ay sonu 31 Mayıs Tütüne Hayır Günü.

Yarından itibaren seçime katılacak partiler ve ittifaklar belli olurken, aday adayları da belli olmuş olacak ve gelenek partilerin adayları ve adayların listedeki sıralamasını belirlemeye. Bu konu her partide sorun. Birde listelerde ittifak kuran partilerin hangi şehirde, hangi sırada yer alacağı konusu ayrı bir sorun.

Bir yandan dini hassasiyetlerin yüksek olduğu bir zaman, bir yandan seküler bir takvim ajandası. Seçim sürecinin önemli bir bölümü Ramazan ayı içinde geçecek. Partiler, eğer bu ayın manevi havası dışında kalan kişileri ya da sözleri yüksek sesle dillendirecek olurlarca bu durum toplumda çok hoş karşılanmayacaktır.

Planlı salgın  sürecinde bir araya gelen farklı kesimden insanların her partiden kişilere soracakları sorular var, esnaf ziyaretlerinde, halka açık toplantılarda, sosyal medyada. CoVID’i soracaklar, Sentetik et’i, geni ile oynanmış hayvanlar ve kitleri, Trans Humanizmi, GENDER’i, GENOM’u, Tabi İstanbul sözleşmesini, Toplumsal Cinsiyeti, TransHumanizm’i, Digitalizmi, Lanzorote’yi, Nesnelerarası İletişimi, 5G’yi soracaklar. Starlink’i, NeuraLink’i soracaklar. BM’ye ait 11 örgüte neden, nasıl, niçin, diplomatik dokunulmazlık yanından vergiden muafiyet, kamu, özel kuruluşlarla doğrudan temas, işbirliği imkanı ve bunlara yargı muafiyeti getirildi, bunlar sorulacak. Tarım ve Hayvancılık, Şehircilik, Sağlık bakanlıklarının GreatReset projesi ile ilgili projeler ile ilgili desteklerin maksadı sorulacak. HABAT sorulacaktır elbette. Bu bağlamda KKTC’deki gelişmeler sorulacaktır. hukuksuzluk, işsizlik, pahalılık, eğitimdeki sorunlar sorulacaktır. Deprem Afeti sonrası yaşananlar sorulacaktır.

Bu sorulara verilecek klasik cevaplara insanların karnı tok. 5G ve Virus, Trans Humanizm ve HABAD’ın İstanbul sözleşmesi, CEDAW ve Lanzarotenin gölgesi sandığa yansıyacak. Hele bu projelerin içerideki işbirlikçisi isimlere listelerinde yer verip, onları oy vermeleri için halka takdim ederlerse alacakları cevabı 14 Mayısta görürler. O isimler ne kadar çok çalışırsa, partileri de o kadar az oy alır. Halep oradaysa, arşın burada.

OYUN’u görmeden OY’unu verme. Celladının bıçağını bileme. Evinin anahtarını hırsıza emanet etme. İş bilmeze, cahile, ahlaksıza, hainlere ve korkaklara vekalet verme. Sen asıl’sın, sen vekil seçiyorsun. Onların yaptığı her iyi ve kötü işten sana da bir pay vardır. Aklını kiraya verme. CoVID günlerinde, Aileyi yok etmek isteyen komplolar karşısında, HABAT karşısında kim nerede duruyor ona bakın. Uluslararası sistemin tetikçliğini yapan, Medya, STK’lar, Akademisyenler kimi destekliyor ona bakın, o uluslararası sistem hangi Holdingleri ya da kimleri fonluyor onlara bakın ve 7-8 Hasan para mantığı ile, global sistemin aktörlerinin dediklerinin tam tersini yaparsanız, göreceksiniz o takdirde gerçeği yakalama şansınız en yüksek seviyede olacaktır. Selam ve dua ile.

Anahtar Kelimeler:
Lanzorote5G1 Mayıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.