Öne Çıkanlar İlker İpekdal REPLİKON AŞILAR BIRD FLU Nursultan DSÖ

SANAL DEĞİL FANTAZİ SALGINI

Yazan Muammer KARABULUT

Plandemi sayesinde son iki yılda yoğunlaşmış olarak bilgi çağındayız, nesnelerin interneti olan 5G’ye kavuştuk, 4.0 için büyük sıfırlamaya gidiyoruz, sonra Mars’a yolculuk başlayacak, Metaverse ile arsa satışlarını başlattık ve yeni teknoloji ile adrese teslim sıvı üretiyoruz  gibi daha yığınla gündem havada uçuşuyor!  Yeryüzünde ise hastalığımızı belirleyecek bir test icat edemediğimiz için, her pozitif sonuçta aile boyu karantinadayız.  

Yaşamın durağan olmadığını biliyoruz, her şey gelişiyor ve büyüyor. Ama yalanla hayali idare etmek başka bir hadise. Şuanda farkındaysak Namık Kemal’in, “Hayal içinde yaşayan bok içinde olur sözlerini doğrulamakla meşgulüz.

Çok fazla ayrıntıya girmeden, dün (5 Ocak 2022) Sağlık Bakanlığı’nın bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu’nun aldığı karantina kararına bakalım ve hangi çağda olduğumuza karar verelim.

Bilim Kurulunun yaptığı açıklamaya göre SARS-CoV-2 virüsünden peydahlanan, “Omicron varyantı beklendiği üzere önemli bir vaka artışına neden olmuş.” ama “Vaka sayılarındaki artış hastahanelere henüz benzer oranda yansımamış.” Onun için daha önceki tedbirler konusunda dolarda olduğu gibi abartılı bulunarak dijital ortamda indirime gidilmiştir.

DSÖ’nün protokolleri doğrultusunda hareket eden Bilim Kurulu’nun indirime ilişkin yaptığı yazılı açıklaması kelimesi kelimesine aynen şöyle; “Pozitif vakların karantina süreleri 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. gün test yaptırımları durumunda ve test sonucu negatife dönüşmüş ise karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinaya erken sona erdirebilir.”  

Anlaşılacağı üzere, karantina politikalarında %50’ye varan indirime gidilmiştir. Covid-19 hastalığı ile eş zamanlı mRNA sıvısı için, yazımın başında belirttiğim bilim ve teknoloji ekibi hemen çalışmalarına başlatıp 10 ayda aşının 3. Fazına geçerek milyarlarca insan zerk ederken,  karantina süresini 14 günden 7 güne indirmek için 2 yıl beklemiştir.

Bir insanı 1 gün bile suçsuzu yere cezaevinde yatırmakla eş anlamlı olan bir suçu 2 yıl insanları, o uyduruk PCR testi pozitif gösterdiği için karantina cezası verirken, yanındakileri temaslı ilan ettiler, bir bölümüne 8x8 hap verdiler ve bir bölümünü de entübe ederek  öldürdüler.

İşinden gücünden olanlar, intihar edenler ve  ruh sağlığı bozulanların hepsini PCR test ile var edildi..  

Sağlık Bakanlığının %50 indirim kararına, CDC’den Acil Kullanım Onayı alan, Türkiye’nin de kullandığı PCR tanı kitini  31 Aralık 2021 tarihi itibari ile tedavülden çıkarttı. Bundan sonra Covid-19 testi için, bill&soros çiftinin hızlı tanı kitleri kullanılacak!

Plandemiyi dijital ortamda var edilen SARS-CoV-2 virüsünü gören PCR Test Kiti ile var ettiler. Hastalığın adını da Covid-19 koydular! Var ettikleri salgınla yeni fantezilerini gerçekleştireceklerdi. Ama, o da olmadı. Daha önce olduğu gibi el attıkları her şeyi yani kaş yaparken göz çıkarttılar.

Sonuçta dün pozitif olduğu için karantinada ve temaslı olanlara 14 değil, 7. günü dolduysa HES kodlarına  risksiz oldukları mesajı geldi ve özgür oldu!

Bilimi ve  bilim insanlarını da neye dönüştürdüklerini de Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN’ın paylaşımı ile özetleyelim.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A. 2 yıl önce

Bayıldım her kelimesi muhteşem bir yazı kaleme almışsınız ancak bu kadar güzel anlatılabilrdi...

Avatar
Ilhan 2 yıl önce

Bu Bakan gitmeden bu tiyatro bitmez.