Öne Çıkanlar Hurşit Tolon Kanser Enosis Deborah Cohen Sodyum Klorit

TWİTTER NEDEN GERİ ADIM ATTI?

Yazan Muammer KARABULUT

Türkiye’de Prof.Dr.Sinan CANAN ve 7 kişilik ekibi, “aşı karşıtlığı konusunda” 5gvirusnews-platformu’nun Twitter paylaşımlarını kaynak olarak gösterip rapor hazırladı.

Raporu hazırlayanlara göre, 5gvirusnews “aşı karşıtlığı” yapan, planlı salgına karşı düşünce geliştiren ve en fazla takipçisi olan bir gruptu.

Yayınladıkları raporda sosyal medyada kullanılan, “sentiment analysis” denilen yöntem yerine insan zekasını kullanmışlar. Böylelikle 5gvirusnews’in aslı olmayan, “aşı karşıtlığını” Tiwtter üzerinde analiz etmişler.

Prof.Dr. Sinan CANAN’ın başını çektiği Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi bugüne kadar, “aşı karşıtı” söylemlere şiddetle karşı çıkan ve bunu ayrıştırıcı bir cephe yaratma uğraşı ve tuzak gören 5gvirusnews-platformunu, “aşı karşıtı” gibi göstererek sosyolojik kılıf geçirme gayretine girmişler. Onun için de ilgili yazı da bunlara açıkça, “AJAN” denilmişti. Çünkü ekip aynı zamanda toplumu çok yakından ilgilendiren sosyolojik bir olayı bilimsel olarak ele alırken, açıkça hizmet ettiği küreselci düşüncenin önünde engel gördüğü 5gvirusnews’e iftirada bulunarak ihbar ediyordu. Yine yayınladıkları raporda, Twitter veya diğerlerinin arka planda nasıl çalıştıklarını da göstermişlerdi.

Yazılan rapor sonrası, hiçbir uyarı almaksızın bir süre sonra 5gvirusnews-platformunun hesabı kapatıldı.

Bunu üzerine Prof.Dr. Sinan CANAN Twitter hesabında yeni gördüğüm, “hasta olmasalar eğlenceli aslında… Ama düşenle dalga geçilmez, yazıktır.” paylaşımında bulunmuş.

 

Tesadüf ya CANAN’ın paylaşımını gördüğüm gün dünya basınına, “Twitter, Covid-19'la ilgili 'yanlış bilgiyi önleme' politikasını bıraktı.” (bkz)haberi düştü!

-Neden Twitter böyle bir karar almıştı?

Nedeni Twitter gibi diğer sosyal medya mecralarının getirdiği sansürün, demokratik ortamın önünde kazanılmış hakları, kişi hak ve özgürlüklerine karşı bir eylem olarak görülmesiydi.

Eylemi  Yapan,  Beyaz Saray ve CIA Olduğu Anlaşıldı.

Federal Yargıç Terry A. Doughty, Beyaz saray Basın Sekreteri Jean-Pierre ile NIAID- Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü veya Biden'in baş tıbbi görevlisi Dr. Anthony Fauci’nin de aralarında bulunduğu kişilerin şimdiye kadar, kanunların üzerinde olduklarını düşünerek, “dokunulmazlık kisvesi” altında hareket ettiklerine kanaat getirerek soruşturma başlattı.(bkz)

Açılan davada Biden yönetiminin, yönetimin resmi anlatısıyla uyumlu olmayan daha doğrusu söylediklerine itibar etmeyen, eleştiren  ve muhaliflerin  COVID-19 bakış açılarını sansürlemek için büyük teknoloji  şirketlerinden Twitter, Meta (Facebook'un ana şirketi), Youtube, Instagram ve LinkedIn ile gizli anlaşma yaptığı iddiası yer aldı. Doughty  verdiği emirle, adı geçen teknoloji şirketlerinden e-mail ve diğer yazışmaları da talep etti.

Böylelikle Twitter’in geri adım atmasına neden olan süreçte başlamış oldu!

Arka planda Covid-19’un sürdürülmesi için, küreselcilerin Bayaz Saray temsilcilerinden Jean-Pierre ile Dr. Anthony Fauci gibilerin adı geçen sosyal medya şirketlerinde çalışan CIA, FBI ve Savunma Bakanlığı elemanları ile ilişkiye geçerek süreci yönettiği ise bu kurumlarda çalışan elemanları açığa çıkması ile anlaşıldı.

Hereksin büyük bir bilgiçlikle yer aldığı, yazar olduğu, örgütlendiği, düşünceleri ile insanları etkilediği sosyal medya mecrasında  algoritmalardan sorumlu olanlar, kamusal alan üzerinde en büyük haber kaynaklarının editörlerinden bile çok daha fazla güce ve etkiye sahip olduğu ve bu alanlarda çalışanların ise eski CIA ajanları olduğu öğrenildi.

İşte bunlardan birisi de Aaron Berman (bkz), o Meta'ya(facebook) güven ve güvenlik proje yöneticisi olarak getirilmeden önce CIA'de veri ve istihbarat analisti olarak 10 yıl geçirdi.

Berman’ın 15 yıllık kariyerinde CIA'nın oldukça etkili bir parçası haline geldi. Yıllarca, Amerika Birleşik Devletleri başkanının, "Başkan ve üst düzey ABD yetkililerinin en kritik ulusal güvenlik konularında kararlar almasını sağlamak için istihbarat analizini yazmak ve denetlemek" şeklindeki günlük brifingini hazırladı ve düzenledi. Berman’ın işe alımları ve içerik yöntemi de CIA’nın ulusal güvenlik kapsamına paralel oldu.

Aaron kendisini, "Facebook için kuralları yazan ekibin" yöneticisi olarak tanımlıyor ve "neyin kabul edilebilir neyin kabul edilemez olduğunu" belirliyor. Bunları ben uydurmuyorum, bu anlattıklarım zaten Berman’ın resmi Facebook videosunda (bkz) olduğu gibi, Twitter hesabında da CIA’da çalıştığı da yazılı. Böylece, o ve ekibi, platformun 2,9 milyar aktif kullanıcısının hangi içeriği görüp neyi görmeyeceğine etkin bir şekilde karar veriyor. Meta'nın raporlarının yanı sıra istihdam konusunda da Merkezi İstihbarat Teşkilatı'ndan (CIA) onlarca kişiyi, ayrıca FBI ve Savunma Bakanlığı (DoD) gibi diğer kurumlardan çok daha fazlasını işe almışlar.(bkz)

Sosyal medyanın en etkin şirketi Twitter, toplumsal olayları, aktörleri ve düşünceleri analiz ederek anlamanın merkez düğümü ve kilit taşıydı.

Twitter'ın küresel seçkinlere, siyasi sınıfa ve yaygın olarak, "psikolojik savaş" olarak adlandırılan, “algı yönetimine” girme yeteneği de sundu.

Twitter’da görev alanlar arasında Anthony Fauci'nin mühendis olan kızı Alison Fauci (bkz) ve FBI’da 21 yıl çalıştıktan sonra görev alan  Karen Walse ilk akla gelenlerdi. Yine Twitter'da birçok eski FBI yetkilisine etkili roller verildi. Örneğin, 2020'de  Matthew W., Twitter'da ürün güveni kıdemli direktörü görevini üstlenmek için FBI'da istihbarat programı yöneticisi olarak 15 yıllık kariyerini bıraktı. 23 yıllık bir FBI denetleyici özel ajanı olan Patrick G. , artık kurumsal güvenlik başkanıdır. Ve Twitter'ın içeriden öğrenilen risk ve güvenlik soruşturmaları direktörü  Bruce A., büroda denetleyici özel ajan rolündedir. Özgeçmişinde FBI'da, "ABD, Afrika, Avrupa ve Orta Doğu'da çeşitli istihbarat ve yasa uygulama rolleri" üstlendiğini ve "insan istihbaratı ve karşı istihbaratta bölgesel uzman" olduğunu belirtiyor.

Ve liste uzayıp gidiyor…Eğer bkz uzantılarını takip ederseniz daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de 7 dozu almaya hazır olan Prof.Dr. Sinan CANAN ile Facebook’a çalışan, belki daha fazlasını yapan teyitçilerden Mehmet Atakan Foça ekibi (bkz), bütün dünyada yaşatılan planlı salgına CIA ve FBI elemanları gibi hizmet ettiler.

İlk kaçışın başladığı Twitter, şimdilik Elon Musk’un kontrolünde. Musk’da  ABD Hükümeti, DSÖ ve Twitter arasındaki gizli anlaşmanın makbuzlarına sahip ve bu verilerin saklanması karşılığında tavizler alma konumundadır.

Önümüzdeki günlerde, küresel ticari çıkarların ve Twitter'ı satın alan kişiler karşısında ne kadar dürüst ve ifade özgürlüğüne bağlı olduğunu da göreceğiz. Fakat asıl süreci belirleyecek olan ise Federal Yargıç Terry A. Doughty’nun başlattığı soruşturma ve  açacağı dava olacaktır.

Yaşadıklarımız ile tüm bu gelişmeler, planlı salgının insanlar ve ekonomiler üzerinde yarattığı tüm tahribatın sorumluları arasında sosyal medya şirketlerini gösteriyor!

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Derya 1 yıl önce

Anlasildi. Sosyal medya da iyi oyuna gelmisiz.

Avatar
Tülay 1 yıl önce

Tebrikler... farkındayız... Twitter'i hobi edenler paylaşmaktan korktu))