Öne Çıkanlar DSÖ Twitter Şehzadeler Belediyemiz Chabad Abdurrahman DİLİPAK

YALAN GEMİNİN MALLARI

13,7 MİLYAR YIL ÖNCEYE GİDECEĞİZ!

Yazan Muammer KARABULUT

Her yıl ortaya çıkan falcılar, bitmeyen Nostardamus kehanetleri, Ay’a gitmek, oradan Mars’a uzayda dolaşıp gelmek ve en son bitmeyen SARS-CoV-2’in mutasyona uğradıktan sonra ondan ortaya çıkan varyantlar. Özetle bana göre cambaza bak cambaza hikayesidir.

Aynı hikayeler hiç bitmedi ve ön adı da bilimsel çalışmalar, bir bilim adamının dediğine göre diye başladı.

Bugünde dünyadakilerin dikkatini Mars’a çekenler, 1835 yılında da  Richard Adams Locke’nin  aydaki dünya dışı faaliyetlerin pratik gözlemlerini anlatıldığı 6 makaleden oluşan, Great Moon Hacks'i hatırlamamız gerekecek.

Bu makalelerde bir teleskopun ucuna bir mikroskop uygulayarak 42.000 bar büyütme gücüne sahip teleskopları nasıl geliştirdiğinin ayrıntılı bir açıklamasıyla başladı.

Hikayede, Ay'da yaşayan kanatlı insanlar, tek boynuzlu atlar ve çeşitli hayvanların resimleri bile vardı.

Sonraki yalan gerçekliği adete beynimize soktular ve bir parçamız haline geldi. Nerdeyse içinde yalan olmayan hiçbir şey yok gibiydi!

Yeni Dünya düzenin de Christopher Columbus  Amerika'yı keşfetmekle tanındı, ancak Amerika'yı keşfeden ilk kaşif, İskandinav kaşifi Lief Ericson'du. Columbus asla ABD topraklarına ayak basmamıştı! Bu gerçek günümüzde Columbus heykellerinin teker teker kaldırılmasına neden oluyor!   

Thomas Edison, ampulü icat etmekle tanındı. Ama o da ampulü icat etmemişti.  

Talihsiz gemi RMS Titanic'in sahipleri White Star Line, geminin batmaz olduğunu iddia etti. Gerçekte, güvenlik özellikleri zamanın standartlarının altındaydı ve buzdağı kesinlikle batabileceğini kanıtladı. Gemi de battı!...

Yakından bildiğimiz diğer bir teoride bir ağacın altında otururken kafasına düşen bir elma sonucunda yer çekimi kanunu bulan Isaac Newton’dur. Yer çekimi doğru ama elmanın kafasına düşmesi hikayeden ibaretti.

Watergate Skandalında Nixon büyük ısrarla suçlu olmadığını savunda. Gerçek ortaya çıkınca televizyona çıktı, hüngür hüngür ağladı ve başkanlıktan istifa etti.

Entelektüeller sanat dünyasında Van Gogh'un kopan kulağının hikayesi bir efsanedir. Ama ne kendisi kesmiş, ne de kız arkadaşına postalamıştır. Tarihçiler şimdi, arkadaşı ve ressam arkadaşı Paul Gaugin'in, ikisi kavga ettiğinde kılıcıyla kulağını kestiğine inanıyor.

Tütün şirketlerinin 50'li yılların ortalarına kadar, tüm araştırmaları desteklemesi sonucu ne yazık ki doktorlar, tütünün bağımlılık gücü  ve zararlarını  hafife aldı ve büyük bir yalanla sağlığa faydalı dediler. Bugün kanser olanalar o doktorları çoktan unuttu.

Berlin Duvarı'nın inşaatının başladığı gün, Alman Komünist lider Walter Ulbricht açıkça, “Kimsenin duvar inşa etme niyetinde olmadığını” iddia etti. Ertesi gün duvarı örmeye başladı. Duvar neredeyse otuz yıl ayakta kaldı ve yıkılmadan önce şehri (ve aileleri) birbirinden ayırdı.

Elon Mask’ın Mars hikayeleri de yeni değil. Uzmanlar uzay yolculuğunu yüzyılın başında maliyetin yarı yarıya azaltılabileceğini iddia ettiler. 35 ya da 40 yıl içinde - bu 2007 ya da 2012 olurdu - Dünya'nın yörüngesinde bir otel olabilirdi. Uzay Mekiği ile ulaşım ve yörüngedeki bir otelde bir haftalık konaklama da dahil olmak üzere tüm turist paketi sadece 8.000 ila 9.000 dolara mal olacaktı.

Parça, uzaya rutin erişimin Ay ve ötesinde yeni insan keşiflerini nasıl tetikleyeceği hakkında devam etti. Satürn Ay roketini geliştirme ve inşa etme çabalarına öncülük eden roket uzmanı Wernher von Braun'un, ilk çocuğun 2000 yılından önce Ay'da doğacağını öngördüğü bile söyledi.. Uzay Mekiği, kalkış hazırlıklarından yörüngeye girmeye ve geleneksel bir piste inerek Dünya'ya geri dönmeye kadar. Uzay Mekiği daha sonra yenilenecek ve süreci yeniden başlatmak için iki hafta içinde tekrar uçmaya hazır olacaktı.

Uzay mekiğinin devamı gerçekten çok sıkıcı ve insanların en çok uzay konusunda kandırıldıklarının belgesi niteliğindedir.

En acı verici yalanlardan birisi de hiç kuşkusuz Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarıdır. O da  hiçbir zaman olmadı. Fakat onun da kitle imha silahları var diye ülkesini işgalini ettiler. Milyonlarca insanı öldürdüler, sakat bıraktılar ve çocuklara tecavüz ettiler.

Şimdi de bu yalanları SARS-CoV-2 ile virüsü ile yapıyorlar, haftada bir insanları aşılamak için varyant peydahlıyorlar.

Bir de en son uzaya, adını 1961 ve 1968 yılları arasında NASA’nın yöneticisi olan James Edmin Webb’den alan teleskop yolladılar. Altın kaplamalı bu teleskop çok uzak gezegenlere gidecek ve yine o bilim adamları göre 13,7 milyar yıl önce evrenin oluşumuna dair izleri bulacak.

Teleskoptan ilk görüntülerin önümüzdeki yaz aylarında gelmeye başlaması bekleniyor. Tabii ki o zamana kadar unutmazsak!

Anahtar Kelimeler:
SARSCOV2MarsNASA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın 2 yıl önce

Merhaba. Güzel bir yazı hazırlamışsınız. Emeğinize sağlık. Aklını kullanan, bakıp, görüp, ders almak isteyenler için, uyarıcı, hatırlatıcı, faydalı bir yazı olmuş. Selamlar.

Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Muhteşem harika