Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

YENİ VİZYONA; 5G KIYAMETİ

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 4 Şubat 2023

Haberin başlığı olan, “Amerikan Savaşçıları için geliştirilen 5G”nin ürpertici olduğunu biliyoruz. Ama bu haber başlığı bize ait değil. ABD Savunma Bakanlığı’na ait Savunma Araştırma ve Mühendislik Müsteşarlığı web sitesinin ana başlığından aldındı.(bkz)

Adresi Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı, Araştırma ve Mühendislik (OUSD(R&E)) 3030 Savunma Pentagonu, Washington, DC 20301-3030.

Savunma Bakanlığı, Müşterek Personel ve Hizmetler genelinde Bilim ve Teknoloji çabalarını senkronize etme konusunda Departman içinde baş sorumluluğa sahiptir. Sorumlu olduğu birimler ise Savunma Gelişmiş  Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), Füze Savunma Ajansı (MDA), Savunma İnovasyon Birimi (DIU) ve Uzay Geliştirme Ajansı (SDA) yanı sıra Savunma Bilimi ve İnovasyon Kurulu ofisleridir.

ABD, Araştırma ve Mühendislikten Sorumlu Savunma Müsteşarlığı Ofisindeki 5G’nin savaş kabiliyetini yürüten organizasyon birimleri; (bkz)

5G Geçiş Ofisi

-Etkinleştirme Teknolojisi

-Güvenilir Yapay Zeka ve Özerklik

-Entegre Ağ Sistem-of-Sistemleri

-Mikroelektronik

-Uzay Teknolojisi

-Yeneilenebilir Enerji Üretimi ve Depolam

-Gelişmiş Bilgi İşlem ve Yazılım

-İnsan-Makine Arayüzler

Kritik Teknoloji Alanlarında, 5G’ye ihtiyaç duyan bazı gelişmiş silahlar;

Biyoteknoloji’den, Kuantum Bilimine  kadar çalışma alanları yaratılan müsteşarlıkta Gelecek Nesil Kablosuz Teknolojisi; askeri operasyonlarda etkinleştirmek üzere, ücretsiz ve açık bir internet sağlanması için, Beşinci Nesil (5G) kablosuz teknolojisi benimsendiğinden dolayı Savunma Bakanlığı ve ticari endüstri işbirliği tarafından etkinleştiriliyor ve gelecek için yatırım yapılıyor.

Yönlendirilmiş Enerji

Yönlendirilmiş Enerji Silahları, menzildeki askeri hedefleri hassas bir şekilde bozmak, hasar vermek veya yok etmek için lazerler, yüksek güçlü mikrodalgalar ve yüksek enerjili parçacık ışınları kullanacak. Yönlendirilmiş enerji sistemleri, departmanın çok çeşitli mevcut ve ortaya çıkan tehditlere ışık hızında hızlı müdahale ve müdahale ile karşı koymasına olanak sağlıyor. Yüksek güçlü lazerler ve yüksek güçlü mikrodalga teknolojileri, çeşitli tehdit kümelerine karşı koymanın yeni yollarını sunacak.

Hipersonik

Hipersonik sistemler, uçuşlarının önemli bir bölümünde atmosfer içinde ses hızının 5 katı veya üzerinde veya saatte yaklaşık 3700 mil hızla uçarlar. Hipersonik, bir hedefi vurmak için zaman çizelgesini önemli ölçüde kısaltır ve öngörülemezliği artırır. Stratejik rakipler gelişmiş hipersonik füzelerin peşine düşüp hızla onları harekete geçirirken, Savunma Bakanlığı hava, kara ve deniz harekât kuvvetlerimiz için ileriye dönük ve uygun maliyetli teknolojiler geliştirecek.

Entegre Algılama ve Siber

Müşterek kuvvete son derece çekişmeli ortamlarda avantaj sağlamak için, siber uzay, elektronik harp, radar ve iletişimin kesiştiği noktada çalışacak geniş bant sensörler geliştirmektedir. Sensörler, gelişmiş tehditlere karşı koyabilmelidir.

Yine bugüne kadar görmediğimiz, açıkça yazılan ABD’deki 16 Lokasyonda 5G Deneyleri;

Bölüm 1

  • Hill Air Force Base, UT - Dinamik Spektrum Kullanımı
  • Deniz Üssü Coronado, CA - Akıllı Depolar ve Lojistik
  • Fort Hood, TX - Yüksek Doğrulukta Eğitim için AR/VR
  • Deniz Piyadeleri Lojistik Üssü Albany, GA - Akıllı Depolar ve Lojistik

Bölüm 1.5

  • Nellis Hava Kuvvetleri Üssü, NV - Sağlam Dağıtılmış Komuta ve Kontrol (5G-Next G Menzili)

Bölüm 2

  • Ulusal Eğitim Merkezi, CA - Taktik Senaryolar-Hareketlilik ve Beka Kabiliyeti için Kablosuz Bağlantı
  • Camp Pendleton, CA - Taktik Senaryolar için Kablosuz Bağlantı - EABO
  • Müşterek Üs Pearl Harbor - Hickam, HI - 5G Uçağın Göreve Hazır Olmasını İyileştirme
  • Tinker AFB, OK - Uçak MRO Operasyonlarının Dijital Dönüşümü
  • Naval Station Norfolk, VA - Gemi Çapında / İskeleden İskeleye Bağlantı
  • Ortak Üs San Antonio, TX (2) - Tıbbi Eğitim ve Teletıp için 5G AR ve 5G Temel Yetenekler ve Güvenlik

5G deneylerinin yer aldığı sayfanın hemen altında: 5G teknolojisinin savunma modernizasyonu için temel bir yetenek ve kilit açmada kolaylaştırıcı olduğu belirtilirken, “ABD Kuvvetlerinin konuşlandırdığımız her yerde ve her zaman operasyon” yapabileceği de yazılıdır.

Diğer bir konu başlığı da “AMERİKA'NIN SAVAŞÇILARI İÇİN 5G İLETİŞİMİNİ GELİŞTİRME” ile verilmiş.

ABD Savunma Bakanlığı daha hızlı internet, saliselerle  video indirmek ve hiç bekleme yapmadan uçarak çağı yakalayacağımız 5G teknolojisi ile ulusunun savaş yeteneğine dönüşecek deneylerde, ön saflarında yer aldığı belirtilmektedir.

Herkes açık web sitesinde Savunma Bakanlığı 5G teknolojilerini askeri amaçlı geliştirmek için, 100'den fazla endüstri ortağıyla birlikte çalıştığını ve  12'den fazla askeri tesiste de kullanıldığı yazılıdır.

Savunma Bakanlığı departmanlarının genelinde 2023’den itibaren tam operasyonlara geçmesi bekleniyor. Bakanlık da endüstri ile ortaklaşa, savaşçılara 5G yetenekleri sağlıyor.

5G’nin, artırılmış ve sanal gerçeklik, akıllı depolama, artırılmış teletıp, uzaktan mühendislik, gelişmiş uçak hazırlığı ve dağıtılmış komuta ve kontrol ile eğitim de sağladığı belirtilmiş.

Günümüz orduları askersiz yani insansız hava, deniz ve kara araçları ile donatılıyor. Çok yakında ona da ihtiyaç kalamayacak devreye lazer  silahlar girecek.

NATO’nun tatbikatlarda yeni nesil elektronik savunma sistemleri test ediyor olması, Türkiye’nin elektromanyetik silah çalışmalarına yönelmesi de bu kapsamda değerlendirilmelidir.(bkz)

RAMBO YERİNE 5G SİHALARI VAR!

Yeni vizyona giren filmin senaryosunda RAMBO yok. Onun yerine teknolojinin kullanıldığı direkt insanı hedef alan silahlar var. O silahlarda, dünyada nesnelerin interneti olarak tanıtlan 5G ile 4.0 yaşanacak, sonra da 6G, 5.0 diye devam edecek bir kıyamete doğru yol alınacak.

Yeni derken, daha çok planlı salgınla gündeme gelen 5G teknolojisi Sacha Stone tarafından hazırlanan belgeselde (bkz), 2. Dünya Savaşı'nda askeri bir silah olarak kullanıldığını da öğreniyoruz. Zaten günümüzde de ABD Savunma Bakanlığı’nın resmi web sitesinde de öğrendiğimiz kadar ile savaş sanayi artık 5G ile bütünleşmiş ve olmazsa olmazı durumuna gelmiştir.

5G TEKNOLOJOSİ II. DÜNYA SAVAŞINDA KULLANILDI MI?

5G aynı zamanda, askeri silah veya saldırı frekanslarıdır! Diğer bir ifade ile kalabalığı dağıtmak için silah sistemlerinde kullanılan radyasyonun aynısıdır.

IEEE- Institute of Electrical and Electronics Engineers (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü), kiriş şekillendirmeyle ilgili bir belgede, bu teknolojinin 2. Dünya Savaşı sırasında gözleri yumurta gibi kaynattığını yazıyor.(bkz)

Artık 5G’nin etkin olarak askeri alanda kullanıldığını, yoğun olarak da kullanılmaya devam edeceğini hepimiz anlamalıyız.

5G’nin ekonomiye, ekosisteme ve insanlığa yönelik varoluşsal bir tehdit olduğunu bir kenara bırakalım, sık aralıkla dizilecek 5G baz istasyonlarından korunmak bile büyük bir sorun ve tehdit olarak  gözüküyor.

Artık 5G'nin güçlü odaklama lensleri ile evimizin 3 boyutlu haritasını çıkarması, yükseltilmiş elektromanyetik dalgaları ile beton duvarları da kolayca geçmesi sıradanlaşacağı için en önemli  savaş aracı olacaktır.

Örneğin yıllardır hedef tespit sistemi olarak askeri alanda da kullanılan Phased Array Antenler (bkz), hedefleri belirleme ve onlara kilitlenme konusunda son derece iyi olan bir savaş alanı radarıdır. Artık bu faz dizili antenler, ayrıca 5G’ye ulaşımdaki Wi-Fi yerine, yeni kablosuz teknoloji de  kullanıyor!

Sadece bu da değil, 5G ile geliştirilecek olan bu silahlar bizi bir birey olarak da hedef alabilir. Aslında 5G’yi savaş alanlarında daha iyi görmek için, 1960 yılında Kraliyet Ordusuna katılan Fizikçi Barrie Trower’in 24 Ağustos 2010 tarihinde Toronto Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada var.(bkz)

İngiliz Fizikçi Trower kendisini mikrodalga harp konusunda uzman olarak tanıtıyor ve orduda sadece radar değil, bunları kullanarak insanlara nasıl zarar verileceğini de öğrettikleri yani asıl bu amaç için kullanıldığını da anladığını söylüyor.

Günümüz teknolojisinde 5G’nin mikrodalga radyasyonun son durumunu da Trower’un “okullarda çocukların maruz kaldığı mikrodalga frekanslarının ve yoğunluklarının mikrodalga silahlarda kullanılanlara benzer olduğundan endişe duyduğu için emekli oldum.” (bkz) sözleri ile açıklık getirelim.

Askeri alanda 5G teknolojilerinin getireceği silahlar, Atom bombasını bile masumlaştıracaktır.

Sonuçta 5G insanlığı bekleyen kıyamet teknolojisidir.

Bağışıklık sistemimizin zayıflaması, kanser ve diğer bir çok hastalıkların en güçlü nedeni radyasyondur. Şimdi bunun daha büyüğü 5G’nin milimetrik radyasyonları ile geliyor…

Anahtar Kelimeler:
5GABDDARPA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zekeriya 1 yıl önce

Allah sizden binlerce kez razı olsun. Bunları yazacak bir haber sitesi yaratan platform "üyelerimizi" kutluyorum.

Avatar
Tahsin Bulutoğlu 1 yıl önce

Yayinlama tarihiniz ilginç