Öne Çıkanlar Türkiye Orhan Kutan Cristian DROSTEN Diyarbakır CİMER

AŞI’LI DÖNEMDE ÖLÜM VAKALARI %40 ARTTI

5gvirüsnews Haber Merkezi Ankara / 30 Ağustos 2021

“İyi Haber Alan” kaynaklardan öğrendiğimize göre 11.5.2020-13.1.2021 dönemi ile 13.1.2021-22.08.2021’e ait 7 aylık istatistik bilgilerine ulaştık. Bu dönemde vefat sayısı 23.152’den 32.381’de yükseldi ve artış oranındaki artış devam ederken, bu dönemde aşılanmadan sonra aşısız döneme göre vefat sayısı %39.86 artış olduğunu belirtildi.

Aynı kaynaktan alınan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yöneticinin verdiği bilgiye göre aynı dönemde aşısız döneme göre aşılı dönemde, vaka sayısı %64.92 artarken, iyileşme oranı aşısız döneme göre %57.14’e geriledi. Bu verilere göre iyileşme oranında %4.66 gerileme görüldü.

GÜNLÜK VAKA SAYISI PATLADI

Elde edilen bilgilere göre ortalama günlük vaka sayısı 7.617’den 17.229’e yükseldi. Bu da vaka sayısındaki artışın %128.82 olduğunu gösteriyor.

Bu arada 22.8.2020’de günlük vaka sayısı 1309 iken, 22.8.2021’de vaka sayısı %1322.61 artarak 18.622’ye yükseldi. Günlük iyileşen sayısı da aynı zaman içinde 801’den 13.263’e yükseldi. İyileşmede artış oranı %1555.81’e yükseldi. Aynı zaman tekrarında ise günlük vefat %836.36 artışla 22’den 206’ya yükseldi.

KİM COVID KİM DEĞİL BELLİ DEĞİL

CoVID konusunda kafa karışıklı sürerken, bazı hastahanelerin, aşısız gelenlere ölüm sebebi CoVID yazarken, aşılı gelenlere başka bir hastalığı daha varsa, yaş ve sağlık durumuna göre rapor düzenlendiği iddia ediliyor. Aşılı olanlara hastahaneye başvuru halinde PCR testi 22 döngü ile, aşılı olmayanlara ise 44 döndü ile uygulandığı iddia ediliyor. Bu anlamda PCR’nin sadece döndüye göre değil, genel anlamda da güvenilir bir test kiti olmadığı belirtilirken, kamuoyunda tartışılan bir diğer konu ise aşıların buluş ve üretim süresi içinde zaten gerçekleşen mutasyonlar ve varyantlarla aşının etkisiz kaldığı, negatif etki ile mutasyon ve varyantları hızlandırdığı ve aşı olanların dirençlerinin arkası arkasına yapılan aşılarla olumsuz yönde zayıfladığı yönünde. Öte yandan Maskenin olumsuz etkisi yanında, aşı ve sonrası uygulanan ağır tedavi yönTEmleri ve yaşlı-genç, kadın-erkek herkese verilen yüksek doz ilaçlar, hastahane şartları ve psikolojik travmaların vakaların ölümle sonuçlanma oranını artırdığı da iddia ediliyor.

BİR UYGULAMA ZORUNLU İSE, SORUMLULUK NİYE O UYGULAMAYI YAPTIRANDA!

Öte yandan zorunlu aşı uygulaması da toplumun farklı kesimlerinde giderek daha fazla tartışılan bir konu haline geldi. Yurttaşlar “eğer aşı zorunlu ise, aşı olana niye sorumluluk kimseye ait değil, bana aittir” diye “onam alınıyor. Bu hukuka ve ahlaka, akla aykırı bir durumdur. Yasal bir dayanağı olmayan uygulamaya karşı çıkanların anayasal haklarından mahrum bırakılmaya yönelik tasarruflar hem bir anayasa suçu oluştururken, aynı zamanda Mobing’e de dönüşebilmektedir. Özellikle Viranşehir savcının konuyla ilgili soruşturma açması sonucu açığa alınması, toplumun geniş kesiminde eleştirilirken, bu durumu bir kişiye yöneltilen bir uyarından çok, “kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle” kabilinden toplumun diğer büyük bir kesimine “aba altında sopa göstermek” olarak değerlendiriliyor.

Anahtar Kelimeler:
COVID19MaskeAŞI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burhan 3 yıl önce

Ulus devletleri yönetenler ya durumu anlamadı ya da bir şeylerin karşılığında halkını feda etti!

Avatar
Serdar 3 yıl önce

Aşısız dönmde virüs çok yayılmamıştı o nedenle vaka sayısı ve ölümler daha az. Belki de aşı olmasa bugünün rakamları 1000 kat artabilirdi.

Misafir Avatar
orta direk 3 yıl önce @Serdar

Biraz araştır da konuş. madem vaka çoğaldı. aşılanan ülkelerde vakalar gerilemesi gerekirken vaka ve ölümler neden arttı? 2 doz aşı ile ortalık güllük gülistanlık olacaktı. fransız uzman luc mantagnier ne dedi "mutasyonun ve varyantların sebebi aşılardır". nokta

Beğenmedim! (0)
Avatar
Es 3 yıl önce

Iste dunya ustunde oynanilan buyuk oyun - asi (biyolojik silah)

Avatar
Metin 3 yıl önce

Bu durumda ben napmam gerekiyor aşı oouyummu oomayımmı???