Öne Çıkanlar Russia Starlik DSÖ Dr Tess Lawrie . Georges MAROVİTCH

DANIŞTAY KARAR VERDİ: MASKE TAKMAK FAYDALI

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 11 Ekim 2021

5gvirusnews-platform sözcüsü Muammer KARABULUT tarafından açılan maske davasına 14 ay sonra red kararı çıktı  

Danıştay’da yürütmenin durdurulması istemi  ile ilgili İçişleri Bakanlığına 26 Ağustos 2020 tarihinde açılan Maske Davasına 14 ay sonra,  “YÜRÜTMENİN DURUDURULMASI İSTEMİNİN REDDİNE” karar verdi. Böylelikle Danıştay Onuncu Dairesi,  maske takmak sağlığa faydalı ve ilgili yaptırımlara devam dedi.

Danıştay Onuncu Dairesi’nin aldığı kararda, maskeyi DSÖ’nün önerdiği gerekçe olarak gösterilirken, Almanya’da 9 sayfa İngilizce yazılan ama dava dosyasına Türkçesi konulmayan bir makalede, “Çeşitli tahminlere dayanarak, yüz maskelerinin zorunlu hale gelmesinden 20 gün sonra yeni enfeksiyon sayısını yaklaşık %45 oranında azalttığı sonucuna vardık. Diğer halk sağlığı önlemlerine kıyasla ekonomik maliyetler sıfıra yakın olduğundan, maskeler covid-19 ile mücadelede uygun maliyetli bir araç gibi görünüyor.” diyerek yazılan bölüm  tek delil olarak yer aldı!

5gvirusnews-platform’undan yapılan açıklamada ise “Yürütmenin durdurma istemi 14 ayda çıkmaz! İçişleri Bakanlığı Mahkemeye İngilizce makaleyi delil olarak gösterecekse yeminli tecrübe bürosundan tercümesini yaptırarak verir. Sağlık Bakanlığı bill gates çetesinin kontrolünde olan DSÖ’nün emirlerini uygularsa, Danıştay’da böyle karar vermek zorunda kalır. Tabii ki Danıştay İdari Dava Daireler Kuruluna itiraz” edileceğini açıkladı.  

Anahtar Kelimeler:
COVID19MaskeDanıştay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim halil yiğit 3 yıl önce

maskenin zararlı olup olmadığını neden insanlara sormuyorlar maskeyi takınca zehir soluyoruz.ortaokula giden kızım akşama kadar maske takıyor bazen çıkarmak istediğinde öğretmenlerin kesinlikle müsaade etmediğini söylüyor kızımın artık gözleri ağrımaya baaşladı böyle giderse kızımı okula göndermeyeceğim. tabiki kızımın sağlığı için çünkü sağlıktan daha önemli bir şey olmadığını bir sene okulllar da kapanınca gördük.

Avatar
Mümkün değil 3 yıl önce

Almanya'da grip salgını için kollar sıvandı. Hani maske gribi kesti? Bu ancak madallarda olur.

Avatar
Avk.ferda 3 yıl önce

Lanet olsun Dsö.işgal etmiş güzel ülkemizi birileri sayesinde ama suc onlarda degil onlara yetki veren bizlerde..!!

Avatar
Yetki 2 yıl önce

Yetki verecek biri mi var hayal kurmayı bırakın? Maalesef geri de daha kötüleri bekliyor!

Avatar
Av. Yıldız E. 2 yıl önce

Ben de danıştay'da maske/hes kodu/aşılama genelgesi iptalini açtım. Gelişmeleri size yazacağım.