Öne Çıkanlar Russia Starlik DSÖ Dr Tess Lawrie . Georges MAROVİTCH

ERKAN CİNBİR, İNANDI KORKMADI!

5gvirusnews  / Röportaj

Dünya’da yalnızca PCR test ile varlığını devam ettiren pandemi beraberinde, bilim insanlarının yoğun eleştirisini, protesto gösterileri ve açılan davaları da getirdi. Türkiye’de ise 10 kişinin bir araya geldiği eylem dahi yapılmadı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi milyonlarca insanın, binlerce dükkanın olduğu illerde akıllarda kalan bir eylem olmazken, Zonguldak'ın 90 bin nüfuslu Çaycuma ilçesinde dükkanına, “Maskesiz Girilebilir” yazısı asarak restaurantında müşteriye yemek yediren ve 32 kez ceza kesilen  Erkan CİNBİR fazlası ile hafızalara kazındı. Tartışmasız bu alanda dünya rekoru da kırdı!

CİNBİR yalnızca genelge ile ortaya çıkan yasaklara değil, varlığı inanca dönüşen virüse de inanmıyordu.

5gvirüsnews: Bilim kurulu her gün virüs ve korunma tedbirleri anlatıyor. Ama siz COVİD-19 adı verilen virüse neden inanmıyorsunuz. Neden?

Erkan CİNBİR: Covid-19 bir virüs değil, patenti alınmış toplu imha projesidir. En başından beri ne DSÖ ne de Bilim Kurulu virüsle alakalı hiçbir bilimsel kanıt göstermemiştir. Bunun yerine medyayı kullanarak halka korku pompalayarak insanları virüse inandırmaya çalışılmıştır.

Bilim Kurulu bilimden uzak bir yapı olup aldığı tutarsız tavırlarla, kararlarla ve temelsiz söylemlerle sağlımızı ve onurumuz için potansiyel bir tehdittir. Yani virüs pandemisi neresinden bakarsanız koskoca bir yalan ve küresel dolandırıcılık olayıdır. Belerus ve Türkmenistan’ı araştırıp incelenmesini tavsiye ederim.                                    

5gvirüsnews: Maske takmadığınız gibi, dükkanınıza maskesiz girilebilir uyarısı açtınız. İlçedeki insanlar bu tepkinizi nasıl karşıladı?

Erkan CİNBİR: Çevremdeki herkes deli olduğumu düşündü.

5gvirüsnews: Türkiye’de insanlar ceza yememek için maske takıyor, dükkanlar maskesiz müşterileri uyarıyor ama siz bunların tama tersini yapıyorsunuz. Ceza yemekten korkmuyor musunuz?

“BEN DOĞRU OLANI YAPIYORUM”

Erkan CİNBİR: Aslında insanlar maske takmadıkları için ceza yemiyorlar. Kullandıkları oksijen ücretini ödüyorlar farkında değiller. Ben insanların tersini değil, doğru olanı yapıyorum. Anayasanın bana vermiş olduğu temel hak ve özgürlüklerimi biliyorum ve ona göre haraket ediyorum. Ters olan onlar ben değilim. Kesilen cezaların yasal olmadığını biliyorum ve ileride bana kesilen cezalardan dolayı devletten tazminat alacağımı biliyorum. Asla korkmuyorum…

5gvirüsnews: Türkiye’de polis ve zabıtanın alınan tedbirleri uygulamak için seferber edilirken, siz bu görevlilere hatta kaymakama anayasaya ve kanunlara aykırı  davrandığı için uyarı da bulundunuz. Devlet görevlileri bu tepkinizi nasıl karşıladılar?

Erkan CİNBİR: Bir kısmı haklısın derken, bir kısmı da Anayasayı hiçe sayarak hükümet tabii olduklarını söylediler.

5gvirüsnews: Neden korkmuyorsunuz?

Erkan CİNBİR: İstiklal marşımızı KORKMA diye başlıyor ve Anayasa benden yana. Unutmayalım ki, hayat hep cesurları ödüllendirir. Korkakları ise ya köle yapar yada öldürürler.

Korkmadığım için artık uzunca zamandır dükkanıma da gelmiyorlar, ceza da kesmiyorlar!

Anahtar Kelimeler:
DSÖPCRErkan CİNBİR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alper 3 yıl önce

Bir Erkan Cinbir kadar olamadık..

Avatar
Almancı 3 yıl önce

Uygulamalar tamamen Anayasaya aykırı. Anayasa bu günler için lazım, dolapta kitap halinde saklamak için değil.

Avatar
Mehmet Beydogan 3 yıl önce

bankada vs hesabı olmasın,üzerine de mal,istedikleri kadar ceza yazsınlar,dava açınca da davayı kazanır,o ayrı.

Avatar
Bir garip 3 yıl önce

Dükkanına mühür nasıl vurmamışlar?

Avatar
Ziiyo 3 yıl önce

Özgür savaşçı ruhlu

Avatar
Fevzi Çetin 3 yıl önce

Uygulanan cezalar anayasaya aykırı ise, anayasa mahkemesi uyuyor mu?
İstedikleri zaman ortaya çıkıp yapılan herhangi bir uygulamanın anayasaya aykırı olduğu yönünde karar alabilen bu anayasa mahkemesi şimdi niye sesini çıkarmıyor???

Avatar
Muzaffer 1 yıl önce

Bu abimize hep sosyal medyadan destek verdik.Dünyada en büyük güç haklı olmaktır ve bu abimiz haklıydı ve kazandı.