Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi Tefeci 5G Tekin Arhun Sarper Altıncık

KAZAKİSTAN’DAKİ O “SAKALLILAR” KİM?

5gvirus Haber Merkezi Almatı / 10 Ocak 2022

İNGİLİZLER KAZAKİSTAN’DA SATRANÇ OYNADI

Kazakistan kaynaklarından  aldığımız  bilgilere göre;

Kazakistan’da yaşananlar İngiliz oyunudur. Kazakistan 1. Cumhurbaşkanın yaveri olan, İstihbarat Başkanı  Karim Masimov ve 5 yardımcı ile birlikte yaklaşık 10 bin  kişi tutuklandı.  Tutuklananların çoğu bizim,  “sakallı” dediğimiz  önceleri Vehhabi şimdi ise "Selefi" adını kullanan kişiler öne sürülmüştür.  

İngilizler, İpek Yolun’un önemli geçiş güzergahı olan, Türk Konseyi’nde yer alan, Rusya ile ilişkilerini kopartmayan Kazakistan üzerinden satranç oynayarak Rusya ve Çin’e gözdağı vermek istedi. Bu da Doğudan hamle yaparak, Batıya fazla yaklaşmayın demekti. Belki de ikinci bir Ukrayna yaratacaklardı. Ama Cumhurbaşkanın hızlı hareketi ile 19 Ocak tarihine kadar OHAL ilan etmesi ve  ardından KGAÖ- Barış Gücünü devreye sokması sonucu olaylar büyümeden duruldu diyebiliriz.

Batı yani İngiliz kökenli çevreler, özellikle Rusya’nın da içinde bulunduğu KGAÖ- Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden yardım istemesini Kazakistan’ın işgali gibi göstermek istediler. Bu kendi işgalleri başarısız olunca ortaya attıkları bilgi kirliliği ve dezenformasyondur. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Zaten Kazakistan'ın ile Rusya arasında olması gerektiği kadar her alanda işbirliği vardır. Buna ancak propaganda gücüyle Kazakistan ile Rusya arasındaki bağları bilmeyenler inanır. Yani Kazakistan batıdan veya NATO’dan mı yardım isteyecekti?

Bugün yapılan KGAÖ- Kolektif Güvenlik Konseyi’nin olağandışı toplantısında Putin’de "askerler görevlerini yerine getirdekten sonra Kazakistan topraklarından çekileceğine vurgu yaptı.

Ayrıca  19 Ocak tarihinde bitecek olan OHAL sonrası stratejik yerleri koruyan güçlerin ülkelerine döneceği de biliniyor, bu süreye de Kazakistan Cumhurbaşkanı karar verecek!.. 

O çevreler asıl Kazakistan’da biranda silahlanan,  aralarında o “sakallılarında” olduğu kişileri nasıl beslediklerini anlatsınlar!   

Anahtar Kelimeler:
KazakistanAlmatıOHAL
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şevkete cevap 2 yıl önce

şevket kardeş zaten sizin gbi zihniyetler kullanışlı olduğu için bu fitneler hiç bitmiyor. sakallı papazlarda o çevrelerden mi söyler misin? türkiye de ehli sünnet hanefi sünni türk islam sentezi üzerine islamın ingiliz ve güney yorumu olmayan insanlar var. yıllarca her sakallıyı şii, wahhabi ya da selefi ya da işid, el kaide diye ülkede insanımızı ötekileştirdiniz. tam ingilizlerin istediği gibi konuşuyosun.

Avatar
Zeynep A. 2 yıl önce

Çok sevindim

Avatar
Şevket 2 yıl önce

O sakallılardan Türkiyedede bol miktarda var ve devlet arada bir toplayıp serbest bırakıyor.