Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

KENEVİR, HASTALIKLARIN PİRİ OLMAYA ADAY

5gvirusnews Haber Merkezi Washington / 11 Aralık 2020

Türkiye’de Kenevir ekimi ile ilgili bilmece üretim ve kullanım alanlarının sanayiye dönüşmesinde kısır tartışmalar devam ederken, ABD ve Avrupa’da özellikle sağlık konusunda ki faydalara her gün bir yenisi ekleniyor.

Washington Eyalet Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, kenevir  obsesif-kompulsif bozukluk için daha büyük faydalarla ilişkili daha yüksek dozlar ve daha yüksek CBD konsantrasyonları ile kompulsiyonlarda % 60 ve anksiyetede % 52 oranında azalmaya yol açtı.

Avrupa İç Hastalıkları Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma ya göre de,  65 yaş üzerindeki yetişkinlerde ciddi yan etkiler olmaksızın, kronik ağrıyı önemli ölçüde azaltacağı yazıldı.

Tıbbi marihuana olarak da bilinen kenevir, özellikle kanserin, multipl sklerozun, Parkinson hastalığının ve diğer rahatsızlıkların ağrılı sonuçlarından muzdarip hastalar için güvenli ve etkili bir ağrı tedavi edici olarak kabul ediliyor.  

Bununla birlikte, ek araştırmalar, kenevirin ağrı yönetimi dışındaki kullanımlar için potansiyel faydalarını ortaya çıkmıştır. Ekim 2020'de yayınlanan bir çalışmada da,OKB olan kişilerin tedavisinde kullanılacağı ortaya çıktı.

(*) Obsesif kompulsif bozukluk: Takıntılı düşüncelerin günlük hayatı, hatta yaşamsal aktiviteleri etkileyecek düzeye gelmesi sonucu ortaya çıkan ruhsal bir hastalıktır.

Anahtar Kelimeler:
AvrupaKenevirABD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baykal güner 3 yıl önce

67 yıldır ends.kenevir tohumu ,tanenin,ticaretini yapan ve ihracatını yapan firmayım,2017 oçakta keneviri ısıl işlem yakılacak diye talimat çıkaran tarım bakanlığı,bir genel mdürün yanlış kararı ile yasak edildi,150 bin dekar ekildiği zaman 30 milyar $ gelir getirecek sanayi,kozmetik,tekstill,kağıt ,gıda nın ham maddesi,ni devlet bürokratları canavar,esrar,narkotik görüyorlar.ticareti,ekonomiyi bilmiyenlerin,kararı,memleketimize ekonomik sarsıntılar meydana getirmekteler

Avatar
Bulut ESİN 3 yıl önce

Bir tanıdığım çok kaliteli ve organik kenevir çeşitlerini ithal ediyordu (öğütülmüş, kabuklu, vs.). Tabi ki THC dedikleri argo tabir olarak kafa yapan ekten maddesi arındırılmış olan ürünler ve doğal olarak ilgili bakanlık kontrolü altında kayıtlı şekilde. Ancak son partisi geldiği gibi geri döndü, sebebi ise yönetmeliği yorumlayan düşünmekten mahrum bırakılmış bir memur yüzünden, bununla ilgili her ne kadar ilgili makam ve bakanlıklara başvurmuş olsa da maalesef olumlu bir geri dönüş olmadı. Tabi ki burada karşımıza çıkan sonuç kurumların içlerinin ne denli boş olduğudur. Bu mucizevi diyebileceğimiz (çağımızda başa çıkmakta ciddi anlamda zorlandığımız hastalıklara cevap olmasından dolayı) bitki tamamen Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmekte direndiği yanlardan dolayı bize ulaşamamaktadır. Kanser, OKB, egzama, parkinson, vs... bir çok hastalığa iyi geldiği dünya da kullanıcıları tarafından genel kabul görmüştür.

Avatar
Ömer 3 yıl önce

Bu tur yararli konulari gundeme tasidiginiz icin tesekkur ederim.saygilarimla