Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Starlik Acil Kullanım Onayı Türkiye

HIZLI DEĞİŞİME GİRDİK

5gvirusnews Teknoloji Araştırmaları, Haber Merkezi Ankara / 26 Haziran 2023

Çift kullanım kisvesi altında, modRNA nanoteknolojisi COVID-19 sıvıları adı ile  ve BCI-Beyin Bilgisyar Arayüzü (bkz) nöroteknolojisi (Neuralink*) siviller üzerinde kitle imha silahı olarak kullanılmak üzere tasarlanmamış olsa da bugün bu büyük tehlike ile yoluna devam ediyor. Hatta FDA’dan izin bile aldılar!

Rakibinizi, rekabetinizi ve siyasi anlamda muhalefetinizi yenmenin en iyi yolu onu kontrol etmektir. İşte bu kontrol modRNA ile nöroteknolojisinin bir araya gelmesi ile sağlanacağına ilişkin ilk çalışmalar, Blackrock ile bağlantılı olmayan Blackrock Neurotech’in 2008 yılında Neuralink'e benzer beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknolojisinin kullanımına öncülük etmesi başlamıştır.

Blackrock Neurotech Alman ikili Marcus Gerhardt ve Florian Solzbacher tarafından kurulurken, Elon Musk'ın PayPal'daki eski ortağı olan milyarder yine Alman asıllı Peter Thiel(**)  ve Christian Angermayer (bkz) tarafından finanse edilmeye başlanmıştır.

Teknolojiyi geliştirmekteki ilk  amaç; beynin farklı bölgelerine yerleştirilen elektrotlarla donatılmış mini bilgisayar aracılığı ile burada düşüncelere benzer sinyalleri alıp elektrik sinyallerine dönüştürmekti.  Blackrock bu alanda hassas elektrot teknolojisi ile dünya çapında birçok yeniliğin merkezi durumuna geldi. (bkz)

Üretilen veya geliştirilen cihazlar sayesinde  insanlardaki görme yetilerini ya da duyma ve konuşma yetilerini yeniden kazanmalarına yardımcı olabilecek, tamamen felçli hastaların robotik protezleri doğrudan beyinleriyle kontrol etmelerini ya da kendi uzuvlarını yeniden hareket ettirmelerini sağlayacaktı. Bir başka atılımda ise teknoloji, amiyotrofik lateral skleroz ya da ALS hastalığından muzdarip hastaların, tamamen kilitlenmiş durumda olsalar bile, zihinleri tarafından kontrol edilen bir işitsel heceleyici aracılığıyla iletişim kurmalarını sağlamaya yönelikti.

Aradan geçen zaman içinde, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknolojileri, insan saç telinden daha ince elektrotlarla beyni tam anlamıyla yeniden kablolayarak insan beynini elektronik cihazlara ve internete bağlayabileceğini gösterdi.

Ve 2016 yılında Neuralink Corporation’u kuran Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından San Francisco'da kurulan nöroteknoloji şirketi devreye girdi. Artık Neuralink ile nöroteknoloji yeni dünya düzenin anahtar aracı olmuştu.  

Nihayet geçtiğimiz günlerde Neuralink'in beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknoloji platformu ile insan beynini birleştirmesine ilişkin FDA’dan onay alınca, (bkz) tehlikenin boyutları yeniden gündeme geldi.

Neuralink'in FDA(bkz) izninin kitle imha silahı olarak geliştirilen beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknolojilerine dayandığından veya bu BCI teknolojilerinin kimler tarafından özel olarak finanse edileceğine ilişkin bilgi yer almadı. Ama adres belliydi, Elon Musk’un sahibi olduğu Neuralink ve Blackrock Neurotech.

Zaten yazılım, veri ve medya şirketi Bloomberg, iş insanı Peter Thiel Beyin-Bilgisayar Firmasının Fon Yaratıcısını Desteklediklerini açıkladılar. (bkz)

Elon Musk'ın startup'ı Neuralink kısa süre önce bir maymunun beynine yerleştirilen bir BCI cihazını tanıtması teknolojinin nerede olduğu ve nereye gideceğini de göstermişti. (bkz) 

Neuralink'in geliştirdiği bu ilk ürün sayesinde Elon Musk, “akıllı telefonu zihniyle kullanan biri, onu elleriyle kullanan birinden daha hızlı yönlendirebilecek." açıklamasında bulundu. Yani dışarıdan modRNA ile vücudumuza zerk edilmiş sıvılar ile her şey yapmak mümkündü. Musk’un ifadesi ile  “yönlendirme” yapılabilirdi.

Bu teknolojini sahipleri ki var. Yeni dünyanın sahibi olacağını, bilimsel olarak şimdiden söyleyebiliriz.

Ve Neuralink&mRNA ikilisi ne diye başladı?

-İnsan sağlığı…

(*) Neuralink, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri. (bkz)

(**) Peter Andreas Thiel, Alman-Amerikalı bir milyarder girişimci, risk sermayedarı ve politik aktivisttir. PayPal, Palantir Technologies ve Founders Fund'ın kurucu ortaklarından biri olarak Facebook'un ilk dış yatırımcısıydı.

Anahtar Kelimeler:
ModRNAElon MuskNeuralink
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Unsalkose 11 ay önce

Çalmadık, dediklerine göre; Bu kadar rezalete rağmen hâlâ nasıl seçim kazandıkları şimdi anlaşıldı...

Avatar
Fahri 11 ay önce

Uzun zamandır yazıyorsunuz. Ama sizi anlayacak yok gibi. Emeğinize yazık. Boşverin..

Avatar
Memduh Kızıltaş 11 ay önce

Elinize,Emeginize,Yureginize Saglık,
Bu Konulari Pek Kimse Anlatmiyor,
İyiki Varsıniz,
Üzulerek Belirtiyorum,
Bu Kadar Önemli Konulurar Varken,
Yani Konu,Canimız,Malımiz Evlatlarimiz Oldugu Halde,
Malesef Yetkili Ve Etkili Konumda Olanların Coğu
Hiyanet İcindeler..
RABBim Siyınızı Artirsın

Avatar
Memduh Kızıltaş 11 ay önce

Önemli Konulardan Biride,
Türkiyedeki G.D.O (Genetigi Degismiş Tohumlar) Tohum Konusu Çok Onemli,
Şöyleki,Türkiyedeki Ticari Tohumlarin Neredeyse Tamamı,İsrail Tarafindan
Tek Seferlik Kullanıliyor,
Yani Bugdaydan Tutun,
Domates,Salatalik,Biberler,Hepsi İsrailden Geliyor,
Yarin İsrail Tohum Vermem Derse,
Turkiye Felç Olur,Kimsede Orjinal Tohum Yok,
DEVlet Biliyor,Fakat Herseye Göz yumuyor...